Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Je to drsná parta ztracených existencí, z nichž se stali nájemní žoldnéři. Vox Machina se zajímá spíš o snadný výdělek a levné pivo než o ochranu země. Když však království ohrožuje zlo, naše divoká parta si uvědomí, že jedině oni jsou schopni znovu nastolit spravedlnost. Co začalo jako jednoduchá fuška, je nyní příběhem o původu nejnovějších hrdinů Exandrie. (Prime Video)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (45)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem hráčem D&D a ani jméno Matthew Mercer mi nic neříká, ovšem v tomhle případě to vůbec není potřeba. Vox Machina je brutální, vtipná a sakra zábavná fantasy jízda s výbornými postavami, která nejednou přivolá myšlenky na Castlevanii. Děj letí kupředu, o akci ani zvraty není nouze a už se těším na další řadu a doufám že bude minimálně stejně dobrá...80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jo, takhle by to šlo. Dokonalé to není, mohlo by to ještě o kus víc šlápnout na plyn (čehož se snad dočkáme v další sérii), ale pořád ještě je to Dračí doupě v reálu, s hláškami, veškerými herními mechanismy, parádní akcí, krví..., no prostě vším, co k tomu patří. Velká kurevská paráda! 95% Update po druhé řadě. Tak jo, co jsem si přál po první sérii, se mi vyplnilo. Je to kurevská jízda se vším, co k tomu patří, a pro každého milovníka fantasy absolutní povinnost. Tohle vznikalo srdcem. 100% ()

Reklama

LizianShaw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do animáků moc nejsem, a tak jsem se docela bál podívat se na tuto fantasy. Hned, v prvních několika vteřinách, kdy skupinka bojovníků zařve ''wtf,'' jsem si uvědomil, že tohle asi nebude moc family-friendly, jak jsem se domníval. A v tom je to největší kouzlo. Skupina lovců má perfektní charaktery, ano, někteří jsou lepší než jiní, ale i tak každý zabaví. Seriál má silný začátek a konec, a uprostřed to taky není špatné, ale vyloženě mě zas tak nezaujala akce, hlavně z důvodu, že není možné se o nějakou postavu bát, protože ať už se někdo zraní jakkoliv vážně, vždycky se najde nějaký healer, který zraněného dokáže vzkřísit i z mrtvých. Také se tu poměrně často stávalo, že se ukáže nějaký op padouch, který totálně rozpráší královskou gardu, ale skupina lovců, kteří jsou jen o trochu silnější, si padoucha vždy dokáže snadno podat. To určitě není originální chyba jen pro tento seriál, u komiksů je to denní chleba.  Určitě to není tak zábavné jako Invincible a Harley Quinn, ale i tak se jedná o poměrně pohodový seriál, ještě k tomu je pro dospělé, takže jsem mu schopen pár chyb odpustit. Favorite characters: Keyleth a Scanlan. 95% ()

MnamBuchta 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně zábavný, drsný a akční seriál, který zakládá celý svůj příběh na několika postavách a jejich vzájemných vztazích, na kterých vám záleží a máte o ně strach. Je to nahláškované a každá akční scéna je dechberoucí a nedokážete odtrhnout pozornost. Pro milovníky černého humoru, Pána prstenů a jiného fantasy je toto nebe a dudy. Osobně bych to se seriálem Invincible zařadil mezi nejlepší seriály co nám Amazon nadělil. Vážně doporučuji obě série a za mě dokonce druhá série je ještě lepší než ta první. 9,5/10 ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Invincible nám Prime Video naservírovalo další animovanou pecičku, která se ničeho nebojí a ukazuje vše, co se tvůrcům zlíbí. Škarohlíd by řekl, že je to jen taková fantasy jednohubka, ve které jsou navíc vulgarismy, krev a občas někdo vystrčí prsa. Měl by svým způsobem pravdu, ale shodit Vox Machinu tímhle způsobem by nebylo fér. Tvořit svět, představovat tolik hlavních postav a ještě vyprávět smysluplný příběh je na tak malém prostoru poměrně obtížný úkol, které se tvůrci zhostili s grácií a vytěžili každou minutu na maximum. Konečný produkt je neuvěřitelně svěží, zábavný a dokáže vtáhnout, což většina novodobých seriálů nezvládá, takže směle jen tak dál! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Seriál je adaptací herní kapmaně D&D Vox Machina, která byla vysílána na youtube kanálu Critical Role. (UncleMorty)
  • Veškerou hudbu napsal a nazpíval Sam Riegel (Scanlan). Tyto písně často zpíval již při hraní kampaně s Critical Role. (UncleMorty)
  • Dabéři hlavních postav jsou ti samí, kteří vytvořili a hráli D&D kampaň Vox Machina. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno