Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (210)

angel74 

všechny recenze uživatele

Filmy inspirované dílem Stephena Kinga, které vznikly v posledních patnácti letech, až na pár výjimek nejsou moc kvalitní. O to víc mě překvapilo, že horor The Boogeyman se docela povedl. Tvůrci velmi dobře budují ponurou atmosféru a servírují poměrně slušné množství lekaček. Děj má spád, náboj i napětí, jak to vlastně všechno dopadne. Osobně jsem si nejvíce vychutnala peripetie se zubem, včetně jeho vytržení. (70%) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

... aneb  když se řekne průměr. Český název je zase od nějakého fiškuntálka, který od maminky slyšel frázi "kostlivec ve skříni " a aniž by tušil co to znamená, tak s vtipem a ignorancí sobě vlastní strašáka přejmenoval na symbol starých hříchů. Což zejména u  klasickýho strašidla pro děcka fakt dává smysl. Kingovo jméno je taky spíš jen marketing, ale panu Králi asi stačila nějaká ta koruna, ostatně jako v poslední době pořád, a bylo vymalováno. Film je to pak zejména snesitelný, přeloženo nenudíte se,  a jako horor by se dalo užít slova obstojný.  Příběh se dá tedy shrnout větou:  máme tu strašidlo, děcka, uááá, musíme ho porazit, uááá.  Dozvíme se o něm, že tu bylo vždycky a že straší slabší kusy, oslabené třebas smrtí blízké osoby. To je pak celkem fajn, ale zároveň je to bubák mentálně zaostalý, poněvadž každej normální a průměrně inteligentní paranormál přece ví, že mámy se vracejí a můžou mu tu žranici pěkně překazit. Kolikrát stačí i jen fouknout do zapalovače, pche.   Ale jinak vlastně slušná filmařina a povedený řemeslo s neokoukanými tvářemi, o nichž se zase nedá říct, že by to byla trdla či motovidla. Čili když se řekne průměr... ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Každý má svojho strašiaka, s ktorým sa musí vysporiadať. Je to určite boj, ktorý človek buď vyhrá alebo tomu podľahne. A ešte, ak vás terorizuje aj skutočný boogyman, máte čo robiť, aby ste ostali nažive. Takto celé by som to asi zhrnul. Väčšina príbehov Stephena Kinga má prevažne psychologický podtext, kde sa hlavné postavy musia vyrovnať alebo sa vyrovnávajú s reálnymi problémami, rovnako ako aj v tomto filme. Ja osobne som spokojný. Niekedy je lepší horor aj ten, ktorý má aj hlbokú myšlienku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud máte nakoukáno, tak vás Boogeyman nejspíš nijak neosloví. Celý děj by se dal shrnout do věty "Ve tmě se skrývá strašidlo." a neinvečnost děje podtrhuje přehlídka všech možný klišé. Cením si toho, že se daří držet atmosféru, nevadili mi ani herci a závěrečné finále, kdy to potvora rozjela na plný výkon, se mi celkem líbilo, což platí i pro samotného bubáka. Ale jestli za slušnou můžu považovat půlhodinu čistého času, tak je to moc. A když se ke všem těm ohraným motivům přidá řada zbytečných prostojů, vychází mi z toho maximálně průměr. 50% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

S predstihom môžem zaradiť medzi najlepšie horory roku 2023. Keby Kostlivec na určitých miestach dostal väčšiu péči, tak mohol smerovať aj do medziročných kandidátov. V čom sa odlišuje od priemerných hororov? V budovaní fungujúceho prostredia. Sledujete síce tuctové, ale na hororový žáner dobre odprezentované rodinné drama, ktoré viac a viac nahlodáva temnota. Zlo je dlho neuchopiteľné, ale neustále prítomné. Veľmi dobre dávkované, a postupne čoraz výraznejšie momenty hrôzy vytvárajú výbornú atmosféru. Každé vkročenie do tmy prinieslo ten správny efekt, a to bez ohľadu na aktuálnu lokáciu. Za zbytočné nedomyslenosti považujem šlendrián polície naprieč celým mestom a záverečný súboj mohol byť náročnejší, krutejší. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama