Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (572)

InJo 

všechny recenze uživatele

Kolosální potvrzení, že Snyder se coby nadějný a řemeslně zručný filmař definitivně vyčerpal a že se ze svých chyb nehodlá nijak poučit. Stál jsem na jeho straně dlouho (i Armády mrtvých jsem se zastal), ale tady už není z čeho brát. Proti námětu v duchu 'Sedm statečných ve vesmíru' vůbec nic nemám, to by v tom filmu ale musela fungovat alespoň jedna věc pořádně. Čert vem, že se to - jak je u režiséra zvykem - bere hodně vážně (nevzpomínám si na žádné známky nadhledu), ale když je děj opravdu mizerně poslepovaný a nelogický, postavy tuctové a bez motivace, akce fádní a vizuální stránka chvílemi až otřesná (greenscreeny a kulisovost z toho úplně srší), těžko můžu být jakožto fanda epických akčních/dobrodružných sci-fi spokojený a film doporučit alespoň jako solidní žánrovou oddechovku na jedno použití. Má to docela sympatický casting (byť ne úplně využitý) a jeden ucházející zvrat, tím však výčet pozitiv bohužel končí. Na druhou část se asi podívám, očekávám od ní však vesměs totéž, tj. mizernou vykrádačku mnoha jiných (a ve většině případů výrazně lepších) filmů. Můj donedávna oblíbený tvůrce nezadržitelně míří ke dnu, zatímco jeho ego a přesvědčení o vlastní genialitě nepřestávají růst. Fakt je mi to líto a moc bych si přál, aby se Snyder vzpamatoval. Ideálně ve smyslu spolupráce se silným producentem, jemuž bude bedlivě naslouchat. Jinak ať už se na to fakt radši vyse*e... 35 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V dobe, kedy máte možnosť na streamoch spoznávať nové svety vo vesmíroch Star Wars, Star Trek, The Expanse, Foundation, Lost in Space a mnohých ďalších a v kinách sa čaká na ďalšiu Dunu a o nejaký čas na pokračovania Avatara, je rozhodnutie predstaviť ďalšiu "galaktickú ríšu" originálne ako ponúknuť vlastnú, akože inú verziu rýchlych áut s testosterónovými týpkami za volantmi v novej sérii. Snyder ale zvláda svoj vesmír asi ako Taliani béčkové variácie na Útek z New Yorku v osemdesiatkách, takže baviť je sa stále na čom, čím Rebel Moon vrele odporúčam, pretože nič podobné ste vo vysokorozpočtovom vydaní ešte nevideli. Hviezdičky sú zbytočné, je to skôr buď odpad (ak uveríme, že je to vážne Snyderov výtvor), alebo plná paľba (ak si predstavíme, že to nakrútil Mario Bava alebo Sergio Martino v Cinecittá v osemdesiatkách s dofinancovaním tureckou televíziou). ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Pointa o ľudskej potrebe vládnuť iným. Keby som chcel v príbehu hľadať nejaké skryté myšlienky, tak utlačované národy by som mohol priradiť ako metaforu k našim domorodcom a vládnucu dynastiu k našej civilizácii. Film obsahuje zopár zmienok o tom, ako tá dynastia úplne spľundrovala planéty. Zjavné je to napríklad na referencii na industrializmus v podobe tej ťažobnej planéty – členka tímu (Du-na Bae) pochádza z tejto planéty, a práve ona hovorila, ako to tam dynastia zničila a že predtým tam žiadne ťažby neboli a ako tam prekvital život. Okrem tohto som v tomto filme žiadnu inú pointu / myšlienku nevidel, bral som to ako ničím výnimočný Netflixovský film na znudený večer. Druhý diel ani nebudem pozerať. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rebel Moon je v současném sestřihu "v pohodě blbina" na 6/10, lepší film než poslední Star Wars nebo všechny jeho DC filmy po Man of Steel. Doufal jsem že to bude jako právě první čtvrthodina MoS (zdaleka nejlepší část filmu) roztažená na celovečerní délku, no to se mu až tak moc nepovedlo. Rko tomu chybí velmi, pořádné finále taky, na to si musíme počkat do dalšího filmu a to je dost zlo. Rozšíření současného střihu... teoreticky to může zlepšit, ale není to zásadní. Střih je mezi scénami občas až moc ostrý, ale masivní zkratky při představování postav nejsou velký problém.   Čekal jsem zábavně pitomé béčko snažící se o rule of cool a vykrádající úplně všechno okolo, jak jen se na Warhammerovský klon sluší. A to jsem plus mínus i dostal... ale ne, není to žádným způsobem "dobře natočený film". Je aspoň o fous lepší než starší béčková sci-fi vyriace na Sedm statečných - Sador, vládce vesmíru od Rogera Cormana... což je asi tak největší ambice na jakou se Snyder vůbec zmůže. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vzácný příklad filmu, ve kterém je toho hrozně moc a přitom jakoby tam nebylo nic. Inspirace všemožnými klasikami je okatá, ale osobně nejsem nepřítel vykrádaní úspěšnějších vzorů, pokud účel světí prostředky. Dokonce i tu extrémně dietní charakteristiku a motivací postav bych přežil. Ale fakt, že to působí vizuálně pustě a prázdně, v nově budovaném světě chybí hravé detaily, pro které bychom ho chtěli zkoumat a poznávat a že už Snyder ani tu akci nedokáže prodat tak, aby byla když už ne strhující, tak aspoň cool, to je to, co Rebel Moon v mých očích fatálně potápí. Jsou tu problesky lepších okamžiků  a minimálně pro mě jeden překvapivý moment. Ale je toho málo. A bohužel Rebel Moon nefunguje ani jako béčková akční jízda, protože na to má moc pomalé tempo. Možná, ale opravdu jen možná, to trochu rozsvítí režisérský necenzurovaný sestřih, který by alespoň akci mohl dodat grády. Ve vykoupení ve stylu Ligy spravedlnosti ale tentokrát nevěřím. Není to horší než Armáda temnot jen proto, že tentokrát alespoň není na kameře celou dobu zapnutý portrét mód. Pokud byl Snyder do téhle chvíle autor, který svým stylem polarizoval, to už myslím neplatí. Teď už prostě jen, podobně jako pozdní Paul W.S. Anderson, maximálně nezvládá. PS: Režisérská verze o takových 20 % lepší, zmínit je třeba hlavně mnohem smysluplnější expozici. ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Reklama

Reklama