Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (108)

okkac 

všechny recenze uživatele

Chow Yun-Fatova prvotina v Hollywoodu. Scénář je béčkový, ale Fatovi to střílí slušně a Fuqua klipovitou režií to nekazí, ale naopak odvádí slušnou práci. K Hongkongským filmům, které Fat natočil s Johnem Woo to má dost daleko, ale to je prostě Amerika, takže tady nelze nic v podobném smyslu očekávat. Navíc spolu s hned dalším Fatovým filmem v Hollywoodu The Corruptor je poslední film, kde Fat hraje akčního boha s dual berettama. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

2002: Když jsem viděl tenhle akčňák poprvé, hodně jsem se nudil a vím, čím to bylo. Aby si člověk tenhle filmeček užil, musí se snažit odpoutat se od hloupého scénáře a snažit se vnímat jen herce, atmosféru a vůbec slušné řemeslo režiséra. Pak to docela dobře funguje. 2019: Devadesátkové akčňáky moc dobře nestárnou a teprve ne ty už tehdy průměrnější. I 87 minut videoklipové pozérštiny mi teď přijde moc. 😢 ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si na začátku chvilku myslel, že koukám na Bladea! Ale ono ne, koukám na hodně špatné střelce na útěku a jejich pronásledovatelé, kteří na tom co se přesnosti střelby týče nejsou o mnoho lépe. Jak jinak si vysvětlit tak časté střílení mimo terč, nebo byl snad úmysl zničit vše kolem? Klišé je v pomalu neexistujícím příběhu opravdu hodně, naštěstí mnohé zachrání vcelku zábavná akce a více než solidní kamera společně s použitou hudbou... je to hodinu a půl trvající videoklip. Taktéž Yun-Fat Chow a Michael Rooker jsou fajn, za to Mira Sorvino překvapivě nevýrazná. Jenže já se nejvíc těšil na dvojici Danny Trejo, Til Schweiger a ono nic, snad až trestuhodně nevyužiti! 45% ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Číňan Wej je moc moc špatnej a nasranej, páč mu polda Zedkow sejme syna, kterej byl zjevně taky moc moc špatnej. A jak už to tak chodí, zlo se oplácí zlem, Wej chce poldovi sejmout syna jako že voko za voko. Jenže, Wej na to nemá koule, tak si najme Džona Lího, kterej na to taky nemá koule, tak zdrhá, a potřebuje pas. Ten mu může vyrobit taková docela pěkná pinda, jenže! než se to stane, tak se stane to, že bezkoulovej Wej ve svým žalu vyšle za Líjem kdekoho za účelem totální likvidace všeho a všech. Jenže kdekdo nemá takový kvality jako Lí a ta pinda, tzn Kdekdo postupně vymírá, a přes neustálé zjevování dalších kdekohů (po zuby vyzbrojených šikmáků), Pinda a Lí ladně poběhují a likvidují kdekoho dál a dál. A tak to jde, vraždí se v tom téměř furt, až se zjevují (konečně) Til and Trejo, který maj koule a zbraně hromadného ničení, a konečně celou tu docela vydařenou taškařici jak vystřiženou z dokonalý akční gamesy--- dostávají na zcela jinou úroveň, částečně díky nekonečným zásobníkům a dílem i díky nezlomnému odhodlání vyvraždit celou Šangaj. No a potěšen nesmrtelností a neprůstřelností všeho co v tom hraje, přilepil jsem prdel na gauč, vytřeštil oka a pln očekávání jsem se dostal k závěrečnýmu finále, který mi palbou odpálilo repráky i s uchamami, a zamotalo mozgozávity do té míry, že jsem vysílením padl na podlahu, kde jsem v křečích smíchu absolvoval epileptický záchvat a zhynul. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Před 10-ti lety bych z toho byl pravděpodobně pěkně vodvařenej, ale dneska? Takhle dementní scénář nemůže zachránit ani stylovej Chow Yun-Fat a jeho dvě Beretty. Jednání všech postav postrádalo jakoukoli logiku a celej film byl prošpikován vyloženě trapnými momenty. Akční scény byly sice většinou zpomamlené ve stylu 90-tých let, ale bohužel také dost ubohé a to včetně závěrečné přestřelky. Rádoby charismatičtí záporáci byli děsní břídilové o čemž svědčí např. scéna kdy zabiják s tváří Dannyho Treja střílí půl minuty do dodávky a granátomet použije až v momentě, kdy z ní hlavní hrdinka vyskočí - wtf? i vykastrovanou vopici by napadlo narvat tam ten granát hned ne? Čekal jsem oldschoolový akcí nařachaný béčko, ale tohle by se hodilo spíš do céčkových vod po bok Stevena Segala. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama