Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Název obsahuje vše,co se ve filmu odehrává,respektive by se odehrávat mělo.Dům hrůzy je stá variace na dům se strašidelnou historií a otázkou:kdo v něm přežije?Tato verze nepřináší nic nového a originálního,dvě překvapení v ději,jednu lekačku,nevýrazné herecké výkony i představitele,v první půli slušnou atmosféru,v druhé otřesné triky a tuctový závěr.Sumasumárum,přísměvek do klubu neoriginálních horrorů,který ovšem není ani odpadem. ()

provitamin 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka, presne ako to máme radi. Osem ľudí, z toho 4 pozvaní hostia, manželský pár ako hostitelia, plus majiteľ domu a ešte chlapík ktorý na celý priebeh oslavy tajne dohliada. A aby som nezabudol, je tu ešte DOM, teda skôr zlo, ktoré v ňom drieme. Kedysi dávnejšie som už videl tento film a páčilo sa mi to, ale až po druhej projekcii dávam plné hodnotenie. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jakmile jde o prachy, tak se najde spousta lidí co pujde do nebezpečí a dělají si z toho legraci. Jenže když přijde na lámání chleba, tak ty prachy každej vrací a chce za každou cenu pryč. Říkám si proč vlastně?! Stejným způsobem si může každý z pětice náhodně vybraných lidí vydělat milion od milionáře Price, který si s nimi chce zahrát bláznivou hru... Jenže nic není na první pohled čím se zdá... 40% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 vyšly dva typově podobné horory. Prvním z nich byl velkolepější De Bontův “The Haunting”, a jak to v Hollywoodu bývá, konkurence opisovala a Warneři vyprodukovali ve stejném roce remake snímku “House of Haunted Hill” z roku 1959. Haunting dostal v české distribuci název “Zámek hrůzy”, zatímco tenhle snímek “Dům hrůzy”. Oba byly kritikou strhány a ani jeden z nich nedokázal komerčně uspět. První třetina filmu je slušná, jak atmosférou, tak zajímavými a tajemnými postavami, druhá třetina poodkryje karty a nabídne několik twistů a poslední třetina, speciálně tedy závěr a ta divná CGI mlha to pošle celé do háje. Geoffrey Rush nakonec takový zmrd nebyl… 2* ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Klasický film se strašidelným domem a lidmi co v něm musí za jistou odměnu strávit noc ... Tady se to snažili trochu oživit zápletkou manželů jdoucích si po krku, ale moc to nepomohlo. Děj i charaktery jsou děsně šablonovité a není nic co by vybočilo ze zaběhlých kolejí. Řemeslně dobře zpracované, ale nijak překvapivé. Prostě standardní průměr. 55 % ()

Galerie (20)

Zajímavosti (17)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 64. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • William Malone chcel film nakrútiť v blázinci po tom, čo počas natáčania epizódy Príbehy zo záhrobia (od r. 1989) v opustenej psychiatrickej liečebni ušiel vystrašený filmový štáb z pivnice a už tam nechcel film nakrúcať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama