Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, u dalšího by pravděpodobně už můj mozek nevydržel tak intenzivní nápor a nekontrolovatelně by vytekl nosem. Tedy pokud by v tom čtvrtém díle náhodou brutálním způsobem nepochcípaly všechny postavy krom vcelku Pegga a jeho kamaráda Frosta, s tou tlustou krávou v čele. Příval zběsilé trapnosti a hlouposti mi tu občas způsoboval až přímo fysickou bolest a ty asi tři nebo čtyři povedené vtipy a sympaticky geekoidní nádech s odkazy na popkulturu to nedovedou vyvážit ani trochu. 4/10 ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tenhle britcom (81%?!) těšil, ale z výsledku moc radost nemám. Najdou se velmi vtipné momenty a sympatické postavy (Mark Heap je borec!). První série je nicméně strašlivě "rozpadlá". Je v ní příliš mnoho nesouvisejících wtf momentů a dost často postrádají jednotlivé epizody nějaké vyvrcholení. Možná, že šlo o tvůrčí záměr, ale mě to fakt příliš nesedlo. Druhá série je o poznání přístupnější a za mě i celkově lepší (a přinutila mě uvažovat o 4. hvězdě). Bohužel to končí příliš rychle a celkový dojem tak vylepšit nestačí. Pro fanoušky Pegga, Frosta a Wrighta je to však povinnost. Lepší 3*. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál musíte buď milovat a nebo nesnášet. Já sám ani nevim, jak na tom jsem, páč dvě série je zoufale málo. Je to taková směsice Přátel a Big Bang Theory v britskym podání. Suchej humor, jedinenčný herci, parodie na desítky filmů a seriálů se Smithovskym nádechem. Snad za pár suchejch momentů, asi i neporozumění všem narážkám a za imrvére pitvořící se Jessicu Hynes je to za 80%. Kdoví, třeba si ty dvě sérky někdy pustim znova a budu hodnotit jinak. Mimochodem-Shazam je slovo! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumim tomu, proč je Spaced na Ostrovech takovym kultem. Však jde o patrně nejlepší britskou společenskou satiru. Bohužel pro mě - je tu vrchem Edgar Wright. Ten tady na sebe svou vlezle potrhlou imaginací znovu strhává až moc velkou pozornost, aby nikoho nenechal na pochybách, že právě on stojí za Pilgrimem a Hot Fuzz (sem tam komiksovej look, sem tam odlehčená akce). Jedině kvůli režisérovi tak nemůžu jít na plnej počet, což ale pochopitelně nic nemění na tom, že pár záležitostí (předevšim MIkeovy taneční kreace!) z hlavy jen tak nevytlačim ... update po konci druhé série: Ale tak ... what the hell! Humor je až moc božskej na to, abych mu nedal plnej počet. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jako většina Britských věcí naprosto skvělé. Především se mi líbily narážky či parodie na nejrůznější filmy a seriály (např.: Doctor Who, Pulp Fiction, Star Wars...). Dávám za čtyři, jelikož některý díly, především v první řadě, byly trochu slabší, ačkoliv i tam se daly najít naprosté perly. 4* Edit viděno podruhé . Musím jednoznačně změnit na pět Nejlepší epizody: 1x04 - Battles, 1x05 - Chaos, 2x01 - Back, 2x04 - Help ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Sedmý díl první sezóny měl původně začínat rozhovorem Tima s fiktivní postavou – Larou Croft z počítačové hry Tomb Raider, ale štáb nedostal povolení k použití této postavy. Laru proto nahradila agenta Dana Scully ze seriálu Akta X (1993) a producenti dokonce uvažovali, že by si ji zahrála Gillian Anderson. Nakonec ji zaskočila místní herečka, ale scéna se do seriálu nedostala. (HellFire)
  • V 6. epizodě 1. řady "Epiphanies", kdy všichni hrdinové vyrážejí do města pařit, jsou jejich jména v závěrečných titulcích nahrazena rapperskými pseudonymy. Například Jessica Hynes je uvedena jako Jazzy Jess, Simon Pegg jako The Fresh Pegg. (Alfréda)

Reklama

Reklama