Reklama

Reklama

Kdo přežije - Mikronésie

(série)
  • USA Micronesia – Fans vs. Favorites (více)

Obsahy(1)

Šestnáctá série této známé reality show se natáčela na ostrově Koror v souostroví Palau. Právě zde je vysazeno 20 soutěžících, kteří budou rozděleni do 2 kmenů (Airai a Malakal) a následně budou den co den (po dobu 39 dnů) bojovat o jídlo, základní potřeby a tzv. imunitu. Vítěz soutěže si nakonec odnese 1 milión dolarů. (Deco.20)

(více)

Recenze (154)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela pěkná série. Až na to, že ....a teď přijde na řadu pár spoilerů. ....že hned z kraje vypadli ti, kterým jsem již v minulých sériích držel tolik palce tedy, ten malý Číňánek, Ozzy, James a další sportovně nadaní jedinci. Ze skupinky fanoušků jsem si oblíbill hasiče Hulka, kterého brzy čekal totožný osud jako výše zmíněné. Brzy se tedy nebylo na co dívat. Je s podivem jak na mužské pokolení působí nedostatek sexu, jinak si jejich pochybení nedokážu vysvětlit. Museli na tom být skutečně velmi bledě, když se nechali jeden po druhém manipulovat čtveřicí strašně škaredých a s nejvyšší pravděpodobností i vysoce smradlavých žen a jedné africké gorily. Jediné pozitivum na tom všem bylo, že se jeden vůl s ovčí vlnou místo vlasů nechal zmanipulovat natolik, že poslušně odevzdal imunitu, aby ho bylo možné vyřadit a korunoval se tak na naprosto nejdebilnějšího soutěžícího v celé historii Survivor. Poté co vypadl už se bohužel nebylo na koho dívat. Omlouvám se, že naprosto nesnáším toho metrákového šimpanze ženského rodu. Ale já skutečně nezvládnu držet palce někomu, kdo je v 90% soutěží o imunitu brzdou, neumí plavat a za celý svůj pobyt na ostrově se nenanučí rozdělat oheň ani s použitím sirek(viz.dřívější série). Myslím, že taková opice do této soutěže mírně nepatří. Příhodnější by pro ni bylo přihlásit se do soutěže ,, Sedni si na gauč a za žádnou cenu už nevstávej.". Post scriptum: Škoda, že tak brzy vypadl Johnny Fairplay, největší vtipálek ze všech. 2* a nazdar. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

16. řada přinesla další ojedinělý sociální experiment: proti sobě postavila zkušené oblíbené hráče, kteří již od prvních okamžiků přesně vědí, co mají dělat - a největší fanoušky hry, kteří sice mají nulové "praktické" zkušenosti, zato zase mají výhodu v teorii a ve znalostech o svých soupeřích. Tahle řada je jednou z nejlepších díky skvělé interakci "hvězd" a "fandů", neuvěřitelným zvratům (tato řada se může "pyšnit" nejvyšším počtem odsoupení ze hry kvůli zdravotním či osobním důvodům) a velmi zábavných kmenových rad (snad na každé se stane buďto drsný blindsind nebo komický výstup hodného Zlaté maliny - aneb výborné hrátky se všemi možnými typy imunit:-D). V téhle řadě jsou skvělé charaktery a figurky, které se vám vryjí do paměti: blbec James pokračuje ve své nekonečné blbosti; Fairplay opět provokující Jeffa; Eliza a její klacek:D; Ozzy+Amanda=Love(not)forever; podrazácká zmije Parvati dotahující svoji taktiku k dokonalosti; Cirie se slizkým úsměvem a záměry hodné krysy; přidrzlý Jonathan; "americký hrdina" Yau-Man :D; nudná a opět nevýrazná Amy.... z kmene fanoušků se prosadili (u mě) především Erick (za svůj "geniální" herní tah a svůj nelíčený entuziasmus), Jason (soupeřící o titul největšího blbce pod sluncem), a pak dvojka Chet-Joel, aneb nejoblíbenější "pár" této série:) ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako zatvrzelý introvert nemám ve zvyku se nějak výrazně rozvášňovat, tím spíš pokud se jedná pouze o zábavu. Ale byla to právě Mikronésie, která mi ze všech zatím viděných sérií (a už mi chybí jenom opáčko Afriky a dokončení čtvrté řady, abych se mohl vrhnout na sedmnáctku) přinesla nejvíc infarktových stavů a mít nějaké vlasy, tak by mi při sledování určitě vypadaly. Tím že se proti sobě postavily kmeny složené z ostřílených hráčů (včetně několika zloduchů z předchozích sérií - Parvati a mého oblíbence Jonathana) a naprostých nováčků, bylo už předem zaděláno na solidní zábavu. A ta se ukázala v plné síle, když se ke slovu dostala jedna z nejdrsnějších aliancí v téhle hře vůbec. Obzvlášť několik posledních epizod představuje to vůbec nejnapínavější, co si dovedete pod pojmem reality show představit. Sám jsem se přistihl, jak rozhazuju rukama a v duchu křičím: „Ty blbče, nedělej to!“ U jaké to bylo příležitosti si ale budete muset zjistit sami. ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto jasný příklad toho, jak se dělá dojná kráva. Nutno ale dodat, že když to funguje, nemám nic proti tomu, ba naopak… Spoilery! Ženy si tady zasloužili vyhrát, protože když se na to podíváte, tak všichni tři chlapy schopní ve hře přemýšlet (Fairplay, Yau-Man, Penner) odešli jako první no a Ozzy a James, jak je dobře známo, toho moc nenapřemýšlí. Z Fanoušků padli Michy B. a Joel oba kvůli stejnému důvodu, a to poutání přílišné pozornosti. Zlaté pravidlo holt zní, že pokud má někdo ve hře významnou kontrolu, nejlépe když o tom ostatní neví (Joel si myslel, že tomu velí, Cirie tomu vážně velela). Chet a Tracy padli obvyklou cestou, Kathy se polozbláznila, no a pak už začal kolotoč podrazů oné známé ženské aliance. Nakonec došla nejdál Parvati, které se podařilo dostat hezky do středu dvou aliancí, v jedné velké alianci, což je dost možná jedna z nejlepších strategií, protože takhle vás v podstatě nikdo nevidí jako soupeře. Často se mluví o tom, proč chlapské aliance nedrží při sobě tak dobře jako ty ženské. Důvodů k tomu je plno. Tak za prvé se vytvořil stereotyp rozhodnutí, že po sloučení se všichni musí co nejdřív začít zbavovat těch nesilnějších hráčů, což je sice logická myšlenka, až na pár výjimek se ale za hrozby označují vždy jenom muži (možná až na Aliciu z Austrálie a pár dalších). Tohle, je od žen velice chytré a musím říct, že muži si můžou sami za to, že to neprokoukli. Krásný případ tohoto stereotypu je James, který je očividně silný jako prase a v kempu relativně neocenitelný, ve hře ale, mám pocit, že nevyhrál ani jednu individuální imunitu. Dalším důvodem je jednoduše to, že se ženy cítí už od začátku (nejspíš po právu) ve hře ve fyzické nevýhodě a to je stmeluje. K tomu si myslím, že chlapům jednoduše chybí takový ten zabijácký instinkt proti ženám, který je ve hře potřeba a neustále je podceňují. Tak jako tak, chlapy by si měli uvědomit, že skupina pěti drobných ženských je stejně nebezpečná jako skupina pěti nabušenců, často i nebezpečnější :) ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje plno SPOILERů! Tak v téhle sérii byly hodně zajimavé kmenové rady a nikdy nebylo jisté, kdo nakonec vyletí. Takové zvraty snad ještě v žádné jiné sérii nebyly. Asi kvůli tomu je tato řada tak oblíbená. Obě strany to měly těžké, jedna s cejchem favoritů, kteří vědí jak se ta hra hraje, proto byly hrozbou a fanoušci, o kterých nikdo nevěděl jak se zachovají. Bohužel byl z kraje vyřazen jeden z mých oblíbenců, ale co se dalo čekat. Hned první den mě přišel sympatický z nových soutěžící Jason a pak také Erik. Bohužel oba byli natolik důvěřiví, že se jim to nevyplatilo, hlavně Erikovi. Sice tu byly drsné kmenové rady, ale nejlepší řada to pro mě teda není. Cirie mě naštvala, protože zosnovala plán na vyřazení téměř všech mých oblíbenců. Proto nechápu, proč je ve dvacáté sérii v kmeni hrdinů, tu bych zařadil mezi jednoznačné zloduchy. Oblíbení hráči této série: Yau-Man, Ozzy, Jason, James, Erik, Amanda. U každého z mých oblíbenců, kromě Yaumena nemám rád některou jejich vlastnost, nebo mě občas naštvalo jak se chovali nebo mluvili, přesto to budou prostě mí oblíbení hráči. Neoblíbení hráči: Natalie, Cirie, Eliza, Fairplay. Vítěz si to určitě zaslouží, dostal se tam přes intriky, ale to k tomu patří. Čekal jsem ale za vítěze toho druhého, který byl ve finále. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Probst byl proti účasti Jonna Fairplaye v 16. sérii v Mikronésii. Proti rozhodnutí producentů však nakonec neuspěl. (Kulmon)
  • Tři soutěžící vypadli ze hry, aniž byli vyřazeni kmenovou radou. Dvakrát pro vážné zranění a jednou psychické zhroucení. (Sekmen)

Reklama

Reklama