Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. „Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski. Fiktivními hrdiny jeho filmu jsou právě ti imaginární přátelé, jimž už jejich dětští parťáci dospěli a zapomněli na ně. A právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se těmhle „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Pomáhá jí v tom trochu podivínský soused (Ryan Reynolds), jenž má stejný dar. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa naplněného bezbřehou fantazií, kde se může stát opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Zajímavosti (9)

  • John Krasinski uvedl, že získání práv na píseň „Better Be Good To Me“ of Tiny Turner byla pro něj zcela stěžejní záležitost, neboť píseň mu jednak připomíná vztah s jeho vlastní matkou, jíž filmem chce vzdát hold, a za druhé perfektně definuje příběh a některé postavy ve filmu. Doslova řekl: „Líbí se mi myšlenka, že to není píseň, o které byste si mysleli, že se této dívce bude líbit, ale má ji v oblibě kvůli lidem, které miluje.“ Dívkou myslel postavu Bey (Cailey Fleming), která píseň využije ve své fantazii. (imaginer21)
  • Natáčalo sa od 31. augusta 2022 do začiatku mája 2023. (Arsenal83)
  • Steve Carell vyjadril už pred natáčaním veľké nadšenie z toho, že sa opätovne spojí s kolegom z Kanclu Johnom Krasinskim: "Nemôžem sa dočkať našej spolupráce. Očakávam jednoducho radosť a zábavu. Myslím, že je najlepší a skvelý režisér. Ale dám mu zabrať, chápete. Zapotí sa. Môžem byť jedným z tých starostlivých hercov, ktorí sa nie vždy zhodnú alebo nevyjdú z prívesu. Myslíš, že si si najal niekoho, kto je priateľom, ale to si za zmýlil!" (Arsenal83)
  • Film v televízii, ktorý babička (Fiona Shaw) pozerá, je Harvey (1950), film o mužovi s imaginárnym priateľom, ktorým je 18,5-metrový králik. (Arsenal83)
  • Brad Pitt sa sám prihlásil, aby nahovoril neviditeľného imaginárneho priateľa menom Keith. Hoci postava nemá žiadny dialóg, Pittovi bol stále udelený kredit za úlohu. (Arsenal83)
  • Vince Vaughn nahral svoje repliky ako hlas nemenovaného imaginárneho priateľa vo filme, ale boli vystrihnuté kvôli postprodukčným zmenám vo filme. (Arsenal83)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama