Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (482)

heyda 

všechny recenze uživatele

Role přesně pro Carreyho. Tenhle film se nesmí brát vážně, ale jako pořádný úlet s crazy Carreym a hezky relaxovat doma v teple. Malinká výtka směřuje jen k Dejdarovi, jehož hlas se mi ke Carreymu nehodí. A celkově nemám moc rád, když se mění u hlavních postav dabéři. Dabéry máme skvělé, jen ať se každý drží svého borce ;-) a budu spokojenej. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Jak už zde mnozí naznačili či řekli přímo, "Lhář, Lhář" je klasickou taškařicí Jima Carreyeho, která dává prostor k vyniknutí jeho neobyčejně gumovému obličeji, protože všechno vstává a padá právě s jeho grimasami. Carrey ale jako nikde zde šíleně přehrává a jeho gagy potom jsou takové těžkopádné a stěží uvěřitelné. Ačkoliv ve filmu zazní dobrá sebeironizující hláška z úst samotného Jima (-"Když budu dělat pořád tohle (škleb), zůstane mi to dokonce života?" -"Ani za nic, ale pár lidí se tím dokáže slušně uživit."), film je námětem sice originální, ale zpracováním americky kýčovitý plný otřepaného a vyvařeného klišé. Avšak přiznávám, že jsem se nejednou uchechtl; při sekvenci úvodu Reedova pravdomluvství je kadence hlášek opravdu smrtící a jeho obličej se šklebí do čtyřech dimenzí. Závěrem nutno podoknout, že Carrey naštěstí nezůstal u takových pitomostí a později dokázal, že umí zahrát i opravdu dobré postavy (viz Věčný svit...) ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey, co dodat? To je zosobněná komedie! Ani u tohoto filmu mne nezklamal. Zde, jako i u každého Carreyovského filmu doporučuji původní znění s případnými cz titulky! Dabovaný Carrey prostě není ten pravý Carrey, neužijete si jeho vytříbených skřeků, xichtů a podobných vylomenin. Co se týče děje: právník, věčný lhář, ze kterého se ze dne na den stane pomocí synova narozeninového přání "stroj na pravdu" - z toho samozřejmě pramení neuvěřitelná škála vtipných scének. Počínaje tou ve výtahu, přes modré pero až po sebedestrukci na záchodcích. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. My Dad's A Liar [2:40] ,2. To Court [1:03] ,3. The Pen Is Blue [3:02] ,4. I'm A Bad Father [1:46] ,5. Pulled Over [1:16] ,6. The Unwish [1:41] ,7. Bathroom Folly [1:47] ,8. I Love My Son [2:36] ,9. Airport Chase [1:45] ,10. It's Fletcher [1:29] ,11. Together [2:25] ,12. The Claw Returns [1:39] ,13. End Credits [3:36] ,14. Outtake Montage [2:35], ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jima Carreyho mám prostě rád a jeho humor mě baví. Pitvoření, k němuž se dovedl ve svých komediích vybičovat, je prostě jedinečné a nikdo jiný takový prostě není. Jeho gumový obličej baví, navíc tady je docela dobře podáno i to morální, které je pointou celého filmu. Některé gagy vás prostě odrovnají. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve scéně na toaletách, kde si Fletcher Reede (Jim Carrey) „rozbíjí držku“ (dabing Martin Dejdar), případně „nakopává zadek“ (dabing Bohdan Tůma), lze vidět, že toaleta, do které strká hlavu a přivírá si ji prkýnkem, není keramická, ale pěnová. Zcela jasně je vidět, jak se mu pod hlavou mačká a prohýbá. (J.Cobra)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama