Reklama

Reklama

Red Rock West

  • Česko Red Rock (více)
Trailer

Obsahy(1)

Válečný veterán Michael marně hledá práci. S pěti dolary v kapse a prázdnou nádrží dorazí do chátrajícího Red Rocku, kde je majitelem baru považován za Lylea z Texasu, na něhož tu čeká práce. Michael využije příležitosti, ale příliš pozdě zjistí, že "práce" nemá nic společného s naléváním pití, ale s vraždou Wayneovy manželky Suzanne, za kterou dostane pět tisíc dolarů předem a dalších pět, až bude práce dokončena. Přesto peníze vezme a prozradí Suzanne záměry jejího manžela. Ta chladně zdvojnásobí nabídku. Michael opět vezme peníze, ale místo vraždy Wayna napíše dopis šerifovi, v němž odhalí vražedný plán. Když se poté pokusí opustit město, je kvůli autonehodě zadržen policií a zjistí, že šerifem je sám Wayne. Nabídne mu, že peníze vrátí, když ho nechá jít. Wayne se ho ale pokusí zabít. Michaelovi se podaří uprchnout, na útěku ho však porazí auto, které neřídí nikdo jiný než Lyle z Texasu. Michael se spojí se Suzanne a společně naplánují útěk, žena ale chce předtím vyloupit Wayneův trezor. Nebezpečná hra nabírá obrátky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

BLabaKAn 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů Cage, co jsem měl zatím tu možnost vidět. Cage si jede se starou károu, v hutným jeansovým stylu pěknou dálku, aby sehnal nějakou tu prácičku, co se mu snažil kámoš dohodit, jenže Cage je moc poctivej na to aby tu práci dostal. Tak odjíždí pryč, zastaví na benzínce, kde si natankuje do tý svý káry benzín za svých posledních pět doláčů a dostane typ ať se zkusí zeptat na práci v jednom baru v nedalekém městečku. Tak si to přivalí do toho baru, vstoupí dovnitř, jak ten nějvětší boss široko daleko, omrkne to, sedne si na barovou židli, objedná si kafe a barman mu zapálí žváro.Než by stačil něco říct barman ho osloví, že tu měl být už v pátek a na stůl mu vysolí pět litrů, jak se prý dohodli. Cage nemá ani páru o co jde, ale prachy potřeboval, zajde s barmanem do kanclu a ten chce nechat zabít svoji ženu, jenže... Cage zde prostě hraje pohodovýho týpka, který zachová chladnou hlavu a situaci si trochu očekuje...a právě v tu chvíli začíná pořadná propletená spanilá jízda, která nemá chybu až dokonce. Tento snímek doporuřuji rozhodně každému, kdo má rád nečekané zvraty a chladnýho Cage. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Režiséra Johna Dahla milujem z tých správnych dôvodov. Je kvalitný rejža, zvláda zaujímavo a niekedy až pozoruhodne mixovať rôzne žánre, ale to najdôležitejšie – jeho cit a um pri vytváraní portrétov biednej, chudobnej rurálnej Ameriky s uveriteľnými charaktermi (aj keď občas mimo uzdy) je absolútne senzačný. Či už v poctivom debute Kill Me Again so silným nádychom štylizovaného neo-noiru, kde portrétuje Las Vegas, Reno a zapadákov Nevady, tu, v RRW, kde vizualizuje drsný vidiecky Wyoming s príchuťou Texasu, či napokon v Joy Ride, kde ukazuje Colorado & Utah, plus mixuje road movie a horor. A že na to stále nezabudol "mi" potvrdil aj nedávno na poli televíznej tvorby v seriáli American Rust. A je to práve Red Rock West, ktorý spoza nich žiari a na čelo vizuálne podobných by som ho zaradil pokojne aj mimo Dahlovej režijnej filmografie. Dôvod, prečo RRW tak bezchybne funguje a zároveň si vyslúžil a vydupkal moju nehynúcu náklonnosť a lásku je to, ako hravo a nádherne dokáže mixovať neo-noir s neo-westernom. Až je pre diváka (alebo mňa) doslova infekčne nákazlivý. Obsahovo prvým menovaným exceluje a svojou westernovou výpravou, účelovým zasadením, kostýmami a hudbou druhým menovaným priam dýcha a žije. Atmosféricky vyšperkované. Do poslednej bodky. Milujem a navždy budem. Dennis Hopper detto... ♪♫ (x) (x) (27.10.2017) (5.1.2018) (2.5.2019) (5.7.2021) (18.3.2022) (2x10.11.2022) (14.11.2022) ()

Reklama

Biopler 

všechny recenze uživatele

Kompilát Blood Simple a Blue Velvet v príbehu o kovbojovi-outsiderovi, ktorý s trválkami po vojne vo Vietname pláva životom, aby nakoniec naskočil na vlak, ktorý ho odnesie opäť kto vie kam. Jednohubka, ktorá poteší i prekvapí zvratmi, hudobným podmazom hlavne v úvode naladí, avšak vcelku je nevýrazná postavami, taktiež ich náhlymi zmenami motivácií, a ústi do prázdna. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy ještě Nicholas Cage měl nějakou úroveň a jeho herectví za něco stálo, natočil tenhle originální snímek, kterej pobaví hned v několika ohledech. Za prvé je to krása Lary Flynn Boyle, za druhé skvělej záporák v podání Dennise Hoppera, za třetí zpropadeně smolnej osud hlavního hrdiny Michaela. Jinak koukám, že U-Turn od Olivera Stonea se tímhle tak moc inspiroval, že je to skoro úplně stejný (pouštní městečko kdesi ve Státech, problém s autem, objednávka vraždy manželky, zapletení se s obětí, sviňskej šerif, peníze, nevěra, nedůvěra a zrada). Normálně na hudbu moc nejsu, ale tady jsem zaznamenal podkres, kterej vytvářel parádní atmosféru. Skvěle jsem se u toho bavil a Cageovi prostě nešlo nedržet palce. ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Pomalý ale velmi napínavý film s Cagem, kterého jsem donedávna měl za špatného herce ale v tomhle filmu dokazuje že je velmi talentovaný.Jinak jak už jsem říkal: příběh je velmi pomalý ale o to víc napínavý, scénař je podle mě v pořádku snad jen trošku víc akce zde mohlo být ale to určitě nevadí na kvalitě tohoto skvělého snímku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Pôvodne chcel režisér John Dahl obsadiť Dennisa Hoppera do role Wayna Browna (J.T. Walsh), ale ten trval na tom, že chce hrať Lylea z Dallasu. Hopper nakoniec presvedčil producentov, ktorí boli s konečným výsledkom nadšení. (lepo)
  • Nicolas Cage (Michael Williams) do značnej miery dostal úlohu vďaka odporúčaniu svojho strýka Francisa Forda Coppolu, ktorý je veľkým fanúšikom prvého filmu Johna Dahla, Zabi ma znovu (1989). (lepo)
  • Natáčanie prebiehalo okrem Arizony i v Montane, rodnom štáte Johna a Ricka Dahlovcov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama