Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Co mě ,tak jako všechny možný romantizující filmy,míjí je ¨tzv. Anime. A je mi jedno z který peněz lačný prdele vyleze,jestli z tej americkej,japonskej,nebo čí. Ale tak jako u romantických obluzovadel sem tam vemu něco co má Něco do sebe ( Snídaně u Tiffanyho,Nebožtíci přejí lásce,apod.) na milost,tož i u anime sem tam něco pobaví i nadchne.Tak jako tohle. 80% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Daniel Goldberg, Len Blum .. Série příběhů s trochou sexu, smrti, sci-fi artefaktů, filozofování, mytologie, hororu, fantasy a velké porce tvrdé muziky. Lesk a sílu této všehochuti už však odnes čas. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá jednej zelenej gule naprieč galaxiou. Epizódy majú samozrejme kolísavú úroveň, je to nesúrodé, gýčovité, maximálne sexistické a násilné. Čiže presne také, aké som očakával a ako som aj chcel, aby film vyzeral. Osemdesiatky, ako ich máme radi. Rockové pecky tu sú skôr ako podmaz, vôbec nestrhávajú na seba pozornosť a pochopiteľne je to dobre, nejedná sa o žiaden videoklip. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná. Pěkná animace, trocha erotiky, trocha krve, hodně soubojů a mrtvol a celková roztříštěnost kvůli vyprávění rozličných příběhů. Zajímavé to bylo, ale jestli bych tomu přiznal nálepku legendární, to tedy nevím. Je ale fakt, že bych sa na to díval jinak, kdybych Heavy Metal viděl v roce 1981 a byl fanouškem tvrdé muziky(což tedy nejsem). ()

kvasiva 

všechny recenze uživatele

Toto dílo mi na jednu stranu vyrazilo dech, ale místy mě i velice zklamalo. Největší minus je nevyrovnanost jednotlivých povídek, ze kterých je to celé poskládané - některé jsou geniální a jiné hodně podprůměrné. Každopádně si tento počin zaslouží obdiv. S přihlédnutím k době, kdy vznikl, s přihlédnutím k originalitě díla musím zatleskat. 4* ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • V titulcích je jako hlas vůdce Barbarů uveden Vlastra Vrana, ale správně je to Vlasta Vrana a je to kanadský herec narozený v Norsku českým rodičům, kteří se do Kanady přestěhovali v jeho čtyřech letech. (Petsuchos)
  • Některé dějové linie ve filmu jsou dle originálu. Klíčové příběhy jako „Harry Canyon“, „Captain Sternn“ a „Den“ pocházejí z časopisů, ale závěrečná sekvence „Taarna“ byla zcela nově napsaná. Samotný časopis „Heavy Metal“ pochází z francouzské komiksové antologie „Metal Hurlant“. (griph)
  • V roce 2000 byl natočen druhý příběh nazvaný jednoznačně Heavy Metal 2000 a roku 2011 oznámil Robert Rodriguez na stránkách Comic Con San Diego, že koupil filmová práva na Heavy Metal 3. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama