Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, čekal jsem, že to bude horší! Nakonec se jedná o průměrný thriller, kterému až na několik okamžiků, chybí atmosféra, na které tento druh filmů stojí a padá! Na křídlech vážky má v sobě obrovský potenciál, ale to by se scénář musel dostat do rukou lepšího režiséra než je Tom Shadyac, který je u mě maximálně průměrným režisérem jako tenhle film. Kevin Costner nehraje špatně, ale tady s tím prostě nic udělat nemohl. Klasický snímek na jedno zkouknutí........ ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

U snímků tohoto typu záleží na tom, jestli chcete hrát se scénáristou jeho hru. Jestli přistoupíte na to, že je něco takového možné, nebo jste pragmatik a celé to pošlete do háje. Mě se to líbilo, tajemno mám rád a film mě po celou dobu bavil. Dojemný závěr mi nevadil, proč taky. Ale protože jsem částí své mysli cynik, napadá mě: Když duch hergot dokáže vyndat z krabice půlkolový těžítko, nebo vrátit zpátky šaty do skříně, proč nevezme papír a tužku a jasně nenapíše: Ahoj Joe, naše dcera je u indiánů. Zajeď tam pro ní, já už to nedám. No jo, ale to by pak zase nebylo co točit. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tom Shadyac, tvorca bláznivých eskapád Ace Ventury, nakrútil prekvapivo vynikajúci mysteriózny thriller, ktorý ma úplne príjemne prekvapil a tým pádom ho zaraďujem medzi svoje najobľúbenejšie filmy. Úžasná mystická atmosféra a Kevin Costner opäť vo forme. Zaujímavý námet prelínania sveta živých a mŕtvych. Tieto mysteriózne filmy ja určite môžem a ak v nich hrá hlavú úlohu niekto skvelý, potom absolútne nie je čo riešiť. Fantastický námet, hudba, napätie, skvelé triky a srdcervúci koniec. Proste božský film. To musíte určite vidieť. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale mně tento film nijak zvlášť neohromil. I když je faktem, že objektivně není vůbec špatný, je docela originální a Kevinovi Costnerovi fandím, navíc rolička Kathy Bates byla jako vždy fajn. Celý film má dosti "hutnou" , v tomto případě až moc, atmosféru. Je velice temný ( onkologicky nemocné děti ...). No fakt je, že jsem se ani nenudil, ale nadruhou stranu znovu to vidět nemusím. Takže pro mně slabší spíše podprůměr. A ani Kevin to nezmění. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mě ten film překvapil. Zajímavé téma posmrtného života je citlivě natočeno. Kdyby si film odpustil do absurdna hozený konec, dal bych klidně plný počet. Od Toma Shadyaca bych takový přemýšlivý film nikdy nečekal. Nemusím jen drsné horory, tenhle byl obohacený o mnoho vzácných ingrediencí, které se v hororech téměř nevyskytují. A možná to ani nebyl horor, nebo na fikci založený mysteriozní thriller. Třeba to smrtí nekončí... 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)
  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)

Reklama

Reklama