Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Faye 

všechny recenze uživatele

Michael Williams ujel přes 1200 mil, má už jedinou čistou košili a mizivou naději, že najde práci. Za posledních 5 dolarů koupil benzín a najednou mu majitel baru v Red Rock položí na stůl 5 táců jako zálohu … za maličkost, za likvidaci jeho ženy Suzanne. Jenže barman oslovil špatného muže a Michael je prostě smolař. Takové filmy mám ráda, jediná jistota v nich je, že ať se stane co se stane, nastalou situaci to může jenom zkomplikovat a každá další komplikace vše už jenom zhoršit a přitom balík peněz je pořád na dosah ruky. Líbil se mi tady i Nicolas Cage a navíc měl na sobě ty dokonale bleděmodré rifle, které jsou k vidění jenom ve filmu a které se nedají koupit. U mě 4* spokojenost. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Dahl, Rick Dahl .. Snímek, který svým námětem lehce připomíná pozdější Stoneho U-Turn. Také zde se chlap, tentokráte v podání jen průměrného Nicolas Cage, objeví v zapadlém malém městečku kdesi v Americe a dostane se do velkých problémů. A zase je v tom žena, vražda a samozřejmě peníze.. Scénář není nakonec tak překvapivý a místy je docela nevěrohodný, ale slušná porce zábavy a pohodové prašné atmosféry vás nemine.. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Atmosférické krimi o týpkovi, ktorý bol v nesprávnej chvíli na nesprávnom mieste. Film by som rozdelil na dve časti. Kým prvá polovica je famózna, pretože scenáristi majú pripravené vždy nejaké to prekvapenie, v druhej polovici tempo opadne a postavy začnú konať prinajmenšom čudne, povedal by som, že až nelogicky a hlúpo. Je to škoda, pretože potenciál tam bol určite určite väčší, než sa Johnovi Dahlovi podarilo nakoniec pretaviť do výslednej podoby. 65 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Boli časy a filmy, keď sme ešte nemali dôvody si robiť z Nicolasa Caga srandu. Táto kriminálka Johna Dahla (Hráči, Zabi ma znovu) je toho dôkazom. Námetom veľmi podobné, U-Turnu ale Stonovu šialenosť to v mnohom prekonáva. Príbeh bývalého vojaka, ktorého si pomýlia s nájomným vrahom je sympatický hlavne v tom, že divák netuší, ako bude pokračovať. Množstvo zvratov a nejednoznačných postáv udržiavajú pozornosť stále v napätí. Atmosféra Texasu je výborná a keď to začne byť celé až príliš pritiahnuté za vlasy, príde ďalšie prekvapenie, ktoré všetko opäť hodí do tej správnej nálady. Malá, nenápadná a neambiciózna továreň na vzrušenie. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nicku, Nicku, kde tyhle staré = dobré časy jsou? I ten účes ještě za něco stál :-) Fajnový, i když malinko průhledný, příběh, skvělé obsazení v čele s ještě charismatickým Cagem a pohlednou Larou Flynn Boyle, pohodová muzika a svižné tempo. Lehce sarkastické, prachem zaváté, občas zlomyslně ironické dobrodružství s trochou toho černého humoru - ideální kombinace na unavený letní večer před televizí s kapkou nějaké té levné whiskey. 7/10! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Red Rock vo Wyomingu skutočne existuje. Nejedná sa však o mestečko, ale o skalnatý útvar. (Real Tom Hardy)
  • Režisér John Dahl pomenoval postavu Dennisa Hoppera (Lyle) podľa svojej prvej gitary. (lepo)
  • Při jízdě v autě vychází najevo, že Lyle (Dennis Hopper) i Michael (Nicolas Cage) sloužili u Námořní pěchoty (United States Marine Corps, často jen US Marines, česky mariňáci). Během přípitku oba pronesou latinský výraz „Semper fi“, což znamená „Vždy věrní“ a je to motto mariňáků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama