Reklama

Reklama

Willy Fog na cestě kolem světa

(seriál)
  • Španělsko La vuelta al mundo de Willy Fog (více)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Španělský animovaný seriál na motivy románu Julese Verna. (oficiální text distributora)

Recenze (234)

ondrasimic 

všechny recenze uživatele

Seriál ve mě vzbudil zájem o zeměpis a geografii obecně, za což jsem mu neskutečně vděčný. Když se dnes z nostalgie koukám tak přemýšlím smutně, kdy jej neomarxistická progresivistická verbež zakáže....neboť ukazuje krásně všechna pozitiva pokroku (západní civlilizace) a kozervativního vidění světa....Fogg by dnes byl persona non gratta a princeznu Romy by neziskovky nechaly upálit, protože není možné nahlížet zaostalým a kolonialistickým evropským okem na kulturní obohacení barbarských zrůd....povzdech a nostalgie. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Legendární španělský animovaný seriál na motivy Verneovky o cestě kolem světa za osmdesát dní. Předlohy se to drží volně, ale ve své době to v Československu nahrazovalo Disneyovky celkem spolehlivě. Dneska mne překvapuje vůbec rok vzniku 1981, protože jsem vždycky myslel, že je to dělané počítačem ty animace, ale možná ne.. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Hrůzná hrůza. Nápad se zvířaty je dobrý, animace dost slabá a dabing naprosto příšerný. Preiss mluví jako profesor Idiot, princezna jako Agáta Hanychová a ten malej hajzlík jen piští a kvičí. Dost nepovedená věc. Rozdílný názor od většiny je zapříčiněn faktem, že já prožil dětství na medvědech od Kolína:-) ()

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malým dítětem, seriál jsem naprosto zbožňoval hlavně kvůli Chidlingovi. V současné době se Willy Fog vrátil v repríze na obrazovky a já jej sleduji se svým mladším bratrem. Naprosto úžasný dabing všech postav, zejména Dixe a Barnabáše je největším plusem našeho vydání. Opravdu dobrý seriál. ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Sledoval jsem to pouze, když jsem čekal na Garfielda, který se vysílal těsně po tomhle. Dobrodružné seriály nemusím, protože se mi zdají hektické, ohrané. Taky ty dialogy jsou hlavně povídání o věcech, nesouvisejícím s dějem daného dílu. Kdyby tohle byl hraný film, tak s mojí pozorností by mi unikla pointa. Líbí se mi ale dabing (jakožto jeden z mála dochovaných z té doby a po té době) a začátek závěrečné znělky, ze které mi (i přes upadávání toho pocitu) radostí mrazilo po zádech. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • V seriáli sa Willy Fog stavil o 20 000 libier so 4 členmi klubu- Sullivanom, Andrewsom, Fallentinom a Flanaganom, V predlohe stávka zahrňovala členov 5. Rozdielový piaty člen je Ralph, ktorý je v seriáli kladnou postavou. (D1705)
  • Česká verze se od španělského originálu podstatně liší. Do úvodní znělky byly vloženy některé scény a z 2., 3., 10., 11. a 24. epizody byly vystřiženy výstupy s písničkami. Druhá řada s názvem Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (od r. 1993) zůstala těchto zásahů ušetřena. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama