Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozkoumejte každý aspekt Yankovicova (Daniel Radcliffe) života, od jeho raketového vzestupu ke slávě s ranými hity jako „Eat It“ a „Like a Surgeon“ až po jeho vášnivé milostné aféry mezi celebritami a proslule zhýralý životní styl. (KGBelik)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

HAL 

všechny recenze uživatele

Weird Al Yankovic byl absolutní génius a svou hudbu dokázal posunout daleko na rámec pouhé parodie, jeho hudba je svůj vlastní žánr - a stejně tak teď posouvá životopisné filmy. Skrze parodii na něco víc, procítěnou frašku svého vlastního života, i celého hudebního průmyslu. U všech těch hudebních narážek mi tekly slzy smíchy, u tohoto se může nudit jen suchar který o hudbě nic neví. 8/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Weird: The Al Yankovic Story je skutečně nevyzpytatelný jako Al Yankovic a tím je neskutečně přitažlivý.  Tahle fiktivní a za vlasy přitažená pouť Yankovice sází nejen na bravurní podání Daniela Radcliffea, ale především střelenou podívanou, která si z hudebních biopiců spíše utahuje. Bylo by zajímavé vidět na Yankovice odtažitější pohled či alespoň snahu o nějaký psychologický rozbor, Yankovic si ovšem nejspíš očividně napsal film dle svých představ a výsledkem je podivnost v tom nejlepším smyslu..... ()

Reklama

mclenin 

všechny recenze uživatele

Sú tri typy filmov, v ktorých hrá Daniel Radcliffe, a to 1) filmy, kde je viac Daniela (civilnejšie, kultitovanejšie, dramatickejšie), 2) filmy, kde je viac Radcliffa (uletené, bláznivé, divné), tzv. "Radcliffoviny" a  3) niečo medzi tým. Toto je čistá Radcliffovina. Avšak spomedzi niektorých, ktoré mi prídu na um (Swiss Army Man, Guns Akimbo), táto je najslabšia. Bizár, ktorý je lepšie vidieť na vlastné oči. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Nevtipné, často trapné. Tvůrci chtěli natočit něco bizarního, a tak často dojde k tomu, že se nějaká situace podivně zvrtne. Problém je v tom, že ony situace nikdy nejsou dostatečně vyhrocený, dialogově i formálně vykrystalizovaný na to, aby bylo opravdu tak úderný a bláznivý, jak by si tvůrci asi přáli. Výsledek vyrhá dojem pozérské sračky. Film stojí na humoru, ale já se ani jednou nezasmál. Zbytku moc péče dáno nebylo. Vedlejší postavy jsou buď jednorozměrné anebo bezcharakterní. Děj je příliš zkratkovitý. Hodnotím jako selhání. Zbytečnej film. Pro normies asi dobrý. Má to rychlý tempo, známé písníčky a je to trochu ulítlé, takže se degeši budou relativně dobře bavit. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Oficiálny tagline filmu: Daniel Radcliffe is Weird Al Yankovic in the unexaggerated true story about the greatest musician and sex symbol of our time! Pôvodne som chcel dať 3* pretože humor nie vždy funguje a film je v máloktorom ohľade vyslovene nadpriemerný. Hviezdu navyše pridávam zato, že dokonale odzrkadľuje aký v skutočnosti je Weird AL. Preslávil sa paródiami známych pesničiek a aj vo filme paroduje a robí si srandu zo všetkého možného (z pozície producenta, scenáristu a herca mal na to celkom solídny vplyv). Film sa štylizuje ako reálny biopic, ale aj tomu kto nevie nič o kariére a živote Weird Ala postupne začnú blykať varovné signály toho, že tu niečo nehrá. S Madonnou sa Weird AL reálne videl podľa jeho vlastných slov 45 sekúnd, ale prečo z nej nespraviť hlavného záporáka a kľúčovú postavu filmu, seba obsadiť do role majiteľa štúdia ktorý jeho filmovému ja v podobe Daniela Radcliffa (mimochodom ďalší slušný výkon, po HP ma jeho kariéra aj naďalej neprestáva príjemne prekvapovať) povie že stojí za hovno a nikdy so svojou hudbou neprerazí a navyše to celé zavŕšiť dokonale "dramatickým a 100% true" koncom. Do toho pár solídnych a najznámejších Alových parodických songov a dokonale "weird" film je na svete. PS: samotné parodické piesne Weird Ala sú naozaj geniálne. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (69)

  • Mnohé celebrity v bazénovej scéne sú zobrazené dvojníkmi, ktorí majú významné úlohy v danej scéne, ale zvláštne nie sú uvedení v titulkoch, vrátane Lisy Margaroli ako Elvira, pani Temnoty (Cassandra Peterson), a Gordona Tarpleya ako David Bowie. (Pat.Ko)
  • Heckler: "Pekná havajská košeľa, Trapper John!" Je to narážka na seriál M*A*S*H (1972). (Pat.Ko)
  • Ve scéně, kdy se Weird Al Yankovic (Daniel Radcliffe) ptá Dr. Dementa (Rainn Wilson), zda chce být jeho mentor, tázaný odpovídá: „Ne, chci být tvůj dementor!“ Dementor (v češtině „mozkomor“) je přitom bytost z příběhů o Harrym Potterovi, v jejichž filmovém zpracování hrál Radcliffe hlavní roli. (Maulik)

Související novinky

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Reklama

Reklama