Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace? Možná nezvyklá. Výborný hudební doprovod? No často trochu mimo mísu, ale budiž. V současnosti většinou neohrané zajímavé skladby. Z příběhu a vůbec celého filmu ale stojí za zmínku snad jen 3 hudební čísla a první a poslední příběh. Ale i ty jsou docela nudný. Inspirace časopisem se ale nedá upřít. Jenže, co funguje na papíře po okínkách, nemusí fungovat na plátně. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Vynikající první noirová povídka mě připoutala k obrazovce a umožnila mi snadno překousnourt na dnešní poměry dost nevábnou a hůře stravitelnou kresbu. Dalčí povídky měly podle mého názoru už klesající tendenci a dost nudily. Vcelku netypický soundtrack se hodí až nečekaně dobře a otevřené zpracování násilí a erotiky taky potěší. Hlavním plusem však zůstává jistá cyničnost povídek a ne vždycky přítomný "happyend". Podobné prvky se totiž v (mimojaponských) kreslených filmech jen tak nevidí. Jak tu už někdo výstižně podotkl - vidět to tak v patnácti, tak hodnotím výše. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Podívaná pro obskurní, sexuálně frustrované snílky. Díky řazení na epizodická vyprávění skrze bizardní historky samotného Zla, které jsou směřovány nevinné a jisto, jistě odepsané holčičce je Heavy metal opravdu těžký. Autoři zřejmě popustili svým fantasiím uzdu velmi zhurta a splašená kladiva jejich hormonů vyčarovala tuto fantaskně erotickou hříčku plnou masa a krve. Harpuna a penis - atd... :) Nevím, jestli je to úplně pro holky... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná. Pěkná animace, trocha erotiky, trocha krve, hodně soubojů a mrtvol a celková roztříštěnost kvůli vyprávění rozličných příběhů. Zajímavé to bylo, ale jestli bych tomu přiznal nálepku legendární, to tedy nevím. Je ale fakt, že bych sa na to díval jinak, kdybych Heavy Metal viděl v roce 1981 a byl fanouškem tvrdé muziky(což tedy nejsem). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký příznivce amerických "anime" (na rozdíl od japonských), ale tohle je pecka. Na rok vzniku mnoho nadčasových myšlenek a témat. Celkově je film pojat podobně jako Animatrix (2003), jen řada po sobě jdoucích příběhů se točí kolem ... zelené koule. No a ta koule má nějaké jméno a je to absolutní zlo, síla a vlastníkovi dává neomezenou moc, nebo ho může také zničit. Na tohle základní téma je pak nabaleno několik příběhů, které se od sebe dobře liší jak dějem, tak i kresbou. Celkově se jedná o fantasy - sci-fi - akční nářez. Najdete zde skutečně všechno, souboje, příšery, krev, sex, humor, nahotiny, hrdiny, ... Úžasný je na tom všem ten "look", protože dnes se jedná díky věku filmu vlastně o takový "RETROanime". Prostě mě ta kresba a animace dostávala. Bohužel, film posledním příběhem neuvěřitelně poleví a to ve všem, jak v ději, nápadech tak kresbě. Je to strašná škoda, ale je to tak výrazný skok dolů, že nemohu dát plné hodnocení. Ale jinak paráda a dnes již velice zajímavý kousek. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Snímek je natočen podle heavymatalového komiksového časopisu Heavy Metal, jehož vydavatelem byl do roku 1992 Leonard Mogel. (Terva)
  • Film využíval scén s herci, které poté byly předělány do animace. (griph)
  • První scénou z filmu, kdy raketoplán vypustí vůz s řidičem ve skafandru, se nechal silně inspirovat Elon Musk, když dosáhl v podstatě toho samého se svou Teslou a neživým řidičem. (Bertramm)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama