Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Číňan Wej je moc moc špatnej a nasranej, páč mu polda Zedkow sejme syna, kterej byl zjevně taky moc moc špatnej. A jak už to tak chodí, zlo se oplácí zlem, Wej chce poldovi sejmout syna jako že voko za voko. Jenže, Wej na to nemá koule, tak si najme Džona Lího, kterej na to taky nemá koule, tak zdrhá, a potřebuje pas. Ten mu může vyrobit taková docela pěkná pinda, jenže! než se to stane, tak se stane to, že bezkoulovej Wej ve svým žalu vyšle za Líjem kdekoho za účelem totální likvidace všeho a všech. Jenže kdekdo nemá takový kvality jako Lí a ta pinda, tzn Kdekdo postupně vymírá, a přes neustálé zjevování dalších kdekohů (po zuby vyzbrojených šikmáků), Pinda a Lí ladně poběhují a likvidují kdekoho dál a dál. A tak to jde, vraždí se v tom téměř furt, až se zjevují (konečně) Til and Trejo, který maj koule a zbraně hromadného ničení, a konečně celou tu docela vydařenou taškařici jak vystřiženou z dokonalý akční gamesy--- dostávají na zcela jinou úroveň, částečně díky nekonečným zásobníkům a dílem i díky nezlomnému odhodlání vyvraždit celou Šangaj. No a potěšen nesmrtelností a neprůstřelností všeho co v tom hraje, přilepil jsem prdel na gauč, vytřeštil oka a pln očekávání jsem se dostal k závěrečnýmu finále, který mi palbou odpálilo repráky i s uchamami, a zamotalo mozgozávity do té míry, že jsem vysílením padl na podlahu, kde jsem v křečích smíchu absolvoval epileptický záchvat a zhynul. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Spomienku na horší strih by som musel dlho dllllllho loviť v pamäti.. Ale má to sympaťáka Rookera (žeby prvá kladná rola?), dokonalého Chowa (štandardne) a neodolateľnú Mirku Sorvino (oscarovú devu). Spočiatku som sa tomu smial ako zle mierenej paródií, ale napriek prvotnej skepse a pocitu, že sledujem "lacný film" som podľahol.. A čo je hlavné: Bavil som sa! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fuqua točiť akčné filmy rozhodne vie, čo dokázal hneď v Strelcoch na úteku. Čo však môže urobiť so scenárom, kde má napísané, že Fat drží v rukách dve pištole, stojí na kapote auta a nad ním je nejakých päť vycvičených zabijakov so samopalmi, pričom Fatovi stačí iba urobiť piruetu ako krasokorčuliarka a všetkých bez problémov vystriela. No a takýchto anti-realistických scén je tu neúrekom. Nevadilo by to, ak by sa film nebral tak extrémne smrteľne vážne, takže v tomto smere ho môžete vnímať ako guilty pleasure z rangu Komanda. presne 50% a zaokrúhlené dole preto, že film už nemienim nikdy znova vidieť, pričom som v kútiku duše veril, že by mohlo ísť o môj nový akčný evergreen sobotňajších odpočinkových večerov. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Žádná velká genialita to neni, prostě jen brutální a zábavná střílečka, kde se Chow Yun-Fat rozpomíná na svojí legendární spolupráci s Johnem Woo a nenechává jedinýho špinavýho zmetka odejít dřív, než do něj nasype půlku zásobníku a je mu celkem jedno jakej kalibr má zrovna v ruce. Prostě skvělá zábava s trošku prostějším scénářem, kterej film ke konci mírně kazí, ale i tak super ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Stan Zedkow (Michael Rooker) si asi ani neuvědomil, že zabitím syna šéfa čínské mafie si sám upletl na sebe bič, a stal se terčem nájemného zabijáka Johna Lee (Chow Yun-Fat), Jenže ten si uvědomí, že zabitím Zedkowa by jeho syna připravil o tátu, a rozkazům čínské mafie se vzepře. A tím spustí hněv čínské mafie sám na sebe a svoji rodinu ... Když o filmu zpětně přemýšlím, tak si ani nejsem jistej, jestli se mi hodně líbil, nebo jen trochu líbil, nebo nelíbil. Zručná ruka Antonia Fuque slibovala akčně-vizuální orgie, čehož se divákovi dostalo dostatek. Po herecké stránce také není co vytknout - hromada známých jmen (Yun-Fat Chow, Mira Sorvino, Til Schweiger, Danny Trejo, Michael Rooker) - sice žádná velká hvězda, ale o to líp se na film koukalo. Jenže .. příběh není nikterak originální, a hlavně je plný filmových klišé (hlavní hrdinka uvidí fotku hrdinovy rodiny, a hned se do něj zabouchne, ... ), a ani žádného zvratu či zápletky jsme se nedočkali. Celkově jde o takový čistě průměrný film - nezklame ale ani nijak extra nezaujme.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V pôvodnom scenári mala vo filme zohrať úlohu talianska mafia namiesto tej čínskej a rolu bossa stvárniť Chazz Palminteri. (Real Tom Hardy)
  • Fuqua a Chow sa rozhodli vystrihnúť mnoho dialógov napísaných pre jeho rolu, nakoľko sa chceli viac venovať vizuálnej stránke filmu a tiež, že Chowova angličtina v tom čase nebola najlepšia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama