Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Strašné deštivé počasí, katastrofální prostředí až na čínskou zed a šaolin. Soutěžící zajímavý, ale spousta záporáků. Kmen Zhan Hu (můj oblíbený) se opět rozpadl velice brzy, takže vcelku o ničem. Dave byl sice pracovitý, ale jinak protivný, panovačný, jsem ráda, že letěl celkem brzy. Frosti, chvilku takovej chvilku jinej, rozhodně velice zajímavej člověk se skvělou fyzičkou, patřil k těm "lepším". Kuře, vypadl brzy a nevadilo mi to, nezajímavej člověk.Erik se dostal vcelku daleko a patřil k mým oblíbencům. Peih Gee, poslední přeživší kmene Zhan Hu, fandila jsem jí ale bylo mi jasné že to do konce nedokope, zaslouží pochvalu za její jednání, přístup a pracovitost. Ashley , zajímavá image ale bohužel vypadla brzy (můj první oblíbený vyhozený člen). Jaime, prokopala se překvapivě dost daleko,nakonec vypadla kvůli pitomině, její vyhazov mi ovšem nijak nevadil. Sherea , sice nic nedělala, ale na výzvách byla docela silná, takže jsem jí přála vysoké místo.Leslie , pobožná křestanka která nedělala žádné potíže a sedla si víc s druhým kmenem , zato patrně zaplatila, přála jsem ji vyšší úspěch. Amanda a její 3 místo - té jsem nefandila ani náhodou, nejzajímavější byla snad její cenzura v pozadí, katastrofální baba i když musím uznat že silná. Denise jsem fandila i když mě mockrát zklamala kvůli hlasování, byla fajn, upřímná, nemanipulativní, vklídku , zajímavé bylo její karate v šaolinu. Courtney , mladá anorektička ale druhé místo jsem jí přála :) byla super, její hádky, gesta ap. - skvěle. Vítěz Todd byl sice pěknej (gay) ale strašnej manipulativní hráč, naprosto mě iritoval, škoda za takového vítěze. J. Robert byl vcelku nezajímavej, ničím mě nezaujal jen hádkama s Courtney. Aaron vypadl nečekaně brzy, ale taky né že by mi to vadilo :). A poslední borec nakonec - James , škoda, že nedošel aspon do poslední trojky, nejupřímnější nejsilnější hráč.. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čína určitě nepředstavuje tu nejlepší řadu. Sice se mi tu líbilo prostředí a některé soutěže + zajímavé odměny, ale důležitější jsou pro mě soutěžící. A ti mi vůbec nesedli. Ze začátku jsem si fakt nikoho neoblíbil, a to platilo skoro po celou hru. Asi nejvíc jsem fandil stevardovi Toddovi, ale spíš než fandění to bylo, že se mu to přál. Jinak jsem si tu nikoho neoblíbil. A takový ženský jako Courtney nebo Denise nevím čím můžou někoho ohromit. Aspoň se tu objevila jedna z nejvtipnějších postav, a to byl kdo jiný, než Jean-Robert. Ten se povedl. 75% ()

Reklama

Boudyy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze série Survivoru. Tato, stejně jako všechny ostatní, se mi vryla pod kůži, takže jí musím dát pět hvězd. Mí oblíbenci byli James, J. R. a Todd, přesně v pořadí, v jakém jsem hráče uvedl. Je sice škoda, že sympatický James, který by si pro své fyzické dovednosti ve výzvách a užitečnosti při práci v táboře vyhrát rozhodně zasloužil, prohospodařil šanci dostat se hodně daleko, ale co už. Poté jsem již fandil Toddovi, i když také byl občas nesnesitelný a mnohdy s ním nebylo k vydržení, ale ze zbylé čtyřky si vyhrát zasloužil nejvíce. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, protože Čína opravdu není lákavým prostředím, a když jsem viděla jak vypadají oba tábory, tak mě to v tom akorát utvrdilo, ale opak byl pravdou. Pro mě snad úplně nejlepší série, co jsem (zatím) viděla. Prozatím snad nejlepší scény o imunitách. Být Jamesem, který se nechá vyřadit, když má dvě skryté imunity, rozhodně bych se styděla, nechápu jak mohl být tak naivní. Jak mě Amanda v Mikronesii nevadila, tak tady bych jí nejradši za ty pohledy profackovala. Vůbec nechápu proč se Denise dostala tak daleko, tu měli vyhodit jako první, snad jedna z nejstrašnějších soutěžících, co jsem kdy viděla. Naopak jsem si naprosto totálně oblíbila Courtney, měla skvělé průpovídky a má můj obdiv, že se dostala tak daleko, protože jsem si původně myslela, že jí vyřadí mezi prvními, ještě, že se to nestalo. Myslím, že je to snad moje vůbec nejoblíbenější soutěžící, možná taky protože má podobnou povahu jako já - taky si pořád stěžuje. Dala bych snad i plný počet hvězdiček, ale kazí mi to fakt, že místo Courtney vyhrál Todd, který mi už ke konci lezl příšerně na nervy tím jak všem nakecával něco jinýho. Hodně silné 4* "Hlasuju pro tebe, protože, když v noci chrápeš, zní to, jako kdyby někdo dusil mrože." ()

Mikeowka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější série, asi protože byla první, kterou jsem viděla - přepínala jsem programy, uviděla Courtney a bylo to jasné - zůstala jsem přibitá a sleduji další a další série. Když to teď porovnám s ostatními, soutěže možná nic moc, ale pro mě bude vždycky nej - už jen pro tu hudbu (úvodní song mě vždycky rozpláče, zvlášť ve spojení s fotkami z Číny i dotyčných soutěžících) a odměny jsou taky dechberoucí! To se nemůže srovnávat s odměnou a la 'piknik v pralese'. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Neil Patrick Harris, velký fanoušek této show, dostal od televizní stanice CBS symbol imunity této řady jako dárek ke svým 37. narozeninám. (Hidan)
  • Soutěžící Jaime Dugan a Erik Huffman po necelých dvou letech od skončení soutěže uzavřeli manželství. (slatkac)
  • Jean-Robert Bellande je první profesionální hráč pokeru, který se účastnil této show. (Zix.)

Reklama

Reklama