Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cookovy ostrovy

(série)
  • USA Cook Islands
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Obsahy(1)

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle řadu jsem viděla někdy před x lety v televizi, a když jsem si teď dala opakování, dostavil se velmi příjemný pocit nostalgie. Zatím moje nejoblíbenější řada Survivora bez žádných velkých záporáků, kterým bych měla chuť dát po držce. Bavil mě téměř každý hráč, ať už se někdo vezl nebo ne. Vidět závěrečnou čtveřici, jak v každé challange dává druhému kmenu na prdel, byl výkon hodný filmového zpracování. Opravdu nádhera. Jonathan a Parvati přesto zůstávají jedněmi z mých oblíbenců. Každopádně Yul a Ozzy jsou dva borci, s kterýma bych se v téhle soutěži nikdy nechtěla setkat. Šel z nich neskutečný respekt. Yul jako perfektní puppet master a Ozzy jako delfín/opice, který je pro mě polobůh a komu se to nelíbí, ať mi zadnici políbí. 5* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle řada se mi zatím líbila asi ze všech nejvíc. Nejen, že tam docházelo k docela pěkným zvratům, ale taky jsem se u toho dost nasmála. Výborné a často dramatické byly i výzvy, zejména ty ve vodě. A s vítězem jsem maximálně spokojená, jelikož vyhrál vyrovnaný člověk, který to měl v hlavě v pořádku. Překvapující je, že mi tam vlastně ani nikdo extrémně nevadil. Oblíbený kmen: Puka. Oblíbení: Yul, Becky. Neoblíbení: nikdo. 5* ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější řada vůbec, která mě nikdy neomrzí (viděno nejmíň šestkrát:D) a jsem zvědavá na dabing. Důvody, proč se Cook Islands řadí mezi ty nejlepší série: 1) díky skvělému intru, kdy se z plachetnice musí všichni hráči rychle evakuovat a na vorech dopádlovat na ostrov (aféra se slepicemi:D:D); 2) rozdělení do čtyř kmenů podle ras (aneb další skvělý sociální experiment!), 3) melting pot v praxi; 4) spousta dramatických situací (MUTINY!); 5) velká porce sympatických a pamětihodných hráčů ; 6) Cook Islands je založena především na vodních soutěžích; 7) krásné exteriéry - kromě přírody mě fascinuje Kmenová rada v podobě lodi; 8) ale především je v této řadě fenomenální OZZY!!!!! - i když jeho účinkování v s16 a s23 je už diskutabilní, tak ve s13 je to ten nejschopnější "trosečník" pro kterého celý ten pobyt na ostrově byl jen "odpočinkovou dovolenou". Na Cook Islands vznikla i velmi vtipná parodie z produkce MAD TV http://www.youtube.com/watch?v=0sZ0OJGm6Ak ()

Larushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozdělení do 4 kmenů podle etnik je sice zajímavé, ale víc mi vyhovuje tradiční dvoukmenové. S poslední čtyřkou jsem byla spokojená, jejich jízda byla opravdu neuvěřitelná. Těšilo mě, že je v pořadu Sundra, protože mi hrozně připomíná Angelinu. :) Co se týče soutěží byl Ozzi fakt pašák. Docela jsem měla ráda Parvati. Vítězství jsem vítězovi jednoznačně přála. Každopádně by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby došlo ke shodě hlasů 3:3:3, to by se pak pro veliký úspěch znovu rozdělával oheň nebo co? :) ()

kepiash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cookovy ostrovy jsou sérií dvou velkých příběhů, které se v určité době překrývají. Tím prvním je příběh Ozzyho - frajera, který se pro své neuvěřitelné fyzické dovednosti poměrně brzy ocitne v ohrožení, což je umocněno tím, že jsou postupně vyřazováni všichni jeho spojenci (Cecilia, Cao Boi, Flicka). Ve chvíli kdy to vypadá, že už nemůže být hůř a přebíhají Candice a Johnatan, rozjíždí se další silný příběh - příběh nezdolné čtyřky kmene Aitu. Obrovskou vůli a chytře využitou imunitou to tihle odpadlíci, kterým nejde nefandit, dotáhnou až do finále. Jako vítěze bych sice raději viděl Ozzyho, jehož příběh je ještě o něco působivější, ale i Yul si vítězství bezpochyby zasloužil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Druhá série, ve které měli soutěžící možnost jít do druhého kmene a zároveň první série, ve které toho dva soutěžící využili. (Zix.)
  • Odhadem 17 z 20 účastníků této série se do soutěže nepřihlásilo, ale vybrali a kontaktaktovali je náboráři. Bylo to z důvodu dlouhodobě malého počtu zájemců o show z řad rasových menšin. (Hidan)
  • Poprvé byli soutěžící rozděleni do kmenů podle etnického původu. (Zix.)

Reklama

Reklama