Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(10)

Liverpoolský policista Chris (Martin Freeman) je noc co noc svědkem zločinů, násilí a závislosti. V soukromém životě čelí démonům ohrožujícím jeho práci, manželství a mentální zdraví. Když se ujme mladé kolegyně Rachel, brzy zjišťují, že přežití v tomto nemilosrdném světě záleží na jediném: zda si pomohou, nebo se navzájem zničí. (Canal+ Action)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (2)

Respondér (2022) 

opětovně výborný Martin Freeman tentokrát jako policajt, kterému se v životě se*e úplně všechno. Máma mu umírá na rakovinu a její léčba stojí jmění, na rodinu nemá čas, manželka ho podvedla s manželem nejlepší kamarádky což je navíc umocněno faktem že onen manžel je přesvědčen o tom, že mu Chris (Freeman) zničil kariéru a za každou cenu se ho snaží ještě víc potopit a v práci byl několikrát degradován a tak teď dělá pochůzkáře, který musí v noci řešit problémy s tou největší pakáží, která se v Liverpoolu najde. Aby toho nebylo málo, tak Chris narazí na jednu místní feťačku, která ukradla tašku plnou drog místnímu drogovému dealerovi, který je shodou okolností Chrisovým kamarádem z dětství a Chris mu tu a tam vypomůže, což z něj nedělá zrovna nejčestnějšího policajta pod sluncem a on se tak musí rozhodnout na kterou stranu se postaví. Jo a pak je tady taky nová Chrisova parťačka Rachel což je začínající policistka plná ideálů, která chce dělat všechno správně, takže jí Chrisovi poněkud drsné praktiky moc nevoní a na druhou stranu má doma přítele, který jí šikanuje, mlátí a vůbec je to tak trochu ten největší kretén široko daleko. Tohle všechno a ještě trochu víc se snaží Responder pokrýt na ploše pětí dílů, což je vzhledem k tomu kolik toho je celkem málo a výsledkem je tak roztříštěnost, kdy ne všechny témata jsou pokryty dostatečně a tu a tam něco vyloženě vyšumí. Na druhou stranu je tahle minisérie celkem drsná a i když to Chris myslí dobře, rozhodně se snaží a nejde mu nefandit, tak o něm nelze říct, že by byl vzorem ctnosti a to se se mu v životě stalo (minimálně v tom pracovním a rodinném) je z velké části jeho chyba. Celou tu ponurou atmosféru beznaděje plnou lidí kteří jsou tu více tu méně v prd*li umocňuje místní scouse akcent, což je na ucho poměrně líbivá, ale jinak z poloviny ne moc srozumitelná angličtina.Pokud bude druhá řada tak se určitě rád kouknu, ale vzhledem k závěru si myslím, že to úplně není potřeba a samotná minisérie stačí tak jak je...75% ()

Série 2 (2024) (S02) 

už první série honila příliš mnoho zajíců, ale ve vší své roztříštěnosti na mě zafungovala. Druhé série si ukousla ještě o něco větší krajíc a bohužel už to docela drhne. Freeman je stále vynikající a drsňák Chris je v jeho podání někdo komu přes všechny ty průsery celkem chcete fandit, ale to kolem je větší guláš než napoprvé a potvrzuje jen okřídlené rčení že méně je někdy více...60% ()

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (více)

Reklama

Reklama