Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

Pethushka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mě bavila svým pestrým obsazením soutěžících. Minimálně polovina z nich měla silný či alespoň zajímavý charakter. Na druhou stranu, výzvy a život tam mi přišel docela pohodlný. Žádné pojídání hmyzu, žádné extrémní podmínky. Proto se soutěžící soustředili hlavně na taktiku, kterou ovšem s nadhledem ovládal pouze jeden člověk. Ostrov vykoupení byl rozhodně zpestřením. Oblíbený kmen: Ometepe. Oblíbení: Rob, Matt, Andrea, Stephanie. Neoblíbení: Kristina. 4,5* ()

Radim1. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY! I když je můj nejoblíbenější hráč Russell, tak musím uznat, že Boston Rob to zahrál parádně, ve finále neměl konkurenci ani v nejmenším. Je ale pravda, že takové loutky, jako měl Rob, jen tak nikde nenajdete, prostě stádo ovcí (naprosto bez inteligence, copak si vážně mysleli, že Roba ve finále porazí, když byl loutkař a oni v této soutěži neudělali ani jeden strategický tah), které by ho ani za nic nevyřadilo, nechápu. To Zapatera se Russella zbavila, to mělo udělat i Ometeme s Robem, ale tím způsobem, kterým to Zapatera udělala, prostě totální blbost, měli počkat až prohrajou nějakou výzvu a né, že jí prohrajou naschvál, takže se jim to právoplatně vrátilo, jinak by ten milion dolarů vyhrál někdo z jejich kmene, kdyby to tak neprovedli. Prostě jeden kmen se chtěl top hráče zbavit za každou cenu a druhý kmen byl tak moc hloupý a naivní, že top hráče nechal až do finále projít. Ale sociální schopnosti BR nesnižuju, ale s takovým stádem ovcí, to neměl až tak těžké, kdyby byl v druhém kmeni, tak myslím, že zvítězí určitě někdo jiný a Rob by se nedostal ani ke sloučení. :)) Jinak musím pochválit scénáristy za nový Redemption Island, aspoň něco nového. ()

Reklama

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY (SAMOZŘEJMĚ) Jak si Boston Rob s velkou slávou pro milion došel aneb totální kontrola hry. Ostrov vykoupení přivedl zpátky dva hráče, Russell Hantz netěžící z výhody back-to-back sezón se rychle pakoval domů, Boston Rob hru kompletně ovládl a do finále si dovedl nejvíc prázdnou hráčku za dlouhou dobu a speciálního agenta Phillipa "trotla" Sheparda. Poměrně předvídatelný (a mně bohužel předem známý) výsledek je hlavně od sloučení velmi náročné sledovat, jelikož se jedná asi o nejvíc tovární kdo přežije. Rob sehrál jednu z nejlepší her co se kontroly týče, jeho zpovědnice hru aspoň trochu oživovaly, jinak to měl na starosti jen Philip se svými slipy a agentskými kecy. Zapatera vejde do historie jako jeden z nejméně zapamatováníhodných kmenů v historii soutěže. Čekal jsem dominanci, nečekal jsem až takovou nudu. TOP OKAMŽIK SÉRIE: Phillip Shepard je nazván idiotem a dokáže to přetavit v rasový problém. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale joo, tahle sérka se musí ocenit. Odzačátku to bylo Rob vs. Russel, i když ne ve společným kmeni. A tak jako to (bohužel) udělali s Russelem, se to mělo udělat i s Robem, ale na to byli moc hloupí. Russelův odchod me mrzel po tý jeho jízdě, ale sem rád, že nakonec to jeho poslední slovo nebylo definitvní :) Ostrov vykoupení...změna, ale víckrát bych to vidět nechtěl asi...Matt si zasloužil těch 100 klacků od Sprintu za to co dokázal, vydržel neskutečný věci sám. Holky z Robovy aliance měli něco podniknout proti němu, o tom žádná, každý muselo bejt jasný že proti němu neni šance, ale stejně ho nechali bejt, hloupost. A když uz se Boston Rob dostal dokonce, tak si to prostě odargumentuje tak, aby vyhrál. Tu sérii si naprosto povodil a zasloužil si vyhrát po 4 sezonách. Milion urvala jak Amber díky němu, tak teď už i on na vlastní triko. Kdoví jestli se někdy i on vrátí... ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je absolutně výjmčná strategickou hrou Roba, která byla zatím jedna z nejlepších a nejpreciznějších! Začátek série jsem neskutečně bavil a byl skvěle vyvážený a byl hlavně pestrý. Redemtion island je si myslím zajimavou novinkou, ale přesto si myslím že mám blíže k starému konceptu této hry. Soutěže vynikající, avšak jsem postrádal soutěže v moři (alespoň jenou mohli dát nějakou s loděma). Docela mi chyběly odměny typu spaní na luxusní jachtě a podobně. Jediné faktory, které tuto sérii dělají tak úspěšnou jsou Rob, Russell, Philip a Jeff Probst, který zvládl tuto sérii perfetně i přes mnoho neshod mezi soutěžícími. Série je skvělá, ale jednoznačně musím říct, že pokud by tam nebylo takové obsazení (rob, phil, russell) jaké bylo a skvělý začátek tak se série propadně hodně nízko a nikdo by si ani nevzpoměl, která pak to sezóna to byla. Konec rozhodně nebyl tak napínavý jako začátek a tak za tohle ubírám hvězdu a ještě za to, že jsem z toho neměl ten typicky survivorský pocit jako u těch prvních řad. PS: Pro ty co čtou tento komentář. Nehleďte na to že jsem ubral jednu hvězdu a určitě tuto sérii zkoukněte, je to jedna z nejlegendárnějších sérií survivora. Všechna čest mistrovi Bostonskému Robovi! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Rob Mariano se stal prvním a ještě do 27. série pořadu jediným hráčem, který se objevil v pořadu celkem 4krát. (AlohaAnty)
  • V této sérii hráli 2 bývalí hráči NFL – v kmeni Ometepe Grant Mattos a v kmeni Zapatera Steve Wright. (Zix.)
  • Původně místo Roba Mariana měl nastoupit Richard Hatch, vítěz první řady Kdo přežije: Borneo, ale nakonec bylo jeho vízum zamítnuto. (MGMCZ)

Reklama

Reklama