Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow (CHOW YUN-FAT) se snaží žít slušným životem - jak to jen u vyhazovače v bangkokském nočním klubu jde. Jeho přítel je ale v průšvihu: má dluh u lichváře, u kterého se dlužit opravdu nevyplácí. Aby ho Chow z problému vysekal, naplánuje s místními mafiány přepadení kamionu s pašovanou municí. Ale při akci se má stát jedna věc, o které Chow neví - má při ní zemřít. Boj o život a čas odplaty nadchází... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický vengeance movie. Brutálna akcia, veľmi dobré akčné scény, nielen prestrelky, ale aj osobné súboje, drsná charizma Yun-Fat Chowa tvorí polovicu z môjho hodnotenia, pretože inak je príbeh naozaj bez štipky nápadu, dej nemá žiadnu kostru a dialógy si snáď herci vymýšľali priamo pri natáčaní. Ale inak slušný nárez, ktorý poteší priaznivca žánru. 65%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ringo Lam asi v najlepšej forme. Lietajúce guľky pred rokom 2000 neboli práve bežnou záležitosťou, navyše tu nejde len o efektnosť ale viditeľnosť projektilov má aj logický význam. Tváriť sa, že ide o adaptáciu Starkovho Lovca (ODPLATA, BEZ OKOLKOV) by bolo trochu odvážne, ale ide o jeden z tých zaujímavejších revenge filmov. Oproti kultovému ZABIJAKOVI je tu akcia lepšie a prehľadnejšie natočená... ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hongkongská akční řežba, v níž se to i přes neúčast Johna Woo hemží střílečkami a bojovými scénami. Chow Yun-Fat si tradičně užívá svojí postavu neohroženého tvrďáka. Za pozitivní vidím i fakt, že se tvůrci nebáli uvolnit atmosféru nějakým tím vtípkem (homosexualita hlavního záporáka). Přesto bych řekl, že se nejedná o úplnou špičku ve svém žánru a fanouškům ústředního hrdiny bych spíše doporučil některý jiný z jeho kousků - třeba Hard Boiled. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Štýlovka z 90. rokov. Plná neónov, prestreliek, zrád a krvi. Chow Yun-fat vo forme. A Ringo Lam sa hrá a zase raz je na poli lineárnej banality invenčný. Jeho sledovanie guliek pri prestrelke je vizuálny skvost. V zásade jednoduchý príbeh o pomste, ktorý stojí na sympatickom hrdinovi, teplom záporákovi a šialených poskokoch. To, že to stihne riešiť aj romantickú líniu a aj tú bromance je veľkým plusom. Veľké prekvapenie je, že je to takmer bez pátosu a množstvo vecí má logicky zmotivované vyústenie. Žiadne metafory alá John Woo a jeho holubice a nekonečné náboje. Jedna z najlepších vecí, čo Ringo Lam natočil. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fat proste nie je bitkár ale strelec. A za pokusy o dáku "choregrafiu musím dať hviezdičku dole. Samozrejme sa v tej hviezdičke vezie aj postava nymfomanky, ktorá mi neuveriteľne liezla na nervy. Film má zopár krásnych záberov a aj brutálnych prestrelok, ale tie kecy, ktoré spomaľovali celý dej si mohli odpustiť. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama