Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemna oddechovka, kde to, konecne, vypada, ze hlavni “hrdinove” umi ovladat sve hudebni nastroje. Ale i kdyby neumeli, tak neva. Po davne School of rock je pro me i tohle prijemny oddechovy film s dobrou myslenkou. A chvilkovy zaber s legendami? No hura, je videt, ze ani je tahle myslenka nenechala uplne chladnymi :)  Jestli nekdo ale hleda definice metalu, metalovou parbu pod podiem atd, at jde za jinymi filmy.. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

METAL JE ŽIVOT!!! METAL JE SÍLA!!! Jakožto nový majitel kytary se zálibou v metalu a rocku jsem si tento film nesměl nechat ujít. Nebo, jako teoreticky bych moh, ale docela mě zajímal. Inu, tak jsem se na tento film loňského roku z produkce Netflixu podíval. Přiznám se, že každou (téměř každou) skladbu co ve filmu zahráli a byla přebraná jsem okamžitě (do dvou sekund) identifikoval. A stačilo mi k tomu zahrání prvních tak dvou tónů (třeba jak tam vleze do tý třídy s tou kytarou, tak tam zahraje (co jsem z těch asi čtyř poznal) Creeping Death a Master of Puppets (i když Masterem si nejsem jist)(mimochodem, od Metallicy tam měli tak pět písniček). Každopádně, tímhle menším úvodem chci poukázat a říct, že metal opravdu miluji. Ale to, že do filmu dáte metal, neznamená hned to, že to bude dobrý. Příběh je dosti klišovitý a kýčovitý, kamera působí jak z nějakého youtube videa (divné pohyby a postavení kamery, dost divně zaostřené - platí především pro poslední půlhoďku, která se už ani jako film nezdá). Když už se jím tam nějaký záběr opravdu povede, tak to bohužel vypadá jako šťastná náhoda. Obsazení takové nevýrazné (ale ústřední trojice mi přišla zrovna docela fajn). Především pak žáci ve škole a jejich postavení. Vždyť doslova tý blondýně už táhlo rychle na třicet, ne? A ten šikanátor, vždyť to je nějakej posránek přikrčenej někde vzádu. Ty lidi prostě ve většině filmu na to co mají být nevypadají. Naopak ale obsazení skutečných metalových hvězd jako je mistr kytary Kirk Hammett, to mne opravdu nadchlo. Ale to je spíše tím, že jsem fakt zapřísáhlý fanda. Takže jak to nakonec schrnout. Příběh o začínajících metalácích mi sedl, ale konečný výsledek ne. Když to tak vezmu, více jak 5,5/10 si to nevyslouží. ()

Reklama

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není další kultovní rocková komedie jako třeba Škola ro(c)ku nebo The Pick of Destiny, ale určitě to není špatný film. Dokonce bych řekl, že je lehce nadprůměrný, akorát takový nemastný, neslaný a dost klišovitý. Postava Kevina je fajn, ale Hunter mě během celého filmu neuvěřitelně sral a přišel mi extrémně nesympatický. Každopádně hudba je dost super, hlavně u finálního souboje kapel. Je to prostě fajn oddychovka od Netflixu, která se ani nesnaží být něco víc. 6/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Metal Lords" som si zapol na večer ako takú oddychovku. Proste jednoduchú komédiu, od ktorej sa dočkám presne toho čo od nej očakávam. Realita je - splnená misia. Je tu možno pár zaujímavejších momentov a hlavne musím uznať, že postava Emily ma celkom prekvapila. Čakal som z toho popisu niečo trošku iné. Ale musím jej tie momentky uznať a jej výbuchy sú excelentné. Pravdou je, že keby sa niečoho takéhoto dočkáme aj od "We Are Best", bol by som s tým filmom v pohode. Myslím si, že všetky postavy sú pochopiteľné. S ich démonmi, starosťami aj povahami. Nebola tu postava, ktorej myslenie alebo konanie mi prišlo mimo charakter. Takže v tomto filmu dávam plus. Okrem toho tá finálna skladba "Machine Of Torment" je ozaj dobre spracovaná skladba. Nie som fanúšikom metalu, ale odohrané to bolo veľmi dobre a je tam niekoľko fakt skvelých melódií. Máme tu ešte aj druhú kapelu, s ktorou budú naši hrdinovia súperiť v súťaži, no za super považujem aj to, že ich spevák je podľa mňa ozaj normálny a v pohode týpek. Film ako taký podľa mňa funguje. Neprekvapí, ale občas som sa schuti zasmial a splnil presne svoj účel. Hodnotenie: B ()

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu lepšia réžia a viac gulervúcich momentov. Naháňačka áut s riffmi od Judas Priest bola fajn, ale nestačila. Ináč väčšinou dosť ploché a nezáživné, akoby nechýbal iba rozpočet ale aj nápad na zaujímavejšie dialógy a interakcie postáv. V podstate je úplne nepochopiteľné a hlavne nevysvetlené ako sa vôbec Hunter a Kevin dali dokopy, keďže boli takí odlišní a vlastne ani ten metal ich vôbec nespájal. Oveľa "metalovejší" a zábavnejší boli Lords of Chaos s Rorym Culkinom, hoci často skôr nechcene. 5/10 ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno