Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Animace hrozně fajn, po všech těch dnešních modernostech stará dobrá kresba působí skvěle, líbilo se mi i to subžnrové přeskakování, i když mix sci-fi, a až howardowsko-conanovské magické fantasy, ovšem přemístěné do vesmíru, značně převládá. Horroru tam je hodně pomálu a čekáte-li nějaký, budete hodně zklamaní. Je ho tam tak na dvě minuty. Zato erotiky a naditých prsou habakuk. Jako je to fajn na pokoukání, i když k závěru už to působí trochu nudně. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle není zrovna moc dobrý animáč, mám strašně rád dospělácký animáče(plus ještě MLP:FiM:-)) a především mám rád animáče který dělá Ralph Bakshi ale to je asi jediný tvůrce který dokáže udělat kvalitní animáč s pěknou atmosférou a dokáže ukázat problémy a navíc jako bonus má pěknou animaci. Tohle je takovej nemastnej film s naprosto příšernou animací. Nevím co je na tomhle filmu tak legendární jak jsem řekl animace je příšerná a dost nechutná, příběh je klišé a celé to je takové nedodělané, jediná věc co mě potěšila byla fantazie co se celého světa týče, ten byl ztvárněn parádně. Ale i tak není to film pro mě. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Poviedková animačná odroda kultového francúzskeho komixového časopisu MÉTAL HURLANT spojeného tiež s menom Moebius, ktorého práca pre časopis vystrelila až do Hollywoodu. ....... Obsah aj forma dosť opomenutého komixového filmu je veľakrát ešte tvrdšou a krkolomnejšou jazdou, než prvé albumy Iron Maiden. Dostávame sa do bizarne hybridných sci-fi svetov, prepájajúcich erotiku s robotikou, humor s desivosťou, ľudstvo s mutantami a bytosťami z iných svetov, fantasy s noirom. Naprieč všetkým sa nesie motív skazonosnej zelenej gule. ....... HEAVY METAL svojím rozstrelom valcuje konkurenciu a kraľuje vo svojom podzemnom, bohužiaľ pozabudnutom kráľovstve a zvádza k "lovecraftovsky" oslizlým rečiam o "nepopísateľnej" atmosfére, "nevysloviteľnom" zážitku... ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

U animovaných filmů se většinou bojím aby celý zážitek nepokazila právě ona animace, protože ona je kolikrát hrozná, ale tady se mi hodně líbila. Chtěl jsem si vybrat nějaký oblíbený příběh, vyzdvihnout nějaký, ale když ony se mi všechny líbily a nerad bych nějaký "shazoval". Jinak pěkně to shrnul Renton. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spousta krve a nahoty ještě kvalitní dospělý animák nedělá (ale nálepku "kultovní" rozhodně získat pomůže). Snímek bohužel selhává hlavně v narativní rovině - jednotlivé příběhy by mohly fungovat jako vypointované kraťasy na pár stranách komiksového magazínu, ale jako součást ledabyle propojeného celku působí značně nesourodě, zkratkovitě a infantilně. Skutečně podařený mi přišel pouze poslední epický segment (inspirovaný Moebiovým Arzachem) s perfektní atmosférou. Ještě musím zmínit hudbu: kromě skvěle padnoucí orchestrální kompozice Elmera Bernsteina je film velmi násilně prošpikován spoustou rockových songů, často se do jednotlivých scén vůbec nehodících. I kvůli nim a "ne-úplně-top" animaci působí už dosti letitě, přestože svébytná vizuální stránka stále dokáže zaujmout. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • V roce 2000 byl natočen druhý příběh nazvaný jednoznačně Heavy Metal 2000 a roku 2011 oznámil Robert Rodriguez na stránkách Comic Con San Diego, že koupil filmová práva na Heavy Metal 3. (Terva)
  • Některé dějové linie ve filmu jsou dle originálu. Klíčové příběhy jako „Harry Canyon“, „Captain Sternn“ a „Den“ pocházejí z časopisů, ale závěrečná sekvence „Taarna“ byla zcela nově napsaná. Samotný časopis „Heavy Metal“ pochází z francouzské komiksové antologie „Metal Hurlant“. (griph)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama