Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

foundation 

všechny recenze uživatele

Nemozem inak. Kacerovo, Rychla rota, Ninja korytnacky, Scooby doo, Bugs Bunny, Smoulove a dalsie..to vsetko je absolutna bomba ale Willi Fog bol niecim osobitnym. Na vsetky tie serialy som sa dival neuveritelne rad a dodnes ich mam ponahravane ale kreslena Cesta okolo sveta bolo niecim co nespadalo do kategorie ostatnych kresleniek. Proste spicka. Aj ked mojou uplnou najoblubenejsou kreslenou rozpravkou bolo a dodnes je Kacerovo toto tu ma u mna osobitne miesto v cestnej lozi na ktore nikdy nezabudnem. ()

Kvidoland 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná seriál pro děti, tak jako 15letý teenager jsem se u něj bavil a každý díl si naplno užíval. Nevím, zda je to nostalgií, nebo opravdu se jedná i na dnešní poměry výborný seriál. Dle mého názoru by se mělo dětem pouštět tohle, než ty dnešní sračky, které vidíte všude - v kinech, v televizích nebo na internetu. Když se vrhnu na podrobnější rozbor seriálu, ze všech úhlů je výborný. Animace samozřejmě už není nejnovější a našel bych zde určité chyby, přesto má však to kouzlo těch typických 80./90. let. Hudba se mi taky líbila, i když to taky žádný Hans Zimmer není. Hlavní příběh z knihy Julese Verna je ještě doplněn o menší, avšak stále zajímavé zápletky. To stejné mohu říci i o postavách. Dbá se na jejich charakter mnohem více, než v knize, a tím pádem se s nimi vždy vžijete a prožívate to dobrodružství s nimi. Navíc je to doplněno úžasným českým dabigem Viktora Preisse, Evy Spoustové, Inky Šecové, Jiřího Brudera, Václava Postráneckého, Stanislava Fišera.... takhle mohu pokračovat donekonečna. Takže za mě - super seriál z dětství a dávám mu 5/5!!! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pekne animovaná verzia románu "Cesta okolo sveta za 80 dní" francúzskeho spisovateľa, priekopníka dobrodružnej sci-fi literatúry, Julesa Gabriela Vernea (8.2.1828 - 24.3.1905) . Španielski tvorcovia upravili tento jeho príbeh do podoby dvadsaťšesť dielneho kresleného seriálu, určeného predovšetkým pre malých divákov. Mne osobne sa to celkom páčilo, ale vždy som sa musel pozastavovať nad bizarnosťou zvieracích postavičiek, ktoré sa správajú, rozprávajú, pohybujú, obliekajú ako ľudia. Divné zvery. *** ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Je to bezesporu pecka, kterou jsem počas dětství hltal a litoval, když mi unikl jediný díl. Přes nespornou naivitu, která k danému žánru patří jsem si užíval tuto nedostižnou jízdu napříč světem. Vrcholem byl pro mě poslední díl, který využívá dané pointy a byl jsem velmi mile překvapen. Musím zde pochválit sympatické postavy, cool záporáky a na osmdedátá léta skvělou animaci. Vydařil se taky český dabing. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný seriál, na který se dá stále koukat, a do toho ještě hudba bratří de Angelisů. Jóóó, tehdy to byly hity. Navíc přináší i trochu poučení a člověk získá představu o světě, kde třeba ještě nebyl. Ovšem je nutno to brát s rezervou, jelikož víme, ve kterých letech se příběh odehrává. A je pojat tak, aby se dětem líbil a pochopily jednoduchou cestu zvířátek kolem zeměkoule. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • 16. epizóda s prestávkou na Havaji nie je založená na knižnej predlohe. (D1705)
  • Postavy Tico, Bully, Transfer alebo Lord Guinnes v predlohe nevystupujú. (D1705)
  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)

Reklama

Reklama