Reklama

Reklama

Kdo přežije - Mikronésie

(série)
  • USA Micronesia – Fans vs. Favorites (více)

Obsahy(1)

Šestnáctá série této známé reality show se natáčela na ostrově Koror v souostroví Palau. Právě zde je vysazeno 20 soutěžících, kteří budou rozděleni do 2 kmenů (Airai a Malakal) a následně budou den co den (po dobu 39 dnů) bojovat o jídlo, základní potřeby a tzv. imunitu. Vítěz soutěže si nakonec odnese 1 milión dolarů. (Deco.20)

(více)

Recenze (154)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řadu mi hrozně sráží kmen "Fans", což je do tý doby nejstupidnější kmen, co jsme kdy mohli na obrazovkách vidět (viz Erik, Jason, Chet apod.). Když by místo Fans byli další hvězdní hráči, líbilo by se mi to milionkrát víc. Na druhou stranu jedny z nejlepších blindsidů co jsme za dosavadních 27 řad mohli vidět! ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje plno SPOILERů! Tak v téhle sérii byly hodně zajimavé kmenové rady a nikdy nebylo jisté, kdo nakonec vyletí. Takové zvraty snad ještě v žádné jiné sérii nebyly. Asi kvůli tomu je tato řada tak oblíbená. Obě strany to měly těžké, jedna s cejchem favoritů, kteří vědí jak se ta hra hraje, proto byly hrozbou a fanoušci, o kterých nikdo nevěděl jak se zachovají. Bohužel byl z kraje vyřazen jeden z mých oblíbenců, ale co se dalo čekat. Hned první den mě přišel sympatický z nových soutěžící Jason a pak také Erik. Bohužel oba byli natolik důvěřiví, že se jim to nevyplatilo, hlavně Erikovi. Sice tu byly drsné kmenové rady, ale nejlepší řada to pro mě teda není. Cirie mě naštvala, protože zosnovala plán na vyřazení téměř všech mých oblíbenců. Proto nechápu, proč je ve dvacáté sérii v kmeni hrdinů, tu bych zařadil mezi jednoznačné zloduchy. Oblíbení hráči této série: Yau-Man, Ozzy, Jason, James, Erik, Amanda. U každého z mých oblíbenců, kromě Yaumena nemám rád některou jejich vlastnost, nebo mě občas naštvalo jak se chovali nebo mluvili, přesto to budou prostě mí oblíbení hráči. Neoblíbení hráči: Natalie, Cirie, Eliza, Fairplay. Vítěz si to určitě zaslouží, dostal se tam přes intriky, ale to k tomu patří. Čekal jsem ale za vítěze toho druhého, který byl ve finále. ()

Reklama

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc povedená reality show! Rozhodně lepší než všechny naše dohromady. Pro mě hlavně atraktivní prostředí. Ale nejsem nijak pravidelný divák....||||| až teď jsem si všiml, že jsou tu jednotlivé série zvlášť. Kopíruji svůj komentář z "Kdo Přežije" a mohu jen přidat, že bych si to rád někdy zkusil taky. Ne kvůli penězům, ale kvůli tomu zážitku. Některé lidi nikdy nepochopím, a tady se to dokazuje... ()

Mikeowka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě úplně nejzábavnější série!!! A ano, chrochtám nad vítězem jako prase! A ještě víc chrochtám, že druhá skončila jako druhá, zhnusila se mi ještě víc a i když jsem si myslela, že to víc už nejde, v budoucí řadě jsem se přesvědčila o opaku. Oh yeah, tahle série FTW! Nikdy jsem nebyla tak spokojená s vítězem :) ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto jasný příklad toho, jak se dělá dojná kráva. Nutno ale dodat, že když to funguje, nemám nic proti tomu, ba naopak… Spoilery! Ženy si tady zasloužili vyhrát, protože když se na to podíváte, tak všichni tři chlapy schopní ve hře přemýšlet (Fairplay, Yau-Man, Penner) odešli jako první no a Ozzy a James, jak je dobře známo, toho moc nenapřemýšlí. Z Fanoušků padli Michy B. a Joel oba kvůli stejnému důvodu, a to poutání přílišné pozornosti. Zlaté pravidlo holt zní, že pokud má někdo ve hře významnou kontrolu, nejlépe když o tom ostatní neví (Joel si myslel, že tomu velí, Cirie tomu vážně velela). Chet a Tracy padli obvyklou cestou, Kathy se polozbláznila, no a pak už začal kolotoč podrazů oné známé ženské aliance. Nakonec došla nejdál Parvati, které se podařilo dostat hezky do středu dvou aliancí, v jedné velké alianci, což je dost možná jedna z nejlepších strategií, protože takhle vás v podstatě nikdo nevidí jako soupeře. Často se mluví o tom, proč chlapské aliance nedrží při sobě tak dobře jako ty ženské. Důvodů k tomu je plno. Tak za prvé se vytvořil stereotyp rozhodnutí, že po sloučení se všichni musí co nejdřív začít zbavovat těch nesilnějších hráčů, což je sice logická myšlenka, až na pár výjimek se ale za hrozby označují vždy jenom muži (možná až na Aliciu z Austrálie a pár dalších). Tohle, je od žen velice chytré a musím říct, že muži si můžou sami za to, že to neprokoukli. Krásný případ tohoto stereotypu je James, který je očividně silný jako prase a v kempu relativně neocenitelný, ve hře ale, mám pocit, že nevyhrál ani jednu individuální imunitu. Dalším důvodem je jednoduše to, že se ženy cítí už od začátku (nejspíš po právu) ve hře ve fyzické nevýhodě a to je stmeluje. K tomu si myslím, že chlapům jednoduše chybí takový ten zabijácký instinkt proti ženám, který je ve hře potřeba a neustále je podceňují. Tak jako tak, chlapy by si měli uvědomit, že skupina pěti drobných ženských je stejně nebezpečná jako skupina pěti nabušenců, často i nebezpečnější :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Probst byl proti účasti Jonna Fairplaye v 16. sérii v Mikronésii. Proti rozhodnutí producentů však nakonec neuspěl. (Kulmon)
  • Jason Siska je první soutěžící, který pochází z Amerických Panenských ostrovů. (Zix.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno