Reklama

Reklama

Včelka Mája

(seriál)
  • Japonsko Micubači Mája no bóken (více)
Japonsko / Západní Německo / Rakousko, (1975–1980), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Waldemar Bonsels (kniha)

Hrají:

Mičiko Nomura, Ičiró Nagai, Kazuko Sugijama, Ken'iči Ogata, Hiroko Marujama, Čijoko Kawašima, Noriko Cukase, Akiko Cuboi, Kazuja Tatekabe, Keaton Jamada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(104)

Animovaný příběh včelky a jejích přátel. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

Sosak 

všechny recenze uživatele

Byl šok, když jsem po letech zjistil, že jde o japonský film :) Máju tu totiž všichni přijali za svojí. Opravdu povedený kreslený seriál z prostředí hmyzu, ve kterém bylo všechno - smích, slzy i napětí :D Aspoň ve školce jsem nedýchal, když sršni zatkli Máju s tou beruškou...uff, ještěže to nakonec dobře dopadlo... ()

fleker 

všechny recenze uživatele

nehorazna mystifikace...kdyz sem byl malej, visel sem na tomhle serialu jako nudle znosu...pak sem ale potkal vcelu...ochocil sem si ji a dal ji meno Subduralni hematom; a rozhodne teda nevypada jako Mája z televize...moje vcela hematom má 6 nozicek.. Maja 2 ruce, 2 nohy.. moje vcela hematom ma voci cerny..a kouka na me, jako dybych byl naka mozajka neboco, mája je ma bily jako pcp... Navic má blond vlasy a průměrná včela se doživa 23 dnu. Ja rikam ze mája neni ten za koho se vydava a klame svet. podle mejch prirodovednich zkusenosti se rozhodne o vcelu nejedna a vsadil bych na to delozni cipek dybych nakej mel. muj osobni tip je žirafa....nic to ale nemeni na tom, ze spolu s mym oblibencem, mirně retardovanym maniodepresivnim fobiotikem a na metadonu zavislym Vilíkem tvoři dokonalej tym ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tak jako dospělí potřebují potřebují k životu telenovely, aby se měli na co partnerům vymlouvat, když právě nemají chuť na sex, potřebují rodiče Včelku Máju, aby se aspoň dočasně zbavili svých ratolestí jakožto důkazů selhání svých výchovných metod. To je ta lepší stránka vícedílných pohádkových sérií typu Máji. Z hlediska scénáristických kvalit, tempa, dialogů a protahované délky to bohužel sláva není a nezachrání to ani výborný dabink z dob, kdy ho ještě neničil spěch a komerce. Protože se nenechávám unést nostalgií, zůstává celkové hodnocení na úrovni 45 %. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé, a to už pro nevímkolikátou generaci. Krom toho všeho co tu už bylo mnohokrát zmíněno bych ještě připomenul, že snad neexistuje animák kde by bylo víc cyklických záběrů (a to ani Byl jednou jeden život). Zajímavé je, že přestože je seriál japonský, česká znělka začíná slovy: "ČST uvádí seriál NSR..." ()

maoc 

všechny recenze uživatele

První polovina seriálu připomíná Ferdu Mravence - seznamuje dětského diváka nenásilně s říší hmyzu a dalšími tvory a vlastně také s lidmi. Příběhy mají poetiku a myšlenku, tady bych dal skoro 5 hvězd. Druhá polovina epizod, od nástupu Myšáka Alexandra na scénu, je však otravná, nudná, ukecaná a trapná. Za to musím jít na 3 hvězdy. Jen díky titulní písni, která je mým "večírkovým číslem", se nad seriálem smiluji a dám 4. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (17)

  • Seriál vznikl v Japonsku na motivy knihy „Včelka Mája a její dobrodružné příběhy“, kterou v roce 1912 vydal německý spisovatel Waldemar Bonsels. (venus)
  • Na začiatku bola spontánna stávka z čias Rakúsko-Uhorska: spisovateľ Waldemar Bonsels sa stavil, že napíše knihu, ktorá bude úspešná napriek tomu, že jej hrdinom nebude človek. (krasomama)

Reklama

Reklama