Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Kultovní nekultovní... Trio Wright, Pegg, Frost žeru a k tomuhle jsem se dostal relativně pozdě, ale COŽE?! Tahle nezajímavá, divná nuda mě zvládá tak akorát naštvat. Neviděl jsem všechny díly, ale viděl jsem jich asi 6. Dočetl jsem se, že první 2 jsou slabší.. ok, to zvládnu, ale z toho všeho jsem viděl jediný díl, který by za něco stál - nevim jak se jmenoval, ale zachraňovali tam psa. Dál na to koukat nebudu, ale na třetí kopeček zmrzliny a Antmana se pořád hrozně těším. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že v době, kdy píši tento komenrář, má britcom Spaced pouhých 12 hodnoceních včetně toho mého, ale snad se to po Soumraku mrtvých, který u nás vyšel na DVD, a Hot Fuzz, který právě vstupuje do našich kin, brzy změní. Spaced se dočkal dvou sezón, každá o sedmi dílech, a dalo by se říct, že se jedná o "studii vztahu", přeplněnou narážkami na popkulturu od komiksů po filmy k videohrám. Už zde Edgar Wright, režisér a scénárista některých dílů, a Simon Pegg, scénárista a představitel hlavní role (netypicky jako blondýn, nikoliv zrzek), dokazovali, že mají přesně nastudovaný styl parodovaných objektů, dokáží postavu a její charakter vystihnout na velice krátké ploše a napsat neuvěřitelně zábavné hlášky, jež mají nárok zkultovnět. Rozjed je sice slabší, ale pak to stojí za to - a nemusí vám být ani kolem třicítky, protože díky rychlému střihu a ideálně zvolené hudbě seriál uhání neustále kupředu, přestože se v ném nic zásadního neděje. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jako většina Britských věcí naprosto skvělé. Především se mi líbily narážky či parodie na nejrůznější filmy a seriály (např.: Doctor Who, Pulp Fiction, Star Wars...). Dávám za čtyři, jelikož některý díly, především v první řadě, byly trochu slabší, ačkoliv i tam se daly najít naprosté perly. 4* Edit viděno podruhé . Musím jednoznačně změnit na pět Nejlepší epizody: 1x04 - Battles, 1x05 - Chaos, 2x01 - Back, 2x04 - Help ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

(mobile rings) - "Aren't you gonna answer that?" - "I've got an answering service." - "You've got an answer for everything." - "I can't believe you've just said that." I přes pomalější start a slabší druhou série se klaním Mr Wrightovi, Mr Peggovi a Mrs Hynes za tuhle seriálovou brilantnost a zároveň kaju, že jsem její sledování oddalovala i poté, co jsem se až po nejvíce neupravený vlas na hlavě zamilovala do Cornetto Trilogy. Speciální dík za to, že tvůrci věděli, kdy přestat... ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Takto si každý z nás představuje svůj vlastní vysněný seriál/film. Spousta popkulturních odkazů, citování Matrixe, Star Wars i Pulp Fiction na každém kroku (a to jsem jistě většinu ostatních nepostřehl) a postavy se kterými se jakoby znáte celý život z hospody. Edgar Wrigh dokázal tady již před svými celovečerními filmy, že je ten úplně největší filmový fanoušek na britských ostrovech. PS: A kdo by nechtěl za BFF Mika a za paní domu Marshu, ať zvedne ruku... Vidím - nikdo se nehlásí... 75 % [Druhé zhlédnutí] Musím bohužel uznat, že první sezóna je výrazně slabší než kulervoucí druhá. 70 % ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Pes Colin je v titulcích uveden pod jménem Aida, jeho skutečné jméno je ale Ada. (Alfréda)

Reklama

Reklama