Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kombinace hard rocku,povedené animace a mixu sfi-ci a fantasy je ideální pokud milujete Barbara Conana a posloucháte např. Slayer. Tímto jsem se dostal do této skupiny lidí, které hudební doprovod bavil stejně jako film samotný. Brutální a sexy dohromady. Viděno na festivalu Brutal Assault. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Heavy Metal se nebojí ukazovat život, smrt, sex, násilí, dobro ani zlo. Právě zlo je hlavním motivem povídkového filmu, pradávné zlo (snad Ďábel sám), které zkorumpuje většinu lidských duší. Někteří po něm dokonce touží natolik, aby o něj bojovali a zabíjeli. Zároveň je film jako sbírka toho nejryzejšího pulpu, plného teenagerovských fantazií a snů - včetně mlácení, vnadné a spoře (pokud vůbec) oděné, sošné děvy... (P.S. - První, sci-fi noirová povídka, se jistě líbila Lucu Bessonovi, když si na ni vzpomněl v Pátém elementu). ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvý príbeh s taxikárom Kenyonom sa mi páčil, ale potom to išlo dolu vodou. Po tom, čo som o filme čítal pred jeho zhliadnutím, podľa názvu, screenov či často používanej prezývky "kultový" som čakal skôr nejaký akčný brutálny nárez, kde bude kyborg-sexbomba zabíjať hromady iných kyborgov a bude mať obrovské ňadra zaliate krvou, to celé ľahko líznuté cyberpunkom a čo najtemnejšou atmosférou. Namiesto toho som sa dočkal prekvapivo akejsi rozpačitej a nedotiahnutej fúzie Flasha Gordona, Futuramy, Mightora, anime a zápletiek pornofilmov. Keby nevznikli tieto diela väčšinou neskôr, povedal by som, že tu mal niekto dosť málo fantázie. No a k tomu nespojité a občas divné príbehy a ani z toho metalu som toho v soundtracku moc nezachytil. No, tak neviem. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Jak někdo psal "Vidět tohle jako malej, tak mi exploduje mozek". No nebyl moc od pravdy, opravdu ten styl šílený styl vyprávění, který se točí okolo zelené zlé koule je neskutečně zajímavý. Rozhodně to, ale není pro děti. Díky gore brutalitě a neustálému obnažován žen je tohle Rková záležitost. Podívat se na snímek mě vlastně nalákal i jeden díl South Parku, kde po vykonání potřeby koček do obličeje se postava ocitla ve světě "Heavy metalu". 70% ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Od první chvíle je patrné, že se autoři tohoto filmu značně inspirovali Kubrickovou Vesmírnou odyseou. Nefiguruje tu sice záhadný kvádr, ale zato smrtpřinášející koule. Dějová linie je rozdrobená na kratší epizody z různých časových pásem. Ve zvukové kulise je kombinována symfonická hudba s úryvky rockových písní. Celý film je propletený násilím a drastickými scénami s roztrhanými těly. Všechny ženy jsou velmi stroze oděné a nebrání se sexu. Jediné co tu snad chybí je pár pytlů tvrdých drog a několik kbelíků alkoholu. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu byl také poprvé představen elektronický hudební nástroj Ondes Martenot, který později začal Elmer Bernstein používat jako svou ochrannou známku. (Terva)
  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)
  • V povídce „Grimaldi“ (5. minuta) můžeme na stěně spatřit stylizovaný obraz „Slunečnice“ od Vincenta Van Gogha. (Petsuchos)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama