Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě nástup všech filmů ať už komedií, nebo dramat tohohle žánru. Jenom díky punku, a filmům jako je tenhle (K tomu samozřejmě tvorba Johna Hughese) a celkové změně toho jak se nahlíželo na teenagery, jsme teď tam kde jsme. Všechny ty klasiky jako Snídaňový klub atd. dopomohly tomu aby vzniklo třeba American Pie. A musíte se na to dívat těmahle očima, protože potom je to naprostá revoluce. Krom toho fakt miluju osmdesátky v tom jak jsou oproti dnešní době nekompromisní v tom jak se třeba nebojí ukázat nahotu atd. Dneska už takový film prostě nemůže vzniknout. Já nevím jak ostatní, ale já se teda bavil dost a byl to pro mě dost kulturní zážitek. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vrchol teen komedie s geniálnim Pennem (Spicoliho už stejně ve svý kariéře nikdy nepřekoná) a spoustu dalších více či méně zajímavých postav včetně Nicolase Cage, kterej se mihne asi ve třech scénách. Odvážnější, uvěřitelnější a vtipnější než současné teenagerské komedie, k tomu nadupanejch soundtrack vypalovaček tý doby. Výtky bych měl jen k tý naivní blondýně, co furt čekala na prince a bílém koni a lezla mi na nervy hlavně v poslední čtvrtině, kdy tam vyšokovaně pobíhala zbouchnutá, ale jinak super. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Prcičky staršej generácie. Pohodová a zábavná blbotina ktorá vytvorila precedens ako má vyzerať teenegerská komédia. A ťaží sa z toho doteraz. Je to uletené, má to vtipné postavy ktoré hrajú známy herci vo svojích začiatkoch a keď vám sadne tento typ humoru, budete spokojní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zostarlo to, nedá sa nič robiť. Navyše ma s filmom nespája žiadna nostalgická spomienka. Ide samozrejme o absolutnú kultovú a generačnú záležitosť, ktorá ale trpí častokrát nič nehovoriacimi dialógmi, ktoré inak občas pretne nejaká tá hláška Seana Penna. Všetko ide tak nejak príliš hladko, všetko sa vyrieši mávnutím kúzelného prútika a hlavne do ničoho nezasahujú rodičia, len jeden upätý učiteľ. Ako by ale v skutočnosti prebiehal ten prúser s tehotenstvom, by vydalo skôr na rodičovskú vypätú drámu, než na akoby ďalší úlet v živote teenagerov. Treba však Cameronovi a Heckerling nechať, že ich film je pomerne odvážny a skutočne si nedáva servítky pred ústa, či skôr pred kameru. A taktiež voľnejší naratív sa k podobnému žánru hodí viac, než ak by film "skončil". Český dabing je fakt prúser, Brooke Shields prekladateľ považoval za chlapa... ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Plusy: nostalgicky zidealizovaná atmosféra vášnivého mládí, velká erotická otevřenost (o co jiného hrdinům taky jde...),debut několika velkých hereckých hvězd (Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Forest Whitaker). Minusy: přílišná figurkovitost jednotlivých postav a přílišná epizodičnost celého děje - každá z postav je stereotypně načrtnuta jedním či dvěma povahovými rysy (zkušená kamarádka, šprťák, vyhulenec...), děj pak působí spíše jako sled k sobě přilepených scén. Film v tomto ohledu v mnohém připomíná české studentské komedie z třicátých let (Škola, základ života a Cesta do hlubin študákovy duše). Jen na okraj: v našich luzích a hájích vzniknul ve stejném roce poněkud jiný a přesto v lecčems podobný film - Sněženky a machři. Jen na úplný okraj - Nicloas Cage se ve filmu opravdu mihne, a to dokonce dvakrát (pracuje s Bradem ve fast foodu a obevuje se mezi diváky na zápase amerického fotbalu). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)
  • Než dojde na rande Marka a Stacy, radí Mike Markovi, aby na něm pustil album Led Zeppelin IV. Na rande pak slyšíme píseň "Kashmir", která je však z alba Physical Graffiti. (Vlado666)
  • Sean Penn se ve filmu objevil jako Jeff Spicoli v teniskách Vans Slip-On, což vedlo k raketové popularitě značky. Díky tomu se začaly boty Vans prodávat po celých Spojených státech a později i po celém světě. (venus)

Reklama

Reklama