Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní série-aneb-Pohádka o tom, jak B zahrál (víceméně) dokonalou hru a jak tlučhuba odešel domů s brekem(zase). Jestli je Parvati hráč nejnebezpečnější, Sandra hráč nejmaskovanější a Russell H. hráč nejdravější, pak Rob je hráč nejlepší a tentokrát to konečně potvrdil. Poučil se z předchozích chyb, ani na okamžik nepřestal makat, do některých soutěží dal doslova všechno a ve výsledku zahrál hru snad nejčistěji jak to jen jde..Gratulace.. Hře Agenta Philipa Sheparda jsem fandil a konečný výsledek si zasloužil-takové lidi já mám prostě rád. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Z objektivního hlediska to není nejlepší série ani zdaleka. Minimum výrazných hráčů, málo inteligence, absence většího napětí a zbytečný pokus o oživení hry v podobě Redemption Islandu. Jenže návrat Boston Roba a Russella by byl dostatečným kořením pro sebetragičtější sérii. Po Heroes vs Villains jsem měl na Russella docela pifku, protože z toho udělal Samou 2 a vyřadil Roba, takže jsem byl rád, že mu bylo konečně naznačeno, že tímto stylem prostě nevyhraje nikdo a pakoval se brzo ze hry. Pokud se u nějaké série dá spekulovat o zásazích produkce a směrovaní hry k požadovanému cíli, tak je to bezesporu Redemption Island. Přišlo mi, že Ometepe bylo poskládané Robovi přímo na míru. Kdyby byl v Zapatera, tak možná nevydrží o mnoho déle než Russell. Oba však losovali, takže musím věřit, že Rob měl štěstí, i když to složení (silák, exot a bárbíny) bije stále do očí a nedivil bych se, kdyby šla produkce štěstíčku trošku naproti. Všechny tyto spekulace mi ale stejně nezkazili velkolepou jízdu Boston Roba za vysněným titulem Sole Survivor. Všechno do sebe zapadlo, všechny ovládal, makal v soutěžích i v táboře a charisma z něho sálalo na sto honů. To, jak k němu všichni vzhlíželi, bylo neskutečně působivé. Definitivně je mým největším oblíbencem. Bavil mě i special agent a další platonickou láskou ze Survivora se stala Natalie. Favorit: Boston Rob, Oblíbenci: Natalie, Grant, Phillip, Sarita, Stephanie ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V komentu jsou spoilery! A já si myslel, že už jsem komentář dávno napsal po shlédnutí série a ono prd. :-) Série to byla povedená, plno dobrých zvratů ve hře, dobří a zajimaví soutěžící, někteří dost šílení, jiní sympatičtí, k tomu dva navrátilci. S vítězem spokojen nejsem, protože za celou dobu existence v Survivorovi na mě neudělal pořádný dojem, ale musím ho pochválit za jeho manipulaci, jak dokázal vést svůj kmen a ostatní ho poslouchali jako stádo ovcí a nikdo ani pořádně nepomyslel na jeho vyřazení. Nejoblíbenější hráči: Russell - navrátilec, kterého jeho kmen bohužel brzy potopil, Matthew - líbila se mi jeho povaha, až na to, že byl hodně pobožný, ukazoval svoji sílu v soutěžích, ve kterých neustále vyhrával. Dále nebyl špatný třeba Grant a Stephanie. Neoblíbení hráči: Phillip - jeho bývalá práce z něj asi stvořila blázna :D Ralph byl také na některé hráče v mé oblibě nepříjemný. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modelový příklad uměle vykonstruované série pod taktovkou Jeffa Probsta, vymyslitele takových nápadů jako Redemption Island, zavedených čistě pro udržení sledovanosti v přijatelných mezích, přestože ta nemá co dělat s nedostatkem nápadů, nýbrž s tím, že diváci chtějí dobré hráče, kterým mohou fandit, a ne pana Tau, který záhadně objevuje imunity všude, kam šlápne, ani legendárního šestatřicetinásobného laureáta na vítězství Boston Roba. Robovo vítězství bylo neočekávané jako východ Slunce a všechno ostatní by se dalo nazvat pouze nechtěným komparzem a o to je horší, že si soutěžící mysleli, že mohou vyhrát...Jó, to platilo kdysi, teď musíte absolvovat přinejmenším dvě série předem, aby se Jeff ujistil, že jste na vítězství dost dobrý/á a jste to právě Vy, kdo přitahuje diváky k obrazovkám. Pakliže Vám přijde tato metoda trnitá, musíte preventivně počkat pár let, než se produkce...co to plácám, Jeff...než se Jeffátor rozhodne náhodně vygenerovat sérii bez navrátilců. Co bych měl o této sezóně psát? Není dobrá, jedinými soutěžícími jsou Russell a Rob, a ani jeden z nich neumí hrát. Přesto je od Gabonu tato série přinejmenším průměrným standardem, přestože by mezi staršími neobstála absolutně v ničem. ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je absolutně výjmčná strategickou hrou Roba, která byla zatím jedna z nejlepších a nejpreciznějších! Začátek série jsem neskutečně bavil a byl skvěle vyvážený a byl hlavně pestrý. Redemtion island je si myslím zajimavou novinkou, ale přesto si myslím že mám blíže k starému konceptu této hry. Soutěže vynikající, avšak jsem postrádal soutěže v moři (alespoň jenou mohli dát nějakou s loděma). Docela mi chyběly odměny typu spaní na luxusní jachtě a podobně. Jediné faktory, které tuto sérii dělají tak úspěšnou jsou Rob, Russell, Philip a Jeff Probst, který zvládl tuto sérii perfetně i přes mnoho neshod mezi soutěžícími. Série je skvělá, ale jednoznačně musím říct, že pokud by tam nebylo takové obsazení (rob, phil, russell) jaké bylo a skvělý začátek tak se série propadně hodně nízko a nikdo by si ani nevzpoměl, která pak to sezóna to byla. Konec rozhodně nebyl tak napínavý jako začátek a tak za tohle ubírám hvězdu a ještě za to, že jsem z toho neměl ten typicky survivorský pocit jako u těch prvních řad. PS: Pro ty co čtou tento komentář. Nehleďte na to že jsem ubral jednu hvězdu a určitě tuto sérii zkoukněte, je to jedna z nejlegendárnějších sérií survivora. Všechna čest mistrovi Bostonskému Robovi! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Natalie Tenerelli se ve svých devatenácti letech stala nejmladší účastnicí soutěže všech dob. (Stanley619)
  • Rob Mariano vytvořil nový rekord v počtu dní ve hře. Za svoje 4 účasti v soutěži hrál celkem 117 dní. Později ho překonal Ozzy Lusth se 128 dny. (Stanley619)
  • Rob Mariano se stal prvním a ještě do 27. série pořadu jediným hráčem, který se objevil v pořadu celkem 4krát. (AlohaAnty)

Reklama

Reklama