Reklama

Reklama

Kdo přežije - Gabon

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2008

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Sugar Kiper, Bob Crowley

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití na africkém kontinentu, kde osmnáct soutěžících doslova bojuje třicet devět dní o přežití, vodu, pití, a nakonec poslední přeživší vyhraje odměnu milión dolarů. (reich)

Recenze (78)

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní řada. Tolik výrazných charakterů se jen tak nevidí, navíc mi Matty připomínal DiCapria z Pláže a Henry Jacka Nicholsona v Lepší už to nebude. Zajímavá je tato řada díky zvratům v podobě prohazování členů mezi kmeny, které totálně zničily alianci vyhrávajícího kmene, ale hlavně díky nejtupějšímu hráči v dějinách Survivor, metronomické Sugar. Naivní ubrečená slepice, z počátku manipulována Aceem, která později z ničeho nic začne opravdu zajímavě hrát. Asi tak do osmého dílu je to opravdu nejhloupější hráč. Pak rozjíždí celkem zajímavou hru, která ale nemá žádný cíl. Vzhledem k její oblíbenosti si říkám, zda nebyl její počáteční sestřih trochu nevypovídající, ale řeč před porotou jasně potvrdila, že tahle holka neměla strategii. Problém Sugar spočívá v jejích začátcích. Těžko říct, zda s ní Ace měl lepší úmysly, Sugar se nechala jím vláčet, ale měla zase krytá záda. Vše rozhodla nalezená skrytá imunita a zmanipulování úlisným Kennym. Jakmile je Ace vyhozen kvůli jejímu přičinění, Matty téhle blonďaté blbce vysvětlí, jak s ní bylo naloženo, zdrcena a v slzách lituje své chyby, aby posléze opět uvěřila proradnému hadovi a přidala tak k likvidaci vyhrávajícího kmene. Favoritem byl pro mě po čase celkem odporný ale nenápadný, přesto takticky výrazný Kenny. A zrovna jemu se podařilo dokonale oblbnout hloupou Sugar, která vlastně fungovala jen jako potřebný hlas. A díky rozhazování hráčů mezi kmeny opět zvažuji, zda nemá štáb připravené možné scénáře zvratů, protože pokud by nedošlo k proházení, dopadlo by vše mnohem předvídatelněji. Kenny mě v závěru zklamal, Bob jasně vysvětlil, za jakých podmínek mu imunitu poskytne, ve výsledku bylo teda zřejmé, že Kennyho hlas porotce nebyl rozumný, pouze závistivý. Nejvíce bavil Randy, i když trochu namyšlený, hrál velice nebezpečnou hru. Moc nesouhlasím se složením finálové trojice, aby se dovlečená Sue dostala před porotu jen díky výhře v soutěži o imunitu, degraduje veškeré snaživé počínání kohokoliv jiného. K jejímu dobru ale nahrává skutečnost, že si alespoň uvědomovala svou důležitost při zlomových hlasování a dokázala se rozhodovat podle výhodnosti pro ni samotnou. A výherce? Jsem celkem spokojený, předvedl opět jinou hru a pokaždé si říkám, že byli i horší (Aras, Jenna nebo Parvatti) . ()

Pauliii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, ve které dominuje nejen krásná příroda! Přijde vhod, zvláště, když už jste znechuceni z účastníků Survivora, kteří mají hezkou tvářičku, tělo samý sval a sebevědomí na rozdávání. Zde se objevuje pestrá směsice charakterů a zajímavých postav, kteří baví. Příjemně překvapila a emocionálně obohatila. ()

Reklama

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. Velká změna byla tá, že se soutěž neodehrávala u moře, takže naprosto odlišné..Zvířata mě naprosto fascinovaly..Soutěžící byli perfektní, jako vždy jsem fandila slabšímu kmenu ;D) Rozhodně stojí za zmínku stratég Ken, který vylítl opravdu až když šlo do tuhého a nedalo se nic jiného čekat, ale na jeho věk byl opravdu perfektní..Randy byl jeden z největších blbců v dějinách Survivoru, Sugar a její hlášky na něj mě dostávaly, a konečná falešná imunita pro Randyho - to byla dokonalost sama..GC se mi líbil, ale bohužel vylítl brzy, protože odmítl vést kmen :) ..Susie jsem měla ráda zezačátku, později už ne, ale že by mi vyloženě vadila, to taky ne..Gillian si budu pamatovat rozhodně skrz její šíření dobré nálady..Crystal - má největší favoritka - ačkoliv se jako atletka moc neukázala, tak pro mě byla nejlepší a škoda jejího vyhazovu..Corinne mě nejvíce pobavila na poslední kmenové radě, občas mi jí bylo líto, ale mezi mé oblíbence nepatřila.Sugar - zezačátku se mi nezamlouvala, od cca poloviny skvělá, vítězství jsem jí přála, bohužel to nevyšlo ale nevadí Jessica se proslaví i bez Survivoru, Sugařin ostrov je opět v dějinách ;D)..Ace , velký pěkný silák, ale to je tak vše, vyhazov mi fakt nevadil..Poslední vítěz nakonec - Bob - to byl zase ten zlatý střed, nevadil mi ani jsem mu nefandila, škoda že nevyhrál někdo jiný, ale zase obdivuhodný výkon za jeho 5 výher po sobě.. ()

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud jste neviděli, tak raději nečtěte! Na survivoráckém webu je tato řada podle oblíbenosti až na pátém místě od konce, tak jsem byl na vážkách, jaká tato řada bude, ale nakonec se mě líbila, i když poslední díl před finálem už nebyl podle mých představ. Ze začátku jsem si oblíbil kmen Fang. Oblíbení hráči: Ken, Crystal. Crystal jsem viděl nejprve ve videu, kde byly ti nejvíce blázniví hráči ze všech sérií, tak jsem na ní byl zvědavý a překvapilo mě to, proč vlastně mezi těma bláznama byla? Nejdementnější hráč snad ze všech sérií co jsem viděl byl a je Randy. To je prostě egokokot. Taky přibyla nová hráčka do mého seznamu neoblíbených hráčů a to je Corinne. Vítěz byl docela fajn. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně se jednalo o jednu z lepších sérií. Kupa zajímavých a odlišných psychopatů je strašně super věc, pokud je dostanete na ostrov a donutíte je spolupracovat. Ačkoli jsem to v počátcích hry přál úplně někomu jinému, tak rozhodně nejsem vyloženě nespokojen. Mohlo to dopadnout i mnohem hůře. Vítěž mi postupně přirostl k srdci. Soutěž obsahuje mnoho pěkných zvratů a několik zásahů do hry. Boje o imunitu byly rovněž kreativní. Dávám zasloužené 3*. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Podruhé se americká verze show Survivor odehrává na africkém kontinentu. (Grimaldi)
  • Série byla filmována v přírodní rezervaci ve Wonga Wongue v provincii Estuaire na západu Afriky. (reich)
  • Ken Hoang je několikanásobný šampion ve hře „Super Smash Brothers“ od Nintenda. Je tam známý pod přezdívkou the King of Smash. (Zix.)

Reklama

Reklama