Reklama

Reklama

Já jinak

(seriál)
Trailer
Turecko, (2022–2024), 15 h 2 min (Minutáž: 46–60 min)

Režie:

Burcu Alptekin

Scénář:

Nuran Evren Sit

Kamera:

Gökhan Tiryaki

Hrají:

Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Fırat Tanış, Serkan Altunorak, Ali Bahadir Bahar, Rıza Kocaoğlu, Füsun Demirel, Umut Kurt, Berna Erol (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Tři kamarádky dorazí do přímořského městečka, kde se napojí na svoje duchovní já. Najednou ale musí řešit dávná traumata, ke kterým kdysi došlo v jejich rodinách. (Netflix)

Zajímavosti (5)

  • Velká část se točila na ostrově Cunda. Cunda je ostrov v Turecku. Leží 16 km od řeckého ostrova Lesbos a nedaleko od tureckého města Ayvalı. Žije zde okolo 5 000 obyvatel. Ve starověku osídlil ostrov řecký kmen Aiólů a nazýval se Nasos. V roce 1923 zde žilo 9 000 obyvatel, všechno byli Řekové, kteří ve stejný rok, během řecko-turecké výměny obyvatelstva, odešli do Řecka. Ostrov pak osídlili řecky hovořící muslimové z Kréty, řečtina je tak na ostrově používána i dnes. (sator)
  • Terapeutické metoda v seriálu je tzv. Rodinná konstelace, jde o metodu léčení, sebepoznávání a psychoterapie. Umožňuje ukázat a pocítit souvislosti a vztahy mezi členy rodiny, případně členy širších systémů. Jejím tvůrcem je Bert Hellinger. Metoda je používána v alternativních poradenských postupech. (sator)
  • Zeytin Ağaç je turecké pojmenování olivovníku. (sator)

Já jinak - Epizoda 1 (2022) (epizoda) (S01E01)

  • V pracovně Zamana Bey (Fırat Tanış) je kniha „Učení Šamse z Tabrízu“. Šams z Tabrízu (také Šams-e Tabrízí, Muhammed Šamsedín z Tabrízu) byl perský derviš, básník a súfíjský mystik. (sator)

Já jinak - Epizoda 3 (2022) (epizoda) (S01E03)

  • Kniha, kterou čte doktorka (Tuba Büyüküstün), je „Seninle Başlamadı“ od autora Marka Wolynna – ředitele The Family Constellation Institute v San Franciscu. V ČR vyšla kniha pod názvem „Trauma – nechtěné dědictví“. (sator)

Reklama

Reklama