Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ridgemontská střední škola. Jako obvykle celá škola ustupuje do pozadí (kromě rozporů Jeffa Spicoliho (Sean Penn), věčně zkouřeného mladíka a učitele Mr. Handa (Ray Walstona)) a věnuje se vztahům mezi studenty (a studentkami). Jde vlastně o takového předchůdce všem dnešním Prcičkám, Normálním holkám, atd, atd... Ve filmu vyniká nade všechny Sean Penn, i když jeho role je taková vedlejší, mimo hlavní linii - ale vždycky čekáte kdy se zase objeví na scéně. Hlavní dějová linie je v dnešní době taková ... divná (Stacy miluje Marka, ale ten se není schopný vymáčknout. Tak se jednoho dne vyspí s Mikem, a jako na potvoru otěhotní. Potrat, návrat zpátky k Markovi, atd, atd)... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zostarlo to, nedá sa nič robiť. Navyše ma s filmom nespája žiadna nostalgická spomienka. Ide samozrejme o absolutnú kultovú a generačnú záležitosť, ktorá ale trpí častokrát nič nehovoriacimi dialógmi, ktoré inak občas pretne nejaká tá hláška Seana Penna. Všetko ide tak nejak príliš hladko, všetko sa vyrieši mávnutím kúzelného prútika a hlavne do ničoho nezasahujú rodičia, len jeden upätý učiteľ. Ako by ale v skutočnosti prebiehal ten prúser s tehotenstvom, by vydalo skôr na rodičovskú vypätú drámu, než na akoby ďalší úlet v živote teenagerov. Treba však Cameronovi a Heckerling nechať, že ich film je pomerne odvážny a skutočne si nedáva servítky pred ústa, či skôr pred kameru. A taktiež voľnejší naratív sa k podobnému žánru hodí viac, než ak by film "skončil". Český dabing je fakt prúser, Brooke Shields prekladateľ považoval za chlapa... ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Výborná teenage komedie z počátku 80. let, kdy ještě tento druh filmů vyprodukovaný ve Spojených státech měl své nepopiratelné kvality. Tohle stojí za zhlédnutí už jen kvůli vynikajícímu hereckému výkonu věčně zhuleného a provokujícího Seana Penna, který se v této roli opravdu vyřádil. Ale v zásadě i všichni ostatní herci měli dobré role a především předváděli vynikající hrecké výkony. Zkrátka a dobře tato komedie patří k těm vydařeným komediím o mladých a pro mladé a nelze jí toho příliš co vytknout. Jistě, možná v některých chvílích byl film slabý, v některých chvílích klišovitý, jindy byl humor možná až příliš vyčpělý z důvodu stáří filmu, ale to vše jsou detaily, které když pominu, tak jsem se naprosto výborně bavil a od této komedie jsem dostal přesně to, co jsem od ní očekával a s čím jsem se na ní díval. Tedy inteligentní humor a hlavně nostalgii let osmdesátých. Gratuluji si, že jsem zvolil dobrý film a jsem rád, že se ke mně tato komedie dostala a já jsem ji tak konečně mohl vidět. Možná, že teď tomuto filmu trochu přilepšuji a nadržuji, ale opravdu nemám důvod ubírat hvězdičky kvůli nějakým nepodstatným výtkám, je to tedy z mého pohledu za pět hvězd. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Taková odlehčená verze Prciček. Osmdesátky z toho přímo září a je mi jasné, že v americe na tu dobu, to musel být hodně oblíbený film, hlavně u teenagerů. Řeší se tam sex, nahota, holky, kluci - takže cílovka je jasná. Za mě je to ale podprůměrná typická americká komedie. Sean Penn je naprosto skvělý. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý se koukat na teenagerskou komedii z roku 1982, hlavně proto že tam je mnohem opakuju mnohem víc nahoty než v těch dnešních!!!!!!!!! K tomu přičtěte opravdu geniálního zhulenýho Seana Penna a nabušenýho (v tý době ještě nebyl tlustej) Foresta Whitakera. Je docela těžké všimnout si v tomhle filmu Nicolase Cage, jelikož jeho role je opravdu malá, ale JE TAM :-) Prostě opravdu hodně zábavná komedie s hvězdným obsazením. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Společnost Universal byla přesvědčena, že film bude propadák. (Kulmon)
  • Pro roli Stacy byla zvažována Jodie Foster, ale neměla zájem kvůli studiu na Yale. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)

Reklama

Reklama