Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se mě tento kvalitní seriál dostal do rukou, jelikož má perfektní herecké obsazení a anglický humor, ale i přes všechny výborné díly se nachází i vcelku dost špatné a né všechny díly jsou vyrovnaně zábavné. Přes všechny mouchy, co tento seriál nabízí se řadí mezi mé oblíbené a hodnotím 4,5 hvězdičky... Intro: http://www.youtube.com/watch?v=1P984xbsb3o ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dvoustý komentář... ano, to se hodí :-). Po dokoukání celé série Červeného trpaslíka (nebo ještě v průběhu posledních řad) jsem si říkala, co budu propána sledovat potom... Dostala jsem doporučení z více stran na Black books a už po prvním díle jsem věděla, že to bude náhrada více než adekvátní. Zároveň se mi hlavou honilo více myšlenek, např.: jak jsem se doteď obešla v knihovně bez smetáku, nebo: jsem na ty čtenáře moc měkká, popřípadě: máme otevřeno každý den stejně, jak nudné... :-) Bernard Black, Manny a Fran jsou tak odlišní, těžcí mimoni, které si ihned zamilujete, přestože chodit do jejich obchodů může být leckdy riziková záležitost. Jsou tak... sví, až to bolí, a příhody, které se jim stávají, jen podtrhují jejich osobnost. Z oné trojky jsem předtím znala jen "Fran", Tamsin Greig, jako popletenou + ukecanou slečnu Batesovou z minisérie bbc Emma. Black books byla láska na první pohled, vlastně již po pár vteřinách jsem měla jasno, po první sérii házím zodpovědně za pět* a musím je propašovat do topky... a hurá na druhou řadu :-) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Typický britský humor těžící z přepálených absurdností, lehce ujetých postav s nevšedními výrazovými prostředky. Vtípky jsou zdařilé, ale nesedla mi jejich občasná nucenost, křečovitost a strojenost, také vedle IT Crowd, které jsem bohužel viděl dříve, působí Black Books jako chudý bráška... Poslední díly znaznamenávaly jedno zlepšení za druhým, už by si u mě vysloužily i 4*, nicméně zprůměrováno nakonec zůstávám níže. Holt mám hodně jiných, oblíbenějších kousků... 6/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen pár dílů ale už teď je jasné, že jde o další hodně nadějný britský seriál s výborným britským humorem z prostředí knihkupectví. Není to sice vynikající IT Crowd ale i tak je to super seriál na odreagování. Nelze než ho každému doporučit. Postavy v Black Books jsou skutečně výborné a velmi osobité a jsem moc zvědavej jak se budou dál vyvíjet. Dylan Moran je fakt týpek!. Výborná záležitost.... Kdo tohle ještě neviděl, ať to co nejrychleji napraví. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Patek vecer, tesim se na sveho oblibeneho Cerveneho trpaslika a koukam do programu, v kolik zacne. Jenze jsem tam uvidel prvni dil serialu s me nic nerikajicim nazvem Black Books a pekelne sem se nasral. Pak ale zvedavost zvitezila a ja si prvni dil s nulovym ocekavanim pustil. A wtf to byla rezba. Spousta naprosto dokonalejch foru a vyborni sympaticti herci. Nejvic me v prvnim dile dostali jehovisti, ci co to bylo. A po skouknuti vsech dilu musim rict, ze ani jeden dil neni horsi nez nadprumer a Dylan Moran je neskutecnej ultra krutak, kterej neustale chlasta, huli a ze zamestnance si dela otroka. Vic takovejhle serialu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Scény před Bernardovým knihkupectvím se natáčely před skutečným knihkupectvím Collinge & Clark v Londýně. (exitak)
  • Franino (Tamsin Greig) příjmení "Katzenjammer" je německý výraz pro kocovinu. Doslovně znamená "naříkající kočka". (Morien)

Reklama

Reklama