Reklama

Reklama

Interview with the Vampire

(seriál)
  • USA Anne Rice's Interview with the Vampire
Trailer
USA, (2022–2025), 20 h 54 min (Minutáž: 46–65 min)

Tvůrci:

Rolin Jones

Předloha:

Anne Rice (kniha)

Hudba:

Daniel Hart

Hrají:

Jacob Anderson, Sam Reid, Eric Bogosian, Bailey Bass, Eugenie Bondurant, Rachel Alana Handler, Cynthia LeBlanc, Elton LeBlanc, Escalante Lundy (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(23)

V roce 2022 žije upír Louis de Pointe du Lac (Jacob Anderson) v Dubaji a snaží se vyprávět příběh svého života renomovanému novináři Danielu Molloyovi (Eric Bogosian). Louisův příběh, který začíná v New Orleans na počátku 20. století, sleduje jeho vztah s upírem Lestatem du Lioncourt (Sam Reid) a jejich vytvořenou rodinou, včetně nezletilé Claudie (Bailey Bass). Společně upíří rodina zažívá nesmrtelnost v New Orleans i mimo něj. Jak rozhovor pokračuje v Dubaji, Molloy objevuje pravdy v Louisově příběhu. (mikki089)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (3)

Interview with the Vampire (2022) 

15/23 Necelé tři dekády to trvalo, než se slavná sága Anne Rice dočkala důstojné seriálové adaptace. Její Upíří kroniky (a Mayfairské čarodějnice) se dočkaly celkem 18 knižních dílů. O pokračování filmového Interview s upírem se nonstop spekulovalo už od roku 1994. Je tedy velkým zadostiučiněním, že se společně se svým synem Christopherem Anne dočkala začátku produkce několika souběžně vznikajících seriálů a odsouhlasila scénáře atd. Premiéry se už sice nedožila, zemřela na konci roku 2021, ale její dílo nadále opečovává právě Christopher, který se už za jejího života etabloval jako její nástupce. Společně s matkou napsal například druhý a třetí díl románu The Mummy, or Ramses the Damned. A jaký je tedy začátek seriálového Interview with the Vampire? Vysloveně příjemný. Změn, pravda, přišlo hodně, ale ne proti smyslu látky. ()

Season 1 (2022) (S01) 

Žijeme v době diverzity. Etničtí herci mají více příležitostí a s nimi přichází nová inspirace. Dnes už není důležité začít příběh v roce 1791 na plantážích, ale můžeme Louisovo upírské zrození posunout až do roku 1910. Nyní je Louis pasákem, který hledá své místo na slunci a snaží se uhájit svou roli v rodině i v podsvětí... New Orleans zůstává. Setkání s jinými upíry v Paříži 19. století nahrazuje solitérní zkušenost Claudie na útěku od svého stvořitele. Emoce jsou silné, není důvod se jim bránit. Stačí si to užít. Jacob Anderson, Sam Reid a Bailey Bass jsou fascinující jako nová upírská rodina. Čekala jsem dlouho a stálo to za to. Nápad na převyprávění událostí z první filmové adaptace vítám. Doufám v celé seriálové universum. ()

Season 2 (2024) (S02) 

S nadšením sleduju všechny novinky kolem Immortal Universe. Je to samozřejmě složitý proces, plány jsou velkolepé, což je ale v pořádku, protože Anne Rice budovala svůj svět upírů a čarodějnic od 70. let a projektovala do něj své nejniternější zážitky. Včetně juvenilního shledání s lesbickým filmem Dracula's Daughter a vlastního propadu, kdy nedobrovolně sledovala smrt své pětileté dcery na leukémii. To a mnoho dalšího formovalo nejen osobnost Anne Rice, ale také její dílo. Byla to ona, kdo přesunul upírský žánr do New Orleans. A byla to ona, kdo si celá ta léta pohrával s homo erotickými vztahy svých upírů. A stejně tak to byla ona, kdo musel sledovat četné změny v adaptacích jejího základního románu Interview s upírem (1976). Kromě klasického filmu tu byl muzikál a mnoho dalších draftů, které se měly stát dalšími filmy a prvními seriály s Lestatem v hlavní roli. První seriál ale vzniká až teď. A poprvé je spokojena Anne, její syn Christopher (který se stal jejím následovníkem) i fanoušci. A nikdo už nechce řešit původně vybrané reálie (knižní Louis de Pointe du Lac byl majitel plantáží s otroky), ale stejně tak nikdo nemá na to zvládnout Claudii jako skutečné dítě (knižní postava byla věrným zrcadlem pětileté dcery Anne Rice, která jen domyslela své přání, aby žila dál - třeba jako upír); ostatně tehdy jedenáctiletá Kirsten Dunst v prvním filmu byla také kompromisem, proto se dá pochopit, že tvůrci seriálu šli ještě dál a zobrazili ji nově jako čtrnáctiletou (Bailey Bass nahradila ve druhé sérii Delainey Hayles). Mě osobně sice netěší posunutí celého příběhu až do 20. století, ale vždycky tady budou příležitosti k zobrazení dávné minulosti v rámci vyprávění příběhů jiných postav. Tedy doufám. Ve filmu zkrátil tým kolem Neila Jordana především události, kterým je věnována celá tato série, čímž se vysvětluje rozhodnutí natočit celou knihu znovu a ve dvou sériích. Protože vše, co se událo v Paříži jednoduše zcela zásadním způsobem definovalo události dalších 17 knih ze série. Takže jsem velmi ráda za tolik času prožitého s divadelní skupinou Théâtre des Vampires, ačkoli nově situovaného do poválečné doby. Novinkou jsou tady možnosti toho, jak zapojit tehdy nové technologie do těch dekadentních divadelních her. Nový je i příběh Claudiiny partnerky Madeleine, která z původní knižní panenkářky, která chápe Claudii jako své náhradní dítě, stává židovskou švadlenou, která si vybuduje vztah ke Claudii v trochu jiném pojetí... Novinkou je i rozšíření příběhu Daniela Molloye, jehož první rozhovor s Louisem je situován zpět do 70. let, tedy do doby, kdy poprvé vyšla první kniha. Své místo má i zobrazení procesů Talamascy, což se první objevilo až v Královně prokletých. A takto je splacen dluh nejpalčivějším rozdílům mezi knihami a prvními filmy. Čeká nás toho mnoho a bude to velké. Sam Reid a Jacob Anderson jsou neuvěřitelně energičtí, své role naplnili empatií a vášní a je radost sledovat jejich interpretaci tak komplikovaného vztahu. ()

Reklama

Reklama