Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (175)

corpsy 

všechny recenze uživatele

70. roky mali AMERICAN GRAFFITI (resp. ANIMAL HOUSE ), 80. mali FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH. Z tohto viditeľného progresu mali zase 90. AMERICAN PIE. Každý zo spomenutých snímkov, oslovoval vtedajšiu generáciu mladých svojím nekonvečným a hlavne realistickým prístupom k námetu stredoškolskej komédie. Tento kúsok je kultovka, ktorá možno bude pre dnešnú mládež trápnym príspevkom, ale má v sebe čistú komediálnu energiu a so skvelými hláškami, ešte lepším hereckým obsadením a hlavne neopozeranosťou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne pramatka všetkých typických amerických komédií a paródií zo stredoškolského prostredia. Narozdiel od jej neskorších trápno-klišoidných a obohraných detí, dýcha sviežosťou a príjemným, nenúteným humorom. Zábavný bol už len pohľad na S. Penna alebo N. Cagea čoby usoplených stredoškolských cucákov. Ach, ten čas tak strašne letí.... 75/100 ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ridgemontská střední škola. Jako obvykle celá škola ustupuje do pozadí (kromě rozporů Jeffa Spicoliho (Sean Penn), věčně zkouřeného mladíka a učitele Mr. Handa (Ray Walstona)) a věnuje se vztahům mezi studenty (a studentkami). Jde vlastně o takového předchůdce všem dnešním Prcičkám, Normálním holkám, atd, atd... Ve filmu vyniká nade všechny Sean Penn, i když jeho role je taková vedlejší, mimo hlavní linii - ale vždycky čekáte kdy se zase objeví na scéně. Hlavní dějová linie je v dnešní době taková ... divná (Stacy miluje Marka, ale ten se není schopný vymáčknout. Tak se jednoho dne vyspí s Mikem, a jako na potvoru otěhotní. Potrat, návrat zpátky k Markovi, atd, atd)... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Podle těch pochval, jakých jsem na tenhle snímek viděl spousty, jsem čekal, že půjde o velmi dobrou a stylovou podívanou. Bohužel se z toho vyklubalo neslané a nemastné drama se sbírkou docela zajímavých charakterů. Na komedii je to málo vtipné a na slušné drama málo procítěné. Chtělo to víc Seana Penna a Vincenta Schiavelliho, to jsou pro mne nejlepší postavy tohoto filmu. Místy to mělo dost slušný soundtrack. No, dá se to označit za takový předboj amerických teenage komedií jako Prci, prci, prcičky, a proto zůstanu ještě u tří hvězd. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kategorie amerických teenagerovských komedií ve mě už dopředu vyvolává neblahé pocity a představu zábavy ze suterénu, nicméně musím uznat, že Zlaté časy na Ridgemont High se obvyklým představám vymykajíi, i když rozhodně nejde o výjimečný film ve smyslu nového úhlu pohledu nebo artového obsahu. Kupodivu stačí, když si snímek uchovává určitou úroveň, je obsazený kvalitními herci a je zrežírovaný bez snahy za každou cenu se podbízet. Divák v něm vlastně najde tytéž motivy, které jsou jinak pro teenagerovské komedie typické, tedy nevybouřené hormony se spoustou dialogů o sexu (a leckdy i nejen dialogů) se vzájemným pošťuchováním mezi studenty navzájem a jejich profesory. Je zajímavé sledovat herecké počátky Seana Penna a zejména Jennifer Jason Leigh. Pro mě příjemné překvapení, celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Když odjíždí Brad (Judge Reinhold) autem z práce a má na hlavě stále pirátský klobouk, jenž je součástí jeho pracovního úboru, v čase 01:01, zastaví vedle něj na semaforu s autem blondýna. Jde o americkou kytaristku a skladatelku Nancy WIlson. Spolu se svou sestrou Ann byly zakládajícími členkami kapely Heart. Paradoxně ve filmu ale žádná skladba této v Americe velmi populární kapely nezazní. (bubun)
  • Role profesora Handa byla původně nabídnuta Fredu Gwynneovi, ale odmítl roli s tím, že film příliš řeší sex. (Kulmon)
  • Brooke Shields a Ellen Barkin odmítly roli Stacy. (Kulmon)

Reklama

Reklama