Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Shakers 

všechny recenze uživatele

História sa opakuje aj na netlfixe a zatiaľ čo jeden Lannister bojuje o prežitie (Waldau), ten druhý všetko riadi od stola (Tywin). Dosť bolo srandy. Príbeh dánskych prieskumníkov očividne znamená pre dánskeho herca niečo viac, keďže okrem toho, že si zahral hlavnú postavu, si to aj produkoval a zároveň si k tomu napísal aj scenár. Takéto dobrodružné filmy mám rád, no občas to bola aj trochu nuda. Tie zaujímavé scény trvajú len krátko a nie je ich veľa (obzvlášť tie s medveďom), no zvyšok je len prechádzka peknou zamrznutou krajinou a čakanie na záchranu, ktoré strhujúce nie je vôbec a zaujímavé tiež moc nie. Ako celok fajn, našťastie je to krátke takže to moc nenudí, na jedno pozretie fajn. 60% - 3* ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Proti ledu je typickým survival dramatem ve stylu snímků Arctic, Hora mezi námi, Mezi vlky, Přežít či Revenant. Všechny tyto filmy spojuje jediné, kruté a nehostinné prostředí, kde jsou ústřední postavy obklopené sněhem a teplota se zde dostává v průběhu noci do silně mínusových hodnot. Příběh Proti ledu by měl být v zásadě navíc umocněn tím, že je natočen na základě skutečných událostí. To však automaticky negarantuje kladné vyznění filmu vůči divákovi, a to platí obzvlášť v tomto případě. Těmi nejdůležitějšími elementy u survival snímků jsou napětí a výkony hlavních představitelů. Islandsko-dánský projekt v obou bohužel selhává. Divák nepociťuje s postavami potřebnou sounáležitost, a jejich osud mu je naprosto lhostejný, záhy po začátku se tak miláčkem publika stává pejsek, konkrétně husky jménem Bjorn. Právě nudný způsob vyprávění, nezajímavé dialogy postav a jejich nedostatečné vykreslení jsou těmi největšími úskalími celého filmu. Jedinými pozitivy tak v Proti ledu zůstávají islandské scenérie a přívětivá stopáž. Finální verdikt jedna hvězda a doporučení upřednostnění jakéhokoli v úvodu zmíněného snímku či z posledních let vynikajícího Marťana od Ridleyho Scotta. 👎 (02.03.2022) ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Na první pohled důstojně vypadající survival žánrovka z chladných krajin Islandu, ke kterému já tak vzhlížím a nechám se zlákat jakoukoli patlaninou, co se na jeho půdě natočí. Z trailerů jsem naivně doufal, že v rukou stále ještě nejmocnějšího streamovacího giganta vznikne konečně pořádné drama. Bohužel jsem se opět unáhlil a na poli těch promrzlých 100 minut se nestačí stát nic, díky čemuž bych na Against the Ice za týden nezapomněl. [viděno na Netflixu 1.6.2022] ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

U těchto typů spíše menších arktických survivalů podle skutečných událostí se mi většinou líbí téma, ale po zhlédnutí panuje zklamání, viz. poslední Arctic, každopádně tady mě přesvědčili hlavní představitelé, jejichž herecký výkon jsem sežral i s navijákem. Pravda, rozhodně to není žádný velký odvar, moc se tady toho nestane a do světa film díru taky neudělá, ale při odpoledni nebo večeru, kdy nemáte co dělat je Against the Ice rozumnou volbou. Čisté 3* ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Pěkný, však paranoidní film, který balancuje mezi nadějí a beznadějí dvou průzkumníků. Sám příběh není kdovíjak zamotaný (a rychlý), ale díky perfektní kameře a skvělým hercům (a výpravě, jestli to jde tak nazývat) to nijak nevadí. Režie je naprosto fantastická. Zima z toho jen sálá! Neuvěřitelné, jak se vše skutečně (nejspíš) točilo někde na Islandu, led je skutečný, sníh taky. A to je věc, co mě fascinuje ještě víc; oni někde v téhle době sehnali skutečný led a sníh?!?😀    6,5/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama