Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (207)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V Praze nikdy neprší. Na hřbitově se zeleným porostem padají kýčové vločky. Nikde se neválí vajgly, všichni jsou krásní, čistí, bílí. Aby to bylo korektní, na Q&A s prezidentkou posadí do publika malou černošku. Nabijte si hodinky, x-krát je budete kontrolovat a hypnotizovat ručičky, aby se posunuly. Děj o ničem, je to jasné jak facka už z plakátu. Ztracený střevíček à la Popelka over the top, ale to bylo nic oproti momentu, kdy se na vánočním plese začala zpívat česká hymna. Málem mi vypadly oči z důlku a zalkla jsem se. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Paní prezidentko, já chci jen kousek štěstí. Pro co jiného jsme přeci zvonili klíčema na náměstí“. Pochopil jsem, že se historicky první česká ženská hlava státu na filmovém plátně nesetkala s příliš nadšeným hodnocením. Za mne, když vezmu v potaz, co se stalo poslední roky standardem tuzemské romantické komedie, nemohu jinak, než: proč ne? ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Možná by to někde v americe sklidilo trochu větší úspěch, ale v českých luzích a hájích je to hodně špatně zasazená přepálená romanťárna. Divím se hlavním interpretům, kteří obvykle mají vkus pro filmy, kde se objeví, že se zúčastnili. Ti to samozřejmě hráli dobře, Anně volili vkusné róby a i když se mi líbí odkazy na současnou politickou situaci, moc rád bych tam místo toho ožraly a burana viděl slušnou dámu, a jsem pro rovnoprávnost žen, tak tady jsem chvilkami viděl silný feminismus. Hlavně je to prostě strašná blbost a příště tyhle dva jen klidně někde jinde. ... LFŠ 2022 MN ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Jejda, o5 špatně! Mě teda film neurazil. Mám zkušenost – kde hraje Ondra, to nebývá špatné, někdy dokonce oscarové. Navíc Gajslerku i Khek mohu, čili pro mě v poho. Pravda, žena u nás jako presidentka to je poněkud scifi, navíc když nám před pěti lety nebyl dost dobrý bývalý šéf Akademie věd a před deseti jeden z předních šlechticů a zvolili jsme si to jme zvolili. Zde připomínám dvě připravované knihy pod hlavičkou Denníku N. Tam je miláček nadpoloviny národa a jeho činnost odhalena. Ono i Slováci napoprvé ženu (a jakou!) za presidentku neskousli a raději zvolili komanče… Ale aby presidentka courala po nocích a nikdo si toho nevšiml, to je trochu divné, no ale jak jinak to seznámení vyřešit, že ano. Velmi se mi líbilo, jak byl Ondra tolerantní a nepátral, ač ho to dost bralo. Trochu mi uniklo (anebo jsem si byl odskočil), jak se stalo, že se "první dcera" seznámila s nejspíš budoucím "prvním synem".  Nemohu se zbavit dojmu, že to bylo vlastně o paní Čaputové. ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Málo funkčný ,,Hallmark hadr" romantický film, v ktorom skromne funguje romantika, aj čokoľvek iné. Herecká dvojka Geislerová-Vetchý má medzi sebou pramálo chémie, takže, preistotu, režisér vyškrtol všetky bozkávacie scény a nahradil ich objímaním, rozuzlenie motívu ,,kto je kto" zase úplne vyšumí do prázdna, pretože každá postava je schematicky pozitívna, chápavá a dobrá. Rôzne agitačné témy typu ekologické problémy, green deal a podobne v tomto type filmu potom pôsobia ako úplná paródia a päsť na oko. Vedľajšie dejové linky skoro ani neexistujú, vytrácajú sa v momente, keď scenár zavelí - život syna Vetchého, dcéry Geislerovej, vzťah vdovca k jeho mŕtvej manželke, prezidentkina ochranka - to všetko je tu v maličkých náznakoch načrtnuté len preto, aby sa na ne hneď zabudlo.⚪A k záveru, scenár mohol ubrať i s očividnou feministickou otázkou - áno, ženy sú silné a rovnocenné mužom, ale hlášky, ktoré zaznievajú vo filme z mužských úst sú už prestrel, tobôž v našich zemepisných končinách. Inak taká plytká rozprávka na úrovni vianočných filmov z Netflixu.⚪ ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Anna Geislerová hledala pro roli prezidentky inspiraci hned v několika ženách, které by se podle ní mohly v roce 2023 stát prezidentkami. Jednou z nich byla podle Geislerové česká ekonomka Danuše Nerudová. (Karkanoid)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)
  • Režisér Havlík sa nechal počuť, že na filme začal pracovať už v roku 2016 a že už od začiatku počítal s obsadením Geislerovej do titulnej úlohy: „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama