Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Japonsku, pane Bonde. Sean Connery v hlavní roli britského akčního filmu. Americká raketa je na oběžné dráze Země pohlcena neznámou nepřátelskou raketou. Američané podezřívají z napadení Rusy, zatímco britská tajná služba má informace, že útočící vesmírné plavidlo přistálo v oblasti Japonského moře. Britové proto vyšlou do Asie svého nejschopnějšího muže, agenta s číslem 007 Jamese Bonda. Ten je v Hongkongu zabit během milostných hrátek s čínskou agentkou, avšak je to jen kamufláž pro oklamání nepřátel: po fingovaném pohřbu se „oživlý" 007 vydá do Japonska. Ve spolupráci s šéfem tamní tajné služby Tanakou Bond zjistí, že chemický koncern boháče jménem Osato zpracovává nezvykle velké množství chemikálií, které se používají pro cesty do vesmíru. Od Osata vede stopa do vyhaslé ostrovní sopky, v jejíchž útrobách se skrývá raketová základna Bondova úhlavního nepřítele Ernsta Stavra Blofelda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (416)

silentname 

všechny recenze uživatele

A pokračujeme ďalej v "James Bond maratóne" v ďalšom filme "You Only Live Twice." V prvom rade pochválim vynikajúcu skladbu, ktorá okamžite rezonuje. A potom aby Robbie Williams nebol úspešný, keď si ústredný motív zapožičia. Ale o ňom tu hovoriť nebudeme. Myslím si, že už nie je ani potreba rozoberať Seana Conneryho. On je proste fantastický a je to vidno v každom jeho 007 filme. Tento nie je výniimkou. Preto si povedzme o ostatných veciach. V prvom rade chválim japonských hrdinov. Tiger a Aki sú skvelí a je super ich sledovať. Scenár filmu a námet je rovnako veľmi dobrý. Nápadité, kreatívne a aj na dnešnú dobu dosť dobré. Konečne spoznávame aj počas predošlých filmov ukrývaného "Number 1" a je to jednoducho vynikajúci záporák. Vyzerá skvele, jeho motivácia je skvelá a hlavne ho konečne môžeme vidieť. Akcia je skvelá a rovnako mám pocit, že aj niektoré trikové zábery sú celkom dobre spracované. Na svoju dobu podľa mňa šlo o špičkový film. A rovnako aj dnes má "You Only Live Twice" čo ponúknuť. Som rád, že máme ďalší Bond film, ktorý môžem ohodnotiť ako vynikajúci a povedať, že som veľmi rád, že som ho mohol vidieť. Myslím si, že stojí aj za vašu pozornosť. A ako už len pri každom filme hovorím: "James Bond" sága je stále v plnom prúde a budeme pokračovať nabudúce, kde si rozoberieme On Her Majesty's Secret Service. Hodnotenie: A ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejbéčkovější Bondovka ze všech ve které se to jen hemží kosmickými loděmi a opravdu hodně směšnými ninjy postrádá vtip a šarm většiny předchozích dílů a není ani zdaleka tak napínavá jako From Russia with Love. Vystoupení Blofelda a kultovní bitva v sopce jsou sice skvělé, ale jinak není na tomhle nějak zvlášť zajímavého skoro nic, ani akční scény, ani laškování s bondgirls... dokonce i utahování si z Q. Jen (pod)průměrně zábavná jednohubka o agentovi s povolením zabíjet. 6/10 ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75% - Bondovky nejsou mým šálkem kávy. Díky šablonovým a naivitou sršícím scénářům je málokdy vydržím sledovat až do konce. Tento film si u mě ale na poměry vede celkem dobře. Táhne ho Sean Connery, pár představitelek na pohled velmi příjemných vedlejších rolí, a hlavně božská hudba Johna Barryho. You Only Live Twice je po hudební stránce z toho nejlepšího, co celý 007-business nabízí. Ze slabosti pro soundtrack, zejména pro úvodní song a vesmírné téma, dávám vyšší hodnocení. Jinak bych se musel omezit jen na kritiku scénáře, či choreografie akčních scén, a to by nebylo k vydržení ;o) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento diel je ešte o niečo výnimočnejší ako ostatné Connerovky, pretože Bond je tu špeciálne nesmrteľný a jeho protivníci špeciálne neschopní. Na túto neschopnosť je upozorňované v každom druhom zábere, až sa človeku zdá, že sleduje regulérnu (nie iba akože, ako inokedy) paródiu na špionážne filmy. Sú pred Jamesom traja zabijáci? Stačí každého raz udrieť, potom sa otočiť a to isté spraviť ďalším piatim. Neverím, že vrtulníková prestrelka bola myslená aspoň sčasti vážne a že Gilbert celý bondovský vesmír takýmto spôsobom nezhadzuje. Ale asi ešte nie som celkom in, keďže so starými Bondami v podstate len začínam, nevidel som každú časť 5x a nedocvaklo mi zatiaľ to ukryté čaro jeho "znesiteľnej ľahkosti bytia". Navyše bond girls nič moc, oproti predchádzajúcemu dielu, alebo Pozdravov z Ruska je to z tohto hľadiska dosť slabota. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Já prostě nechápu, jak mohli zločinci uvěřit, že je Bond mrtvý. Toho prostě nejde zabít. Kdybych měl atomovku a on v ruce jen kartáček na zuby, tak bych si radši sám sobě zakroutil krkem, protože nastalý výbuch by zabil mě, půlku planety ale Bonda prostě ne:-) Ale teď už k samotnému filmu... Žiješ jenom dvakrát je další diamant do Conneryho bondovské sbírky, který jsem jako malý vysloveně hltal. Díky závěrečné bitce ninjů se jednalo asi o moji nejoblíbenější bondovku vůbec. Dnes mi třeba Thunderball přijde trošičku lepší, ale to nemění nic na tom, že má tahle bondovka hned několik es v rukávu. Ať už se jedná o akční scény (Bitka v kancelářích Osato, honička vrtulníků a zmiňovaná megabitva ninjů), krásné Japonské Bond girls, příjemnou hudbu, dobře provedené vesmírné scény a Ernsta Stavro Blofelda, který konečně po dlouhém čekání odhalí svůj ksichtík, ale hned bych se nelekal odstrašující vizáže, protože přece člověk, který má rád kočičky, nemůže být zlý. Sice by páté bondovce prospěl možná o trošičku větší tah na branku a menší počet nelogičností (Kde jsou průmyslové kamery, které sledují vrtulník či vesmírné lodě? Nebo proč se kryt kráterů vlní při pokládání nálože, když je kovový?), ale i tak mu dávám plné hodnocení, protože tuhle bondovku jsem jako dítě opravdu miloval a miluju jí dodnes, i když upřímně by to bylo asi jen za 4*. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (80)

  • Ve chvíli, kdy se chce agent 007 (Sean Connery) s vrtulníkem vrátit, dostane rádiem informaci, že nad prostorem sopky byla pozorována ruská kosmická loď. Ta ale odstartuje teprve v následujícím záběru. (PD321)
  • Sean Connery byl se svojí ženou Diane Cilento v Japonsku naháněn novináři z celého světa. Bylo najmuto třicet soukromých strážců, ale fotili si ho i oni. Aby ulehčili situaci, zrušili producenti jeho smluvní závazek k natočení další bondovky (navzdory tomu, že mu nabídli milión dolarů). (džanik)
  • Ve filmu se objevilo i několik verzí pistole a pušek značky Gyrojet, které střílely malé rakety. Zbraně značky Gyrojet se začaly vyrábět počátkem šedesátých dvacátého století. Zpočátku se vyráběly pistole ráže 13 mm (od roku 1968 kvůli zákonům pistole ráže 12 mm). Dále bylo časem vyrobeno několik kusů karabin, útočných pušek a pistolí (typ deringer a survival). Nevýhodou raketových pistolí a pušek byla nepřesná střelba způsobená zrychlováním rakety i po opuštění hlavně (na rozdíl od normální munice, kdy kulka zrychluje jen v hlavni). Jak se ukázalo, byl vývoj raketových pistolí a pušek slepá ulička. Nejvíce bylo vyrobeno asi 1 153 kusů pistole ráže 13 mm s prodejní cenou 99 dolarů (stejně jako normální pistole). Dnes se tyto zbraně prodávají v aukcích za cenu přesahující 1 000 amerických dolarů a cena jedné rakety je min. 150 dolarů. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Reklama

Reklama