Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cookovy ostrovy

(série)
  • USA Cook Islands
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Obsahy(1)

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám takové tušení, že můj komentář bude spoilerový. Děkuji za pochopení, pokračuji v hlášení. Není pochyb o tom, že jde o jednu z nejlepších řad v historii pořadu. Nevím, jestli o vůbec nejlepší nebo druhou, třetí, čtvrtou, neviděl jsem ještě všechny. Ono je to však jedno. Pokud sledujete jakoukoli z řad od výsadku po vypsání šeku, vryje se vám pod kůži. I když vlastně kdo ví - přeci jsem neviděl všechny... Cookovy ostrovy přinesly inovaci v podobě rozřazení do etnických skupin, nabídly nám pestrou škálu charakterů (od inteligentů přes gumové palice až po vypočítavé hajzlíky), nevídaný týmový výkon Aitu, brilantní strategickou hru Yula a neuvěřitelné individuální výkony Ozzyho. Nu a právě u posledních dvou jmenovaných bych se rád zastavil a dopustil se již avizovaného spoileru. Víte, i když jsem Yulovu strategii nazval brilantní, mrzí mě, že nakonec zvítězila. Chcete vědět proč? Protože, jak vidno, lidé si více cení těch, kteří tahají za nitky, vymýšlejí taktické skopičiny a podvádí ty ´správné´ vyvolené, než by si vážili těch, kteří jsou ze všech nejsilnější, spoléhají se sami na sebe, hrají fér ke všem stejně a ve finále živí celý ostrov. To mě mrzí. Jistě, můžete mi oponovat tím, že to byl právě Ozzy, kdo zosnoval vyřazení plešatého metalisty, ale to je tak celé, čím oponovat lze. Od sloučení do jednoho kmene se dostal Ozzy do finále bez pomoci kohokoli druhého, nehledě na to, že nebýt jeho, jen těžko by se zbytek kmene Aitu nějakého sloučení vůbec dočkal. Ano, oceňuji inteligenci a taktickou vyzrálost Yula, ovšem nejsilnějším přeživším byl bezpochyby Ozzy. Nejkrásnější Parvati, nejcharismatičtější pes Jonathan a nejhloupější pravděpodobně opět Parvati... :-D P.S: Na příští kmenové radě navrhuji vyloučit ty, kteří tu vesele spoilerují bez varování. ()

gorerated odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím jak tohle může mít tolik procent! Reality show naprosto o hovně a pěkně řidkém. Jako moderátor bych si prohnal rampouch okem, než stále poslouchat sentimentalitu soutěžících které snad vždycky vyhrabou z té největší americké žumpy! Přežití je rozhodně o něčem jiném než o tom, jak vymyslet jeden na druhého intriky (ničemu jinému se ani tahle show nevěnuje). Kamera stále jen zabírá válející se, chrápající nebo o žrádle hekající idioty, jejichž největší starost je, s kým se spojí na kmenové radě, popřípadě jak si doma okamžitě dají čokoládu (hlavně bulimické krávy). Stejně bych řekl, že štáb mimo záznam cpe trosečníky žrádlem, jelikož po měsíci jsou někteří ještě tlustší než na začátku a rozhodně to neni díky plodům a živočichům které nabízí daná lokace. Vše je vykonstruované do nejmenšího detailu a tak nehrozí nějaká extrémnější situace kdy by dotyčné překvapilo divoké zvíře, popřípadě něco jiného (ani nemůže, všichni se jenom válej a hekaj na jednom a tom samém místě jako by byli v kleci). Pokud si někdo přivodí náhodou nějaké zranění, je to jen jeho vlastní demencí. Kdyby tihle lidé byli vážně nuceni přežít třeba po havarii lodi, tak by do týdne a možná ještě dřív, pochcípali jak spermie na kozách laciné štětky. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle řadu jsem viděla někdy před x lety v televizi, a když jsem si teď dala opakování, dostavil se velmi příjemný pocit nostalgie. Zatím moje nejoblíbenější řada Survivora bez žádných velkých záporáků, kterým bych měla chuť dát po držce. Bavil mě téměř každý hráč, ať už se někdo vezl nebo ne. Vidět závěrečnou čtveřici, jak v každé challange dává druhému kmenu na prdel, byl výkon hodný filmového zpracování. Opravdu nádhera. Jonathan a Parvati přesto zůstávají jedněmi z mých oblíbenců. Každopádně Yul a Ozzy jsou dva borci, s kterýma bych se v téhle soutěži nikdy nechtěla setkat. Šel z nich neskutečný respekt. Yul jako perfektní puppet master a Ozzy jako delfín/opice, který je pro mě polobůh a komu se to nelíbí, ať mi zadnici políbí. 5* ()

jeandepatch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jedna z nejpohodovějších survivořích sériií! Rozdělení podle ras, které jsem čekal, že bude hrát víc roli, ale některé aliance vydrželi až do finále, které bylo extrémně záživné. Nad sérií jsem ještě přemejšlel "co kdyby" tak tejden. Můj oblíbenec je samozřejmě Ozzy, protože ty jeho výkony byly neuvěřitelný. Nejvíc sexy byla Parvati :) Ústřední postava: Yul Oblíbenci: Ozzy (TOP), Parvati Neoblíbenci : Stephanie ()

John Dunbar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sleduji Survivora od svého začátku na COOLU a musím říct, že se jedná o doposud nejlepší sérii. Casting se parádně vyvedl a na Cookových ostrovech se dle mého odehrál ten nejkrásněší, nejvyrovnanější a nejdiváčtější souboj. Totálně jsem se s hlavními hrdiny sžil a ve tříčlenném finále proti sobě stanuli dva nejlepší hráči, které jsem kdy měl možnost sledovat. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Druhá série, ve které měli soutěžící možnost jít do druhého kmene a zároveň první série, ve které toho dva soutěžící využili. (Zix.)
  • Odhadem 17 z 20 účastníků této série se do soutěže nepřihlásilo, ale vybrali a kontaktaktovali je náboráři. Bylo to z důvodu dlouhodobě malého počtu zájemců o show z řad rasových menšin. (Hidan)
  • Serie se natáčela u ostrova Aitutaki v souostroví Cookových ostrovů v jižním Pacifiku. (x_silver)

Reklama

Reklama