Reklama

Reklama

Kdo přežije - Vanuatu

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2004

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Leann Slaby

Obsahy(1)

A je to tady, máme tu devátou řadu série Kdo přežije. Tentokrát soutěžící vysadili na ohnivých ostrovech Vanuatu, odtud název Survivor: Vanuatu - Islands of Fire. Komu se podaří přechytračit, přelstít a doslova přehrát ostatní soutěžící, může získat titul poslední přeživší a vyhrát tak jeden milion dolarů. (reich)

Recenze (62)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na této sérii musím ocenit naprosto neočekávaného vítěze. Kdo by si býval pomyslil, že soutěž vyhraje dlouhovlasý tlouštík, který nebyl schopný dokončit první výzvu. Už si nevzpomínám, jak se jmenoval, protože jsem se na soutěž dodíval teprve včera, takže vám zážitek nepokazím. Vlastně pokazím. Tlouštík tam byl jenom jeden a nosil červené tílko. Na druhou stranu mu musím vítězství přát. Pochopil hru ze všech nejlépe. Ostatní měl dokonale přečtené a říkal každému co chtěl slyšet. Jinak to příliš slavná série nebyla. Nejzajímavější postavy ukončovaly svoji účast hned z kraje a soutěž byla nudnější a nudnější. 2* budou přiměřené hodnocení. Bacha na spoilery. Sakra, to mělo být asi úplně na začátku. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepříliš oblíbená řada, hlavně kvůli tomu, že většina sympatických hráčů jela, díky tzv. alianci pupkatých tatíků, brzy domů a později hru ovládly dvě, pro někoho, naprosto otřesné babky. Nakonec dávám maximální hodnocení, protože konečný vítěz, jakkoli nesympatický, bravůrně předvedl jak utéci popravčí kulce a ještě všechny kolem sebe přesvědčit, že je vlastně to nejmenší zlo. ()

Reklama

Martin_W 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoiler/y. Zřejmě první série, kde jsem měl pouze jednoho favorita, a to Julii. Ostatní hráči jsou naprosto nesympatičtí, otravní a mnohdy i hloupí. Naprostou averzi jsem měl na Twilu a později i na Chrise, kterého jsem v posledních dílech nemohl vystát. Nejhorší finálová dvojice vůbec. Výhru jsem i přesto více přál Twile. 4/10 ()

longercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavně bych ocenil skvělý začátek a výbornou poctu místu natáčení, o čemž si v nejnovějších řadách můžu nechat jenom zdát. Vanuatu nám jako lokace nabídlo pár výborných věcí jako třeba zemětřesení, domorodé obyvatele a jejich zvyky nebo odměna ve formě sledování vybuchující sopky. SPOILERY! Co se týče samotné hry, to už až tak slavné nebylo. Vzpomínám si třeba na kmenovou radu, kde šel domů Chad a kde Probst říká ženám, že poslední muž ve hře, může být teď velice cenný, jako by se jim snažil říct, aby začali už konečně trochu hrát… Za zmínku určitě stojí fyzicky výborný již zmíněný Chad s protézou místo nohy a i vítěz Chris vypadal, že většinu času ví, co dělá. Vítězství si asi zasloužil, i když jeho lhaní Julie a Elize ke konci hry bylo vyloženě zbytečné a doteď jsem to nepochopil. Ami držela ženy pěkně zkrátka a uznávám, že měla hru dlouhou dobu pod kontrolou. Když se ale obrátila proti Elize, porušila v podstatě základ její strategie, a to ženy před muži a i když zbavit se rivalek v té době dávalo smysl, ne úplně strategické soutěžící téhle serie to „kupodivu“ nepobrali a Chrisovi se tak naskytla jedinečná šance. Nakonec byla Ami po zásluze odměněna. Rozdělení muži vs. ženy vítám a souhlasím, že někteří z mladých lidí by byli, dost možná, zajímavějšími hráči než třeba Sarge nebo finalistka Twila, která byla sice otravná až běda a o herní strategie se u ní nedá vůbec mluvit, na druhou stranu jsou ale u ní peníze za finále na dobrém místě. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série působila dost houpavě. Měla silný úvod až do nového rozházení kmenů, ale další dech nabrala až pár dílů před finišem. A k tomu hra vítězné osoby, která sice nebyla úplně perfektní, ale přesto bavila a svým průběhem v podstatě dost fascinovala. Nejoblíbenější hráči: Julie, Leann, Chad, Eliza ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Moderátor Jeff Probst a soutěžící Julie Berry se po skončení natáčení řady stali partnery, v roce 2008 se však rozešli. (Attta)
  • Během natáčení došlo v lokalitě k zemětřesení. (Hidan)

Reklama

Reklama