Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rek jsem si, Jackie Chan, na to mrknu, to bude pekna komedie, jenze omyl, tohle komedie neni, tohle se tvari jako seriozni akcni kriminalka a tudiz do toho Jackie vubec nezapad, on se proste neumi tvarit vazne, takze i kdyz dej okolo je misty drsnej, tak tam jak posuk pobiha a tvari se jak debilek. Ani bitek tu moc neni, dost jsem se nudil, ale nakonec ty 3* dam. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +slušná choreografie, některé vtipné momenty -pořád to samé/// A našlo bys se mnohem více mínusů. Podstatné však je, že tento film mě moc nenadchl. Sem tam jsem se bavil, občas nudil, ale rozhodně to ve mě nezanechalo nějaký hlubší význam. Z Jackieho filmografie se jedná prostě o standart, který dnes tolik neohormý./// Celkem 52%/// ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Klasický Jackie. Tenhle film se až neskutečně blíží bondovkám. Jackie projezdí kus světa - od zasněžených horských vrcholků až po slanou mořskou vodu. Jenže co naplat, současně patří k těm méně výrazným filmům v jeho kariéře, o nichž se nic moc napsat nedá. Jackie kope, skáče, využívá nejrůznější předměty k sebeobraně - prostě jackie tak jak ho mám/e rádi. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasická chanovka, která se od těch ostatních liší zejména vážnějším zaměřením. Béčková zápletka je tu rozvedena v příjemný příběh se spoustou efektních soubojů s odzbroující choreografií. Vážněji míněné scény jsou postupně prokládány příjmně komediálním nádechem, tak jak jsme u Jackieho filmu zvyklí, jenže ani cestování napříč světem nedokáže zakrýt chyby, který tenhle snímek má. Většina soubojů je opravdu povedená, například ve skadišti za astistence štaflí nebo podvodní bitva za asistence žraloka, jenže občas jsou tvůrci přeci jen až příliš zaujatí povedeností dané scenérie, až ji přetahují do bezbřehé nudy. Opravdu dobře odvedenou práci jsem sledoval snad jen u velmi dynamických scén, jako je Jackie Chan a jeho bojové kreace na chůdách, které dokáží udržet pozornost po celou dobu svého trvání díky své kreatibilnosti. I přes to, že První rána je relativně krátký snímek a tempo je opravdu ďábelsky rychlé, nedokáže - až na pár výjimek - pracovat s divákem. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Jackie je Jackie. Film neponúka nič viac ako bežne ponúkajú jeho filmy. Podľa mňa by nemal byť centrom celej pozornosti, ale deliť sa o priestor s ďalšími hlavnými postvami. S Tuckerom, alebo Wilsonom mu to šlo. V tomto filme som zaznamenal zaujímavú vec. Jacckie minimalizoval bojové umenie na minimum hlavne na začiatku zameriava sa hlavne akrobaciu. Pri Jackiem Chanovi si niesom istý či vynálezcom parkouru je David Belle. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Při závěrečné scéně v obřím akváriu se inspektor Chan Ka Kui (Jackie Chan) úplně promočený snaží dostat ven. Když se mu to podaří a vyběhne ven, je ale v dalším střihu úplně suchý. (Jizni Tlapa)
  • Annie Wu nevedela v čase nakrúcania hovoriť kantonskou čínštinou (v tej dobe sa ju len učila), preto boli všetky scény natočené s mandarínskou čínštinou. (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)

Reklama

Reklama