Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc. (Netflix)

Videa (4)

Trailer

Recenze (88)

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechny čtyři díly komixové předlohy jsem zhltnul za večer. A musím říct, že ze seriálové podoby nemůžu být víc nadšený. Charlie a Nick jsou prostě pár, kterému nejde nefandit. A stejně tak Tara s Darcy no a samozřejmě i Tao s Elle. Dlouho jsem neviděl seriál, ve kterém by mi byla tak neskutečně sympatická každá postava. No a hlavně jsem ještě nepoznal sérii, která by tak věrně ukázala, jaké to je být teenager a vyrovnávat se svou odlišnou sexualitou. Už teď se těším na další řadu a nemůžu jinak než dát plný počet. Srdcerváči se jednoznačně zařadili do mé seriálové top 10 <3 ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdříve taková malá poznámka, stěžovat si u seriálu na motivy komiksu, který se věnuje LGBTQ+ páru, že se věnuje LGBTQ+ páru je poměrně zvláštní. Nejdříve asi bude vhodné něco zjistit o tom, co budu sledovat a když vím, že mi tahle tematika nevoní, tak bude "překvapivě" asi lepší vybrat si něco jiného. A pokud jde o kvality samotného seriálu, tak je to milá podívaná, která se nesnaží přehnaně tlačit na pilu, pokud jde o dramatičnost (až na pár výjimek v závěru), je kvalitně obsazená, v 99 % času protknutá příjemnou atmosférou a možná není objevná, pokud jde o příběh jako takový, ale je to sympatický coming of age příběh, který se nesnaží objevovat něco nového, ale předkládá tuhle tematiku s citem a s příjemnou civilností. ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

7/10 – Až na pár nutkání proskočit zavřeným oknem, rozškrábat si obličej, anebo si rovnou raději vystřelit svůj oteklý mozek z hlavy, jsem to zvládl dokoukat bez větších obstrukcí. Příběh mě dokonce tak pohltil, že jsem chvílemi neovladatelně zatínal ruce v pěst jako při prvním sledování Ocelové pěsti a zuřivě jimi třásl, jak jsem fandil hlavním postavám. Ačkoli všudypřítomná srdce drásající hudba a malovaní motýli, kteří se čas od času různě tetelili mezi naším párečkem, na tom mohli docela dobře také mít svůj podíl. Za mě byli Srdcerváči trošku zklamáním, například kvůli děsně nerealistickému pojetí (působí to strašně uměle a šablonovitě, ne živelně, jaká by správná romance měla být). Tohle bych ale klidně odpustil, kdyby se to nebralo tak šíleně vážně a bylo to jak se patří zábavné. Horší je, že příběh je na jednu stranu jako z pohádky O svalnatém princi a princovi Jasněnce, ale na tu druhou stranu mu chybí jakákoliv jiskra, takže diváka docela často nudí. Tohle je důvod, proč jsem si tak zamiloval Sex Education – protože je prostě kouzelná, divák je do ní zabraný až po uši a hlavně je po čertech vtipná, takovým tím správným, říznutým britským způsobem. Zde se naproti tomu humor mihne maximálně v dialozích jako prostředek ke flirtování a to je žalostně málo. Navíc seriál kazí fakt, že zpracovává dlouhodobé události krátkou stopáží, v důsledku čehož úplně nezbyde čas pořádně poznat hlavní hrdiny jako třeba v zmíněné Sexuální výchově. Do toho ještě cpe vedlejší dějové linky různých kamarádů a jejich románky a vzniká tím docela obtěžující množství vaty na 1 epizodu. Jinak se tomuhle námětu asi těžko dá něco vytknout. Vizuálně to bylo také moc povedené. Verdikt: „Ještě jednou mi po obrazovce přeletí nějaký motýl, nebo se přeline jakási spirálovitá liána a já budu muset brzo kupovat nový notebook...“ ()

Michalechal 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě si nejsem jistej, jak moc objektivně jsem hodnotil, kvůli emocionální "bombě", co jsem dostal od těch 8 dílů 😁 A to z několika důvodů. Tak například herci, až na výjimky, byli tragický. Nick byl teda fajn! A pořádná herečka, Olivia Colman, ač ji mám rád, tam jako Nickova máma moc prostoru neměla. Charlie, a ponechme jeho vzhled, by byl do vztahu asi jen pro dost otrlý a flegmatický jedince. Konverzace? Ani nevím, jak jsem je přežil. Ale zkrátka jsem se od těch dílů nemoh odlepit. Nejdřív 6 najednou a pak 2 po dvoudenní pauze. Emoce mi lítaly nahoru dolu a vlastně vůbec nevím proč, po tom, co jsem si ty "kvality" seriálu shrnul 😁 ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Jedna velká, vzrušující, nádherná jízda na emocionální horské dráze - to jsou Srdcerváči. Tak jednoduše se to mohlo pokazit, ale nestalo se to. Celých osm dílů jsem měla husí kůži a něco tak dobře zahraného, herecky obsazeného, citlivého a kouzelného jsem už dlouho neviděla. Jestli vůbec. Jsem strašně ráda, že něco takového vzniklo - jsem si jistá, že ten seriál pomůže strašně moc mladým lidem. Děkuju za to! ()

Galerie (168)

Zajímavosti (11)

  • Během bowlingu čte Isaac (Tobie Donovan) knížku „Radio Silence“ od autorky komiksové předlohy i scénáře Alice Oseman. Kniha „Radio Silence“ vypráví příběh Charlieho kamaráda Aleda, který se objevuje v původním komiksu a jehož v seriálu nahradil právě Isaac. Důvodem bylo, že Alice chtěla mít v seriálu postavu, která se bude moct vyvíjet, a to by u Aleda, vzhledem k tomu, že jeho příběh je velice komplexní, nebylo možné. (Priaxxa)

Reklama

Reklama