Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to podle mého názoru průměrný, nebo lehce podprůměrný snímek. Ničím se neliší od současných "high school movies", jedno klišé střídá druhé a všichni se mají nakonec krásně šťastně až do smrti, aby to působilo víc švihácky. Jediné co snad stojí za zmínku je povedený výkon zhuleného Seana Penna a přiznávám, že jsem se místy celkem bavila. Stejně ale nechápu to vysoké hodnocení tady (72%) - nechápu za co. Za mě to jsou dvě hvězdičky a rozhodně nemám v plánu si tenhle filmový zážitek v blízké době zopakovat, jestli vůbec někdy. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z počátku 80. let, která rozhodně nezaostává za timi dnešními. Vlastně ze soudobých teen-komedií se jí vyrovnají asi jen první tři díly Prciček. Sledovat "zhuleného" Seana Penna byla opravdu velká zábava a když se dnes podíváte na držitele Oscara, tak by jste ani neřekli, že někdy hrál v podobných filmech. Stejně zlomový jako pro Penna byl jistě i pro pěknou Jennifer Jason Leigh, Foresta Whitakera či Nicolase Cage, který se mihl v miniroličce. První film Amy Heckerlinga a zároveň i její nejlepší a nejúspěšnější. Velká škoda, že v Evropě film není moc známý a tudíž i značně nedoceněný...... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

A poslední z řady středoškolských 80kových komedií je Ridgemontská střední. Opět tu vidíme známé tváře v útlém věku, tentokrát Seana Penna, Jennifer Jason Leigh a Foresta Whitakera. Opět se dostáváme mezi teenagery a prožíváme s nimi jejich trable. První lásky, sex, brigády, záškoláctví atd. Naši hrdinové prochází různými životními zkouškami, aby z nich vyšli trochu poučeni. Moc se tu netlačí na pilu a vlastně to všechno jen nějak plyne. Jako kult bych to asi neoznačil. "Chcete lístky do kina?" ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

V polovině sešupu od graffiti ke koláči. Symptomatické je, jak se za devět let od Lucasova majstrštyku vytratila víra v budoucnost a vlastní perspektivy – chybí aspoň jediná postava, která by vůbec uvažovala o úniku z kruhů podřadné práce a hormonálních eskapád někam „ke hvězdám“ – i když to není problém filmu, ale spíš odraz doby, jde z toho na mě větší depka než z českých pozdně normalizačních Básníků, kterými Klein ve stejné době mířil na stejnou cílovku, i když daleko méně explicitně (a neobjevil přitom šest nebo sedm budoucích světových hvězd, ale jen Kříže s Matáskem). **1/2 ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Matička současných teenagerských komedií. Styl Camerona Crowa je poznat. Nejzajímvější na tomto filmu, který je podle mého názoru spíše slepencem scének (a nijak to nevadí), jsou tehdy mladí herci, kteří jednoho krásného dne dostanou Oscara, tedy Sean Penn, Forrest Whitaker a Nicolas Cage. Toho ovšem byl velký problém najít. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Nicolas Cage lhal o svém věku, aby dostal větší roli, ale producenti zjistili, že mu je jen 17. (Kulmon)
  • Film byl vyhlášen jako druhý nejlepší film odehrávající se na střední škole. (Kulmon)
  • Když odjíždí Brad (Judge Reinhold) autem z práce a má na hlavě stále pirátský klobouk, jenž je součástí jeho pracovního úboru, v čase 01:01, zastaví vedle něj na semaforu s autem blondýna. Jde o americkou kytaristku a skladatelku Nancy WIlson. Spolu se svou sestrou Ann byly zakládajícími členkami kapely Heart. Paradoxně ve filmu ale žádná skladba této v Americe velmi populární kapely nezazní. (bubun)

Reklama

Reklama