Reklama

Reklama

Kdo přežije - Austrálie

(série)
  • USA The Australian Outback

Obsahy(1)

Tentokrát se tvůrci americké reality-show SURVIVOR přenesli do australských pralesů, nabízejících svoje přirozené krásy, nebezpečí a jedinečné prostředí. Šestnáct lidí, kteří se navzájem neznají (a během letu do Austrálie ještě nevědí, co je čeká), je záhy rozděleno do týmů. Do dvou kmenů, pojmenovaných po domorodých slovech - Ogakor (klokani) a Kucha (krokodýli). Ty hájí své barvy, zelenou a modrou. Přes stále se měnící vztahy, intriky, nedostatky jídla a vody, nemoci a mnohé další nástrahy kolektivního života lidí, mnohdy zhýčkaných civilizací, v nedotčené přírodě, se oba kmeny pokaždé setkají v disciplíně, která prověří schopnosti všech. Poražený tým vždy odchází na kmenovou radu, kde jeden z nich musí ze hry ven. Vyřazováním a nešťastnou náhodou, při níž se zraní jeden z konkurenčního kmene a soutěž pro něj končí, se do výhody dostává Ogakor, to je právě ve chvíli spojení kmenů v jeden jediný - Barramundi, kam se dostane deset nejlepších. Tady už každý hraje jen za sebe.

Tato velmi úspěšná dobrodružná reality-show ukázala schopnosti lidí přežít v divočině, od týmové soudržnosti až po (leckdy dost laciné) intriky. Jistě si svého času připoutala do křesel nejen milovníky žánru. Vítězkou se stala Tina Wesson, z finále odešel poražen Colby Donaldson. (Nihlathak)

(více)

Recenze (98)

Oskar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová várka příběhu reálných televizních trosečníků, tentokrát z australské buše. Znovu se podařilo vyselektovat pro soutěž zajímavé typy, tentokrát navíc není nouze ani o nečekané zvraty, v nichž televize prsty neměla (živelné pohromy, náhlé zranění jednoho ze soutěžících atd.). P.S.: Kdo vydržel pouhé dva díly, nemá ani nejmenší ponětí, o co běží. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Austrálie byla dobrá. Líbí se mi kontrast s Afrikou - v Africe měli vody nedostatek. Tady se ukázalo, že je to silný živel, se kterým nejsou žádné žerty - byl to silnej zážitek, stejně jako popálení Michaela. S vítězem moc spokojená nejsem, mimojiné nejsem fanda silikonů. Alicia vypadala jako Michelle Rodriguez a byla stejně vostrá. :) Pobavilo mě chytání kobylek. Oblíbení hráči: Elisabeth sluníčková, Rodger. Neměla jsem ráda Keitha, Tinu. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Austrálii se na rozdíl od Bornea casting povedl na výbornou, takže si svého oblíbence najde opravdu každý. Muž, žena, starý, mladý, klaďás, záporák. To všechno tady je. Od začátku mi byl bližší kmen Kucha, ale nucený odchod Micheala vše změnil a zároveň stanovil jeden z nejsilnějších momentů historie této soutěže. Měl jsem slzy v očích. Na druhou stranu musím uznat, že i vyřazení mrchy Jerri bylo na škodu, protože pak se z toho stal spíše drsný rodinný výlet, kde si spravedlivě zvolí svého vítěze. I tak jsem byl velice spokojený. Elisabeth je tou nejúžasnější bytostí, kterou jsem v Survivoru viděl, dokonalá po vnější i vnitřní stránce. Dalším silným momentem bylo sebeobětování Rodgera právě pro Elisabeth. Mrazilo mě a on si právem vysloužil místo mezi mými oblíbenci. Colbyho osudová chyba mě překvapila, ale zřejmě je to zásadový člověk. Favorit: Elisabeth, Oblíbenci: Colby, Michael, Rodger, Amber. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

survivor mě dostal až při současném opakování na "kůlu".. guatemala.. panama.. cookovy ostrovy.. nedalo mi to a pokračuju ve stahování počátečních sérií.. borneo bylo opravdu dobré.. ale páááni! austrálie!!! tak to bylo něco.. neuvěřitelná, dobrodružná série, s velkou koncentrací sympatických lidí.. opravdu bude svojí výtečností austrálie překonána?? a teď mě omluvte.. mířim do afriky! ("ocelová magnólie" byla nejlepší! díky tomovi za vypůjčení úžasného názvu pro úžasnou bytost..) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když víte předem, kdo soutěž vyhraje, tak není váš zážitek ani poloviční. Soutěžící mě totálně nezaujali. Scházel pořádný psychouš, kterému bych mohl fandit, ale stejně jsem věděl kdo vyhraje, takže bych to fandění dost šidil. Vážně mě tahle řada velmi nebavila. Jediným pěkným momentem byl malý problémek s ohněm, do kterého bohužel spadl člověk, který do té doby působil nejsymatičtěji. Mnohem raději mám novější série. 1* Jo, a pro ty kdo to neví, tak vyhrála Tina. Doufám, že jsem vám taky zkazil zážitek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Jediná série, která se natáčela 42 dní. Ostatní zabraly 39 dní. Od 41. série se pak natáčelo již jen 26 dní. (BLANIK.)
  • Polovina soutěžících (osm) později hrála v dalších sériích. Žádná jiná série s nováčky nemá takové zastoupení v počtu navrátilců. (Zix.)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno