Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (482)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že někde tady Carreymu došlo, že jen na pitvoření si velkou kariéru nevybuduje (byť ještě pár pitvořivých skvělých záseků dal) a že musí přidat trochu něco více. Naštěstí se mu to povedlo. Tohle je prostě ryze průměrná, milá, rodinně a životně hodnotová komedie s několika nadprůměrnými přesahy (Jeniffer Tilly). 2,5* ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se zde nezvykle mírní a jde o jeden z mála filmů, kde je jeho excentrický projev logicky opodstatněný příběhem. Základní zápletka je navíc dobrý nápad, ale... TEN SCÉNÁŘ! Opravdu bych rád věděl, proč jsou scénáře hraných disneyovských filmů (Můj nejoblíbenější marťan, Inspektor Gadget, Myšák Stuart Little a celá řada dalších) tak ubohé a nudné. Takže je to jen další zbytečný film. 40 % ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Jak už zde mnozí naznačili či řekli přímo, "Lhář, Lhář" je klasickou taškařicí Jima Carreyeho, která dává prostor k vyniknutí jeho neobyčejně gumovému obličeji, protože všechno vstává a padá právě s jeho grimasami. Carrey ale jako nikde zde šíleně přehrává a jeho gagy potom jsou takové těžkopádné a stěží uvěřitelné. Ačkoliv ve filmu zazní dobrá sebeironizující hláška z úst samotného Jima (-"Když budu dělat pořád tohle (škleb), zůstane mi to dokonce života?" -"Ani za nic, ale pár lidí se tím dokáže slušně uživit."), film je námětem sice originální, ale zpracováním americky kýčovitý plný otřepaného a vyvařeného klišé. Avšak přiznávám, že jsem se nejednou uchechtl; při sekvenci úvodu Reedova pravdomluvství je kadence hlášek opravdu smrtící a jeho obličej se šklebí do čtyřech dimenzí. Závěrem nutno podoknout, že Carrey naštěstí nezůstal u takových pitomostí a později dokázal, že umí zahrát i opravdu dobré postavy (viz Věčný svit...) ()

packa

všechny recenze uživatele

Carrey tak nechutně přehrával (k Ace Venturovi nebo Masce to tak nějak pasovalo, sem ne), že jsem po chvilce projekci ukončil. Protože jsem neviděl celý film, nebudu hodnotit hvězdičkami. A jen tak mezi námi, i kdybych se rozhodl hodnotit, stejně bych hvězdičkami nehodnotil ;-) . Jak je sakra možný, že tentýž Jim Carrey, takový kopyto, o několik let později odehrál tak skvělé party v Truman Show, Muži na měsíci, Věčném svitu... To mi hlava nebere. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Námět o právníkovi, který na jeden nemůže lhát je jednoduše geniální. Bohužel, scénář občas až moc spoléhá na Carreyho komiku. V několika místech se totiž ,,jeho´´ právník jenom různě svíjí a šklebí, aby nic neřekl. A tak se střídají geniální místa s těmi poněkud lacinějšími. Ale zasmál jsem se párkrát i nahlas a jako takový rodinný film na nedělní odpoledne je Lhář, lhář absolutně v pohodě. Hlavní myšlenka je moc pěkná. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Jim Carrey (Fletcher Reede) prozradil, že "útok pařátu" nevymyslel on, ale jeho otec, který ho jako malého takto strašil. (Elisebah)
  • Jim Carrey (Fletcher Reede) prenasleduje lietadlo na pojazdných schodoch typu NMC-Wollard TMPS-200, ktoré boli upravené pre film a dosahujú skutočnú rýchlosť až 145 km/h. (Raccoon.city)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama