Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

No neviem... síce Blacka, čoby ukážkového asociála a latentného alkoholika a Mannyho - dobráka a hlupáka od srdca - som si po pár častiach obľúbil, seriál ako celok mi už k srdcu až tak neprirástol. Jednak mu chýbajú poriadne vedľajšie postavy (Fran je mizerná postava), s ktorými by sa Black a Manny dostávali priebežne do konfliktu, zároveň chýbajú aj kvalitné zápletky (nespomínam si na veľa). Každopádne je to solídna zábava, no stojí hlavne na obohraných vtipoch ako Black uráža Mannyho a zákazníkov a ako chľasce. Ako oddych ok, ale nič k čomu by som sa vracal. PS: zbožňujem Mannyho štýl obliekania! Je to môj nový módny guru! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Assembly Film and Television // Po pozretí všetkých dielov musím povedať, že je veľká škoda že bol seriál zrušený pretože vtipný niekedy bol až až, ale musím súhlasiť z niektorými užívateľmi, že hladina zábavnosti je v každom dieli iná, raz nízka, raz vysoká. To však nemení nič na tom, že som si seriál a večne hulákajúcého Bernarda Blacka obľúbil. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těm, kdo podobně jako já neviděli nic ze sitcomu Father Ted, ukázal Graham Linehan při jízdě ve Velkovlaku, že humor Monty Pythonů není ani zdaleka zapomenut ani mezi současnými tvůrci, a že se mu lze kvalitně přiblížit. U Black Books se vydal cestou klasického britcomu a z partičky lehce asociálních individuí a malého (zpočátku ani ne) knihkupectví dal dohromady něco nového a přece tak důvěrně známého a hlavně chtěného. Občas se něco nezadařilo tak jak by asi mělo, některé díly jsou výrazně slabší než jiné, ale to je jen příprava na skutečnou bombu, která detonovala ve sklepě jisté óóóhromné kancelářské budovy. Ano, Partička IT předčí Black Books díky stabilně vyšší úrovni zábavnosti, ale to neznamená nic jiného, než že je lépe sledovat Linehanovu tvorbu chronologicky. Pro Black Books mám schovaných zasloužených 80%. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen pár dílů ale už teď je jasné, že jde o další hodně nadějný britský seriál s výborným britským humorem z prostředí knihkupectví. Není to sice vynikající IT Crowd ale i tak je to super seriál na odreagování. Nelze než ho každému doporučit. Postavy v Black Books jsou skutečně výborné a velmi osobité a jsem moc zvědavej jak se budou dál vyvíjet. Dylan Moran je fakt týpek!. Výborná záležitost.... Kdo tohle ještě neviděl, ať to co nejrychleji napraví. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ko-neč-ně! Po dvanácti letech se mi vyplnilo přání, aby BBC po všech těch Trpaslících a Párování natočila britcom srovnatelný s Hotýlkem. Mé modlitby ke svatému Johnu Cleesovi byly vyslyšeny. :-) Alelujá! Až proběhne dalších pár dílů, napíšu snad i něco konstruktivního. Zatím to nejde, jsem příliš nadšen. 100% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Tamsin Greig (Fran) vyznávala židovské náboženství, později ale konvertovala ke křesťanství. (DivX)
  • Bernard Black (Dylan Moran) je Ir a celým jménem se jmenuje Bernard Ludwig Black. (BLANIK.)

Reklama

Reklama