Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Imbecilní český název filmu je tentokrát nechtěně zábavný, protože dvěma slovy vystihuje jeho obsah stejně trefně, jako sáhodlouhá synopse. Ano, pro leckterého diváka jde skutečně o pozvánku do pekla, protože peklo může mít spoustu různých podob. Peklo třeba je, když jsou přitroublé neomarxistické agitky maskovány coby soft horrůrky o upírech pro mládež. Kvůli pěknému vizuálu nedám odpad!, ale to nic nemění na tom, že páchnoucí lejno, i kdyby bylo servírováno na zlatém podnosu a s hedvábným ubrouskem, zůstane páchnoucím lejnem. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Spletl jsem si film s Ready or Not (2019), na kterou jsem koukal později. Ale během pár let (navíc během Covidu, kde čas se dělí třemi) tu máme dva skoro stejné filmy. Nevěsta, tajuplný zámek a všichni jsou tak milí až do chvíle než se setmí. Tenhle film má však Nathalie Emmanuel, která je prostě k zulíbání. A dokonce bych řekl, že první hodina šlape dobře. Příjemná nepříjemná atmosféra na vás dýchá a těšíte se na creepy scény. Ty se dostaví tak dvě a pak hawk. Finále je akční a ujeté. Z příjemných třech do spadne hned na podprůměrnou kvašku, která se vám vykouří z hlavy. (45 %) ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná upířina v nezáživném kabátu. Do půlky se film tak nějak rozjíždí jen proto, aby se pak na svatební hostině zábavně překotil a dal nám naději v lepší druhou část. Ta se ale bohužel nekoná a o to větší zklamání pak diváka čeká. Je to plné nezábavných postav, klišé a neoriginálních žánrových prvků, potenciál upírů, lekačky, atmosféra či gore zde není vůbec a závěr je tak uspěchaný, že jej divák vlastně ani nepostřehne. Béčková nuda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slabšie hodnotený horor som si pozrel iba kvôli Nathalie, pretože ju považujem za jednu z najkrajších a najsympatickejších herečiek súčasnosti a snáď sa niekedy lepším výberom úloh dostane do skutočne vysokej ligy. Ide ale teda iba vizuálny zážitok z jej vzhľadu a outfitov, pretože scenár ponúka niekoľko logických nedostatkov, priemerne kopíruje u konkurencie a aj koketovanie s feminizmom je tu skôr len preto, aby to akože bolo o niečom. Finále ponúkne jeden nepredvídateľný zvrat, avšak opäť sme pri scenári, pretože ten s ním naloží tak, ako by sa ani nestal. Kvôli Nathalie by som dal možno aj o hviezdu viac, ale ostatní sú tak nevýrazní, že ostanem "pri zemi". ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. No, určitě jsem velké plátno neplánoval, ale měl jsem jednak zdarma lístek a navíc jsem se chtěl trochu i z téhle blbé doby odreagovat. No a výsledek? Ten je asi takový jaký jsem čekal a i se to zde cca shoduje s hodnocením. První půle mě moc nebavila, sem tam se objevily nějaké ty hororové náznaky a snad i lekačky. Postavy mě nebavily a hlavní hrdinka mi zde moc neseděla. Zásadní pointa se objeví až v nějaký cca poslední třetině filmu a docela mi sedla. Jen by to chtělo trochu lepší a krvavější masakr. Poslední minuty byly takové nereálné a moc fantastické, ale přesto je závěr docela zachraňujícím bodem, jinak bych musel ubrat hvězdu. Takto s vypětím všech sil dávám slabé 3* a čistý průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)
  • Starý pár, ktorý sa po úteku Evie (Nathalie Emmanuel) zmocní, sa volá Jonathan a Mina Harkerovci, čo sú mená dvoch veľmi významných postáv knihy "Dracula". (molcan2)

Reklama

Reklama