Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá síce nemá dej, ale má dostatok humoru, gagov a sexu na to, aby sa človek nenudil. Soundtrack je, ako sa na 80s komédiu patrí, vynikajúci (Tom Petty, The Cars, Oingo Boingo ...), i keď je trochu iného razenia - menej new wave, viac klasického rocku. No a herci ... Sean Penn sa asi za túto komerčnú rolu doteraz hanbí, ale je úplne dokonalý vyfetenec. Rovnako ma dosť pobavil aj Judge Reinhold. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Spicoli v podání Seana Penna a jeho profesor amerických dějin Hand byli pro mě tím nejlepším v americké teenagerské komedii. Jedná se o předchůdce dalších desítek komedií, které později vznikly na podobné téma, takže určitě film nadčasový. Je tu i víc toho sexu než-li v pozdějších komediích a vtipné to je určitě také. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to podle mého názoru průměrný, nebo lehce podprůměrný snímek. Ničím se neliší od současných "high school movies", jedno klišé střídá druhé a všichni se mají nakonec krásně šťastně až do smrti, aby to působilo víc švihácky. Jediné co snad stojí za zmínku je povedený výkon zhuleného Seana Penna a přiznávám, že jsem se místy celkem bavila. Stejně ale nechápu to vysoké hodnocení tady (72%) - nechápu za co. Za mě to jsou dvě hvězdičky a rozhodně nemám v plánu si tenhle filmový zážitek v blízké době zopakovat, jestli vůbec někdy. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak k z téhle neskutečné slátaniny jsem si utvořil napojení na Schulhoffovy socialistické komedie. Na ty se sice v dnešní době tak nějak (ne)dá koukat, ale kdybych je viděl až teď poprvé, tak je hodím do koše jakbysmet. A s Ridgemontovskou střední to bude pro zámořské diváky asi stejné, kdy si rádi zavzpomínají na Reaganovskou dobu. Jinak si nedokážu představit, jak někdo může mít rád film s tak příšernými herci. Nejsem na herectví nějak vysazen, v podstatě sežeru všechno s tím, že takhle by někdo reagoval mohl, ale tady je to fakt extrém. Je i klidné možné, že scénář Camerona Crowea není nijak hrozný, jenže komedie je žánr, který potřebuje herecké vypichování vtipných situacích ze všech nejvíc. Fakt nevím, co je lepší: jestli neskutečné přehrávání jak často vídáme nebo zcela nezáživné čtení vět ze stromu naproti. Vždyť ty některé rozhovory jsou jak z minutového rozhovoru před akcí v pornu. Občas tedy nejsou jen jak, ale v podstatě by klidně v pornu mohly být, kdyby se trochu sjelo s úhlem kamery. A nakonec jsem si ještě všiml, že i když takovýto děj by se mohl odehrát během ubohého týdne, tak je jen tak mimochodem roztažený na celý rok! Crowe musel tehdy hodně hulit. Fakt zlaté Beverly Hills proti téhle matlanině. Ještě že Penn je fakt perfektní, hlavně když si člověk asociouje s jeho dnešními vážnými rolemi, soundtrack je taky celkem povedený a Brian Becker, hrající balícího guru a zpívající refrény hitovek od Cheap Trick, taky ujde. Ale jinak fakt hnus, aspoň kdyby ve stále se opakující písničce neustále neopakovalo "lalala, all-American boy". Jestli si někdo dělá srandu z BH rozhovorem Stevea a Brandona o rozvázané tkaničce, tak tady by musel vyletět z kůže. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pradědeček mezi "teen movies". Dnešní filmy s touto tématikou jsou však mnohem více (a přes míru) vulgární, zato kozy v nich neuvidíte. Film je krátký a nenudí ani chviličku. Prostě super zábava. Nezestárnul, přestože dnešní svět je trochu jinde. Jo a Cage jsem si teda nevšimnul. Snad jen to jméno v titulcích Nicolas Coppola mě praštilo do očí :-) Jinak Sean Penn je teda zatraceně cool, stejně jako poprsí Jennifer Jason Leigh. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Role profesora Handa byla původně nabídnuta Fredu Gwynneovi, ale odmítl roli s tím, že film příliš řeší sex. (Kulmon)
  • John Travolta byl zvažován jako Jeff. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)

Reklama

Reklama